reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Magda Super że dobrze jest! To ty też nie wiesz co w tobie siedzi? A myślałam że tylko ja osamotniona :-) a z tymi wodami to mnie zmartwiłaś bo ja też mało piję...i mi się nie chce właśnie...

pysia888 aaaaa to ja niegazowana od poczatku bo inaczej mnie wykrzywia;-)
sivi moze pijesz wiecej niz ja;-) a co do plci - widzisz sama nie jestes:-) a ja juz nie chce wiedziec do rozwiazania hihi:-)
Atram, pysia, mileczka - do tej pory wypilam szklanke herbaty i pol butelki 1,5 l - sukces i rekord jak na mnie:-D

Magda moze pomysl co bys z checia wypila. Ja ogolnie duzo pije a ostatnio chcialo mi sie czegos smakowego to kupilam sok zurawinowy koncentrat (dobry na profilaktyke zapalenia pecherza przy okazji) no i z woda i lodem sobie robilam takiego drinka :-) mozna dodac jeszcze cytrynke albo limonke pycha i zawsze cos innego niz woda.

No to my...
1. Szyjka zamknieta, ale niestety skrocona o 1 cm a przy skurczu ponad 1 cm :( Dlatego moglo to cos wyleciec. Dostalam na nowo Luteine a na skurcze i pobolewania brzucha No-spe i ewentualnie zwiekszone dawki mojego magnezu. Lozysko znowu sie zsunelo, jest w tej chwili ok 2 cm od ujscia... W kazdym razie Pani powiedziala, ze nie ma jakiegos ryzyka strasznego i zeby sie nie martwic.
2. No i okazalo sie wczoraj, nawet ochrzan dostalam, ze jestem na granicy wod i grozi nam malowodzie :( z mojej winy...
3. Dzidziulec nadal pozostaje Dzidziulcem niespodziewajka :p Siedzi wypiety dupka na swiat i w nosie ma wszystko. Dobrze czuje, ze jestem kopana po wnetrzu, nawet widzialam i jednoczesnie czulam wczoraj na USG :p Jest w polozeniu miednicowym, glowka ponad pepkiem a stopki przy glowce... Ja sobie nie wyobrazam jak moze mu byc tam wygodnie... No ale plci ani buziulka nie widac. Mamy za to fotke kregoslupa, giraskow wyprostowanych i Wieeeeeelkich Stop - prawie 5 cm :) I wazymy juz 1069g :) A serduszko bije nam 153/min :) Jedynie co to szerokosc glowki jest tydzien mniejsza ale narazie ponoc luz, bo kazdy z nas ma glowe inna.
4. A lekarka zaniepokojona troche moja Leukocytoza... Mam ich za duzo, ale narazie nie chce dawac antybiotykow. A ja przez miesiac przytylam 300 gram tylko...

Zobacz załącznik 373595
super że nic strasznego się nie stało i z dzidzią wsio ok. odpoczywaj teraz jak najwięcej :)

Magda ja tez nigdy nie wypijałam tyle wody, a teraz mi się poprawiło ;) choć nie wiem jak to będzie z tą wodą jak urodze, bo też trzeba pić i pić :)) a wtedy już będzie chłodniej niż teraz... a i teraz lekko gazowaną piję to lubię, a później na niegazowaną przejdę to już gorzej :-D
ja też mam taki problem z piciem, może z litr w ciągu dnia wszystkich płynów wypije i jeśli pije wodę to tylko gazowaną, zwykłej nienawidzę. też sie ostatnio zastanawiałam jak to będzie po porodzie bo wtedy gazowanej nie wolno bo maleństwo kolki od tego dostaje:(

tricolor sliczne foto akrobaty;d

To nie moja fotka :-)

No to my...
1. Szyjka zamknieta, ale niestety skrocona o 1 cm a przy skurczu ponad 1 cm :( Dlatego moglo to cos wyleciec. Dostalam na nowo Luteine a na skurcze i pobolewania brzucha No-spe i ewentualnie zwiekszone dawki mojego magnezu. Lozysko znowu sie zsunelo, jest w tej chwili ok 2 cm od ujscia... W kazdym razie Pani powiedziala, ze nie ma jakiegos ryzyka strasznego i zeby sie nie martwic.
2. No i okazalo sie wczoraj, nawet ochrzan dostalam, ze jestem na granicy wod i grozi nam malowodzie :( z mojej winy...
3. Dzidziulec nadal pozostaje Dzidziulcem niespodziewajka :p Siedzi wypiety dupka na swiat i w nosie ma wszystko. Dobrze czuje, ze jestem kopana po wnetrzu, nawet widzialam i jednoczesnie czulam wczoraj na USG :p Jest w polozeniu miednicowym, glowka ponad pepkiem a stopki przy glowce... Ja sobie nie wyobrazam jak moze mu byc tam wygodnie... No ale plci ani buziulka nie widac. Mamy za to fotke kregoslupa, giraskow wyprostowanych i Wieeeeeelkich Stop - prawie 5 cm :) I wazymy juz 1069g :) A serduszko bije nam 153/min :) Jedynie co to szerokosc glowki jest tydzien mniejsza ale narazie ponoc luz, bo kazdy z nas ma glowe inna.
4. A lekarka zaniepokojona troche moja Leukocytoza... Mam ich za duzo, ale narazie nie chce dawac antybiotykow. A ja przez miesiac przytylam 300 gram tylko...

Zobacz załącznik 373595

No to chyba źle nie jest. Oszczędzaj sie i piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiij ile wlezie. Ja tez mam problem z piciem ( he he he zabrzmiało jak na spotkaniu AA :-D ) :tak:

Mnie też ostatnio gin kazał dużo pić, nawet 2,5l dziennie :/ Teraz na razie spoko, ale po porodzie też trzeba dużo pić ze względu na karmienie piersią. Pamiętam, że wtedy to dopiero nie mogłam patrzeć na wodę :baffled:

reklama
ja teraz nie umiem pić innej wody niż niegazowaną, bo miałam okropne wzdęcia po gazowanych, więc nie było wyjścia i musiałam się przyzwyczaić do niegazowanych

Do góry