reklama
hej, ja 2 tygodnie temu byłam na tym 3D USG, niestety wiercił się ten mój syn niemożliwie, więc ani jedno zdjęcie nie jest ładne Za to okazało się, żę wszystko jest w porządku, chociaż lekarka wykryła w sercu zwapnienie, które może być oznaką wady genetycznej. Zaprosiła mnie 2 dni później do siebie, do Krakowa na bardziej dokładniejsze USG i okazało się, że taka już jego uroda i nie ma się czym martwić. Ponoć wiele dzieci ma taką jasną plamkę/i
No to super ze wszystko wporzadku! Niezly wiercipieta z niego :-)
Dziewczyny kidy dokładnie powinno się umowic na USG połówkowe?? Równo 20 tydzień??
Tam gdzie ja robie mowia ze miedzy skonczonym 18 a 23 tc.
elifit
Moderatorka
Dziewczyny kidy dokładnie powinno się umowic na USG połówkowe?? Równo 20 tydzień??
myslę, że od 20 do 24 tc
kobietki wlasnie wrocilam z usg, malenstwo wazy 164 g, ma 9.6 cm i prawdopodobnie jest to chlopak. Jest bardzo ruchliwy i bardzo duzy. Co to plci to poczekam do 25 maja wtedy mam polowkowe i moze bedzie wtedy bardziej widoczne co ma miedzy nogami. Moja ciaza wedlug usg to 16+4 dni. Od wtorku wracam do pracy, mam sie nie przemeczac ale moge pracowac-niestety mam zakaz na seks-no ale trudno, najwazniejsze abym donosila fasolke.
Marti_1984
Fanka BB :)
aga2323- no to gratulację i ciesze się że wszystko ok :-) a czemu macie zakaz na seks ?
Z
zupkaogorkowa
Gość
kobietki wlasnie wrocilam z usg, malenstwo wazy 164 g, ma 9.6 cm i prawdopodobnie jest to chlopak. Jest bardzo ruchliwy i bardzo duzy. Co to plci to poczekam do 25 maja wtedy mam polowkowe i moze bedzie wtedy bardziej widoczne co ma miedzy nogami. Moja ciaza wedlug usg to 16+4 dni. Od wtorku wracam do pracy, mam sie nie przemeczac ale moge pracowac-niestety mam zakaz na seks-no ale trudno, najwazniejsze abym donosila fasolke.
najwazniejsze ze wszystko dobrze! jakos przezyjesz bez seksu. mnie wszystko boli w trakcie, wiec tez nie uprawiam :/
Marti_1984
Fanka BB :)
dlatego ze jestem po jednym poronieniu oraz po odklejeniu sie kosmowki przy obecnej ciazy, czyli zaliczam sie do grupy osob ryzyka, a sperma badz tez orgazm moze spowodowac skurcze macicy.
kurcze no tak lepiej nie ryzykować
reklama
Ja tez mialam zakaz przez 2 miesiace jakos sie da przezyc ;-) wszystko dla dzisiusia.
Sluchajcie moja kolezanka pracuje na oddziale polozniczym i pracuje w szkole rodzenia. Pomaga zbierac podpisy "POD PETYCJĄ ABY KOBIETY W POLSCE MIAŁY PRAWO DECYDOWAĆ JAKIE ZNIECZULENIE ZASTOSUJĄ PRZY PORODZIE !" Kto chce niech sie podpisze ja juz to zrobilam, moze sie cos zmieni w naszym kraju List otwarty - Rodzić bez bólu
Znowu sie nawpierniczalam ciast swiatecznych nie ma to jak obzarstwo.
Sluchajcie moja kolezanka pracuje na oddziale polozniczym i pracuje w szkole rodzenia. Pomaga zbierac podpisy "POD PETYCJĄ ABY KOBIETY W POLSCE MIAŁY PRAWO DECYDOWAĆ JAKIE ZNIECZULENIE ZASTOSUJĄ PRZY PORODZIE !" Kto chce niech sie podpisze ja juz to zrobilam, moze sie cos zmieni w naszym kraju List otwarty - Rodzić bez bólu
Znowu sie nawpierniczalam ciast swiatecznych nie ma to jak obzarstwo.