reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Ati-super wieści!!
Elefit-mój tez leży w poprzek,bo bardzo często czuje go w dwóch miejsach na raz,z jednego i z grugiego boku,pewnie jak prostuje i rączki i nóżki.
Ja wizytę mam jutro plus test na cukrzycę i wogóle zgubiłam gdzieś moja kartę ciąży.

reklama
Ati to super, że jest ok

Elifit moja królewna podczas badania w ogóle sie nie rusza, czym mnie straszy za każdym razem, ale widać taki jej urok, bo jak wychodzimy z wizyty to zaczyna wierzgać :) nie lubi ginka :)

Lena
mam nadzieje że znajdziesz tą kartę, bo ciężko będzie odtworzyć, chyba że masz wyniki badań to wtedy luzik

ciśnienie jeśli było gites to nie ma się czym przejmować, a waga też nie jest aż tak istotna, dla służby zdrowia wyniki badań liczą się najbardziej

no może i masz racje, ale u nas jak trafiasz do szpitala, czy już idziesz rodzić to musisz mieć wszystkie wyniki ze sobą, więc może karta ciąży nie jest aż taka ważna?

karta ciąży to taka mała ściąga dla lekarzy i położnych, bo na jej podstawie teoretycznie widza cały przebieg ciąży, ale na prawdę wyniki badań są najważniejsze a że przy okazji są wpisywane w kartę to tym lepiej, nie trzeba wertować mnóstwa kartek :)

Ja dzisiaj po wizycie. Wszystko ładnie się rozwija, badania ok, szyjka ok i widziałam dzisiaj na usg jak moja mała miala oczka otwarte i mrugnęła i ruszała siatkówką ( tej siatkówki nie widziałam ale wypatrzyła to moja gin :-) ). Ogólnie mała niezłe akrobacje robiła podczas badania. Moja mala ma głowke na dole, dupke na górze i ulożona jest troche bokiem, bo nóżki i rączki ma z prawej mojej strony. Teraz kolejne 4 tygodnie do następnej wizyty.

Super że wszystko dobrze:) Ja też nie widziałam Antka długo ale niebawem mam nadzieje że go zobacze :) W przyszłym tyg umawiam się na usg 30 tyg jupppiiii:-)

Hmmm moja nic mi nie mówiła o tym usg w 30 tygodniu. Mówila kiedys coś,że jeżeli ktoś chce to moze iść na to tylko to robi u niej genetyk i sie płaci. Skoro wszystko przebiega wzorowo u mnie i mam zwykłe usg co miesiąc to sobie daruję. A czym ono sie różni od zwykłego?

reklama
zgodnie z nowym rozporządzeniem dotyczącym ciąży, na nfz w ciągu ciąży należą się 3 usg, ok 12 tc, w połowie ciąży i ok 30 tc. Chyba że coś się dzieje to wtedy jest częściej :)

Do góry