reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

kasiadz
pijemy i oszczędzamy się kochana! dobrze że poza tym jest nieźle!

pysia
TO całe szczęście że wszystko w miarę . A co to jest HBS??

mam pytanko... wykonujecie te ćwiczenia Kegla czy coś takiego?

Ostatnia edycja:
reklama
pysia no to super, że wszystko ok, moja dziewuszka też co wizytę o tydzień starsza :)

Ewa, hbs to badanie, które pokazuje czy jesteś zarażona wirusem HBV czyli wywołującym zapalenie wątroby typu B, u każdej ciężarnej powinno być zrobione, ja miałam na początku ciąży ale nie wiem czy tego się nie powtarza pod koniec też

kasiadz damy radę... a może już pora zacząć trening z piciem niegazowanej wody :-)

Ja dziś miałam wizytę - maleństwo ma jakieś 1100 gram :] gin powiedział, że jest starsze o tydzień, szyjka miękka i wszystkie inne pomiary prawidłowe z czego się cieszę
A i mówil o Hbs (no ale to chyba w późniejszych tygodniach)

A szyjka nie powinna byc twarda? Bo ja mam wlasnie miekka i mi sie skrocila troche.

Ewa Banak ja robilam te cwiczenia ale musialam przestac ze wzgledu na moja szyjke wlasnie.

ja też teraz dostałam skierowanie na hbs, a wczoraj byłam po skierowania do ostatniego etapu prenatalnych i będę mieć dokładne usg 3go :) a potem 10go w przychodni :), do tego wymaz z pochwy, posiew moczu itp :tak:

pysia gratki udanej wizyty!

kasiadz damy radę... a może już pora zacząć trening z piciem niegazowanej wody :-)

Ja dziś miałam wizytę - maleństwo ma jakieś 1100 gram :] gin powiedział, że jest starsze o tydzień, szyjka miękka i wszystkie inne pomiary prawidłowe z czego się cieszę
A i mówil o Hbs (no ale to chyba w późniejszych tygodniach)

No to super :tak:
Na HBS bedę robiła na kolejną wizytę bo byłam szczepiona, ale kupę lat temu i wolę sprawdzić.

Ja dzisiaj po wizycie. Wszystko ładnie się rozwija, badania ok, szyjka ok i widziałam dzisiaj na usg jak moja mała miala oczka otwarte i mrugnęła i ruszała siatkówką ( tej siatkówki nie widziałam ale wypatrzyła to moja gin :-) ). Ogólnie mała niezłe akrobacje robiła podczas badania. Moja mala ma głowke na dole, dupke na górze i ulożona jest troche bokiem, bo nóżki i rączki ma z prawej mojej strony. Teraz kolejne 4 tygodnie do następnej wizyty.

reklama
ati super wieści, ja już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego szkraba (3.08), jakoś dawno go nie widziałam i mi tęskno:( a maluszki rzeczywiście akrobacje robią, mój też wyczynia szaleństwa.. myślę iż leży w poprzek bo jak ja leżę na lewym boku to czuję go z lewej i z prawej, pewnie podskakuje :) wszyscy pytają czy piłkarz zniego będzie a ja śmieję się że bramkarz po tacie :-D

Do góry