reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
To moje pierwsze dzieciątko,ale byłam przy porodzie sn i powiem że byłam chyba bardziej wystraszona niż sama rodząca, ja się boje bólu tymbardziej że moje miesiączki to katastrofa była i prawie co drugi miesiąc lądował na pogotowiu bo ketanol już nawet nie dawał rady takie miałam bóle, z rozwolnieniem , rzyganiem i migreną, więc raczej podziękuję za sn i skorzystam z cc jeżeli tylko będzie taka możliwość i jeżeli mój lekarz czegoś nie wymyśli to mam blisko pasewalk albo schwedt i tam za odpowiednią oczywiście opłatą cc na życzenie.

Ja już po wyprawie do kliniki i nastawiam się pozytywnie(choc cykora nadal mam i będe miec) zapisana jestem na wizytę przed porodową do ginekologa i anestezjologa na 30 sierpnia.
Jak się umawiałam to wyszedł taki starszy gościu niewiem czy lekarz czy anestezjolog ale strzelił mi uśmiech pomachał brwiami góra-dól i powiedział ''zapraszam'' haha niezły gośc.

lekarz dobry ;))

Jestem po wizycie, wszystko OK młoda leży głową u góry pytałam się o ewentualne przekręcenie dziecka przez lekarza i powiedział mi, że nie poleca bo dziecko może obwinąć się pępowiną więc jak się nie obróci będzie CC.

ciekawe czy sie przekreci ?? :)

widze , ze wsumie calkiem sporo maluszkow jescze glowka do gory jest ... moj byl osttanio na dole , ale po jego harcach to nie wiem czy kiedys nie fiknie :/
wsumie wole zeby nie i rodzic chce SN no chyba , ze cos pojdzie nie tak to CC ja najbardziej
pociesza mnie to , ze tutaj nie czekaja dlugo tylko na sale operacyjna i koniec

anek gratuluję córeczki, śliczna jest :)

Ewcia cieszę się, ze ładnie Emilka rośnie, a termin widzę ci się przesunął na 31 październik, ale spoko najbardziej miarodajny termin to ten ustalony około 12-14tc :)

Karolina super, ze mała już taka duża :) no i że wszystko oki :)

Mere synek na pewno przed porodem się przekręci, a jak nie to będzie cc :) najważniejsze, ze wszystko ok z tobą i dzidziem :)

malutka
będzie dobrze, najważniejsze że się trzymasz i szyjka w niezmiennym stanie :)

Kingolinka leż słońce i staraj się nie zamartwiać na zapas, nawet jak pójdziesz do szpitala, to będzie git bo będziesz pod opieką, w razie czego zaczęłaś już 32tc, więc głowa do góry!!

Justyś synek prześliczny :)

atram super, że wizyta oki :)

Tricolor ja też mam pajączki na nogach, mi niestety wit. C nie pomaga

icarium duża dzidzia :) ale moja mała też rośnie jak na drożdżach, 3 tygodnie temu miała przeszło kilo :) wizyta w przyszłym tygodniu :)

Werka wspólczuję przeżyć badaniowych no i mam nadzieje, ze infekcję szybko wyleczysz

Miłka ponoć dzieciaki do około 35tc a nawet i później mogą się odwracać, więc może tak będzie i z twoim dzidziem

Magda dziecko jeszcze ma chwilę na odwrócenie, wiec spokojnie

ja w prawdzie pewnie będę rodziła sn bo Iga jest główką w dół, ale w sumie już nie jestem takim przeciwnikiem cc, faktycznie jeśli są ku temu wskazania i to nawet silny strach przed sn to czemu nie. W sumie po co narażać ciężarną na traumę i na siłę zmuszać do sn

Ja się na razie nie nastawiam, że się obróci, przy pierwszej córce też tak miałam tak jej się spodobało trzymanie głowy pod sercem, że do końca już tak została, miała tylko krótki epizod z leżeniem w poprzek miałam wtedy brzuch jak kosmita :-)

No uwaga moja od piątku się obróciła :-D leży już główkowo :-D mój małżonek zbladł na myśl o porodzie naturalnym hehheh

waży już 1548g wszystko jest OK po za zastojem moczu w prawej nerce w granicach normy ale mamy to kontrolować

miałam już CC i nie wspominam tego źle bo mam bardzo wysoki próg bólu, wyszłam na własne rządnie do domu na 3 dzień, najgorzej wspominam głodówkę przed i po :-p

a po SN jak jest OK to można wyjść na następny dzień i od razu możesz zająć się dzieckiem iść pod prysznic zrobić siku a nie latać z cewnikiem itede

reklama
ilonka
w sumie mi to bez różnicy :) 2 dni w tą a w tą... ważne żeby się dużo wcześniej nie wykluła.

miłka
ja jestem trzecia z tym ułożeniem,
mala już była na dole przez weekend, ale znowu sie w góre obróciła, nocami lubi zmieniać pozycje i wtedy rozpycha się poprzecznie :)

Do góry