reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Miłka to chyba jak każdy, jak się ma w czymś doświadczenie to się tego nie boi :happy2:
No tak kolorowo po sn jest jak wszystko sprawnie pójdzie...ja z cewnikiem też ganiałam jeden dzień bo mi go założyli po czyszczeniu (nie urodziłam łożyska) i w ogóle potem masakrycznie mnie brzuch bolał, na dupie przez tydzień nie mogłam usiąść, a w szpitalu leżałam z małą 5 dni bo było u niej podejrzenie żółtaczki...tak więc...hm...na jedno czasem wychodzi :-)

reklama
Witam ja już po wizycie. Tak jak przewidywałam mały z położenia główkowego przekręcił sie dwa tygodnie temu na pośladkowe. Więc prawdopodobnie bedzie cc ze wskazań. Mam jeszcze 31 sierpnia wizyte i jeśli sie nie przekręci spowrotem to bedziemy sie umawiać na cięcie. Chociaż lekarz powiedział, że jak już 2 tygodnie tak leży a był stawiony głową w dół to małe prawdopodobieństwo że sie obróci. Poza tym wszystko ok :) Mały 1880 g, rośnie równo i zdrowo :) Nawet dostałam pochwałe że mało przytyłam :D Szyjka trzyma sie twardo, brak rozwarcia. Lux :-D Tylko przyspieszyli termin na 3 z 10 października :)

sivi - wiem, wiem moja koleżanka rodziła w UK i taki horror ją przy SN spotkał, że teraz od razu załatwiła sobie CC :tak: ja jestem dobrej myśli i mam nadzieje, że uda się w miarę szybko ;-)

mileczka - spokojnie może, że jeszcze uparciuszek obróci, a termin Ci zmienili bo ewentualne CC zawsze robi się szybciej, ja przy Milenie miałam 9 dni przed terminem :tak:

a tak to kawał już chłopaka :-D

mileczka
no i szanse sa małe, ale są. Mój lekarz powiedział że nawet kilka dni przed porodem może nas zaskoczyć dzidziolek.
Moja mała ma miejsce bo skacze jak szaslona na wszystkie strony. A Ty odczuwasz róznicę w ruchach? rzeczywiście mniej się porusza?

reklama
Do góry