reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
hej, ja 2 tygodnie temu byłam na tym 3D USG, niestety wiercił się ten mój syn niemożliwie, więc ani jedno zdjęcie nie jest ładne:( Za to okazało się, żę wszystko jest w porządku, chociaż lekarka wykryła w sercu zwapnienie, które może być oznaką wady genetycznej. Zaprosiła mnie 2 dni później do siebie, do Krakowa na bardziej dokładniejsze USG i okazało się, że taka już jego uroda i nie ma się czym martwić. Ponoć wiele dzieci ma taką jasną plamkę/i :)

No to super ze wszystko wporzadku! Niezly wiercipieta z niego :-)

Dziewczyny kidy dokładnie powinno się umowic na USG połówkowe?? Równo 20 tydzień??

Tam gdzie ja robie mowia ze miedzy skonczonym 18 a 23 tc.

ehhh to ja chyba zapisze się na 22tc, później coś nie wyjdzie albo dzidzia się źle ułoży i trzeba będzie przyjść w innym terminie. Wiem, że po 24 dziedko jest już na tyle duże, że nie wszystko można zbadać.

kobietki wlasnie wrocilam z usg, malenstwo wazy 164 g, ma 9.6 cm i prawdopodobnie jest to chlopak. Jest bardzo ruchliwy i bardzo duzy. Co to plci to poczekam do 25 maja wtedy mam polowkowe i moze bedzie wtedy bardziej widoczne co ma miedzy nogami. Moja ciaza wedlug usg to 16+4 dni. Od wtorku wracam do pracy, mam sie nie przemeczac ale moge pracowac-niestety mam zakaz na seks-no ale trudno, najwazniejsze abym donosila fasolke.

dlatego ze jestem po jednym poronieniu oraz po odklejeniu sie kosmowki przy obecnej ciazy, czyli zaliczam sie do grupy osob ryzyka, a sperma badz tez orgazm moze spowodowac skurcze macicy.

kobietki wlasnie wrocilam z usg, malenstwo wazy 164 g, ma 9.6 cm i prawdopodobnie jest to chlopak. Jest bardzo ruchliwy i bardzo duzy. Co to plci to poczekam do 25 maja wtedy mam polowkowe i moze bedzie wtedy bardziej widoczne co ma miedzy nogami. Moja ciaza wedlug usg to 16+4 dni. Od wtorku wracam do pracy, mam sie nie przemeczac ale moge pracowac-niestety mam zakaz na seks-no ale trudno, najwazniejsze abym donosila fasolke.

najwazniejsze ze wszystko dobrze! jakos przezyjesz bez seksu. mnie wszystko boli w trakcie, wiec tez nie uprawiam :/

reklama
Ja tez mialam zakaz przez 2 miesiace jakos sie da przezyc ;-) wszystko dla dzisiusia.

Sluchajcie moja kolezanka pracuje na oddziale polozniczym i pracuje w szkole rodzenia. Pomaga zbierac podpisy "POD PETYCJĄ ABY KOBIETY W POLSCE MIAŁY PRAWO DECYDOWAĆ JAKIE ZNIECZULENIE ZASTOSUJĄ PRZY PORODZIE !" Kto chce niech sie podpisze ja juz to zrobilam, moze sie cos zmieni w naszym kraju List otwarty - Rodzić bez bólu

Znowu sie nawpierniczalam ciast swiatecznych :baffled: nie ma to jak obzarstwo.

Do góry