reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
jagmar
skala zaczyna sie od zera i to wygląda tak, że narasta stponiowo przez kilkanaście saekund, kilka potem utrzymuje sie np 70- 80 a potem znowu stopniowo spada i cały taki skurcz trwa ok minuty. nie wszystkie bywały na 80- jedne były na 70 inne 40 inne 50 ale największy był na 80.

ja też miałam takie bóle i już nawet ketanol przestał pomagać, gin powiedział że być może po porodzie się coś zmieni i będzie mniej bolało. Do tego dochodziły wymioty, biegunka, osłabnięcie. Raz nawet do szkoły chcieli karetkę wzywać bo myśleli że się naćpałam:)
wczoraj mnie brzuch bolał jak na okres, dosyć mocno i sobię pomyślałam że przez 9 miesięcy był spokój i teraz znowu się zacznie co miesięczna masakra. Ale jak ma mnie mocniej podczas porodu boleć niż podczas miesiączki to nie wiem czy dam rade :(

J a tez zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki, tylko jak brałam anty to był luz. Ostatnia moja miesiaczka przed ciążą była tak mocna, że zwijalam sie na zapleczu w pracy z bólu.
A mnie pobolewa podbrzusze od 2-3 dni. 3 dni temu chyba odszedł mi czop, tzn tak myslę, była to taka galareta w kolorze śluzu. Nie byla podbarwiona krwią ale słyszałam,że nie zawsze musi tak być. Bola mnie też plecy, szczególnie za żebrami z tylu z lewej strony. Ogólnie źle mi sie leży, śpi i wszystko co możliwe :-(Może cos sie rusza u mnie. W piatek wizyta, trzymajcie kciuki

Ostatnia edycja:
ja dzis u poloznej. miala watpliwosci co do tego jak ulozone jest dziecko wiec musialam zapierniczac do szpitala na usg :dry: Mala jest glowa w dole, ale chyba lekko nie w te strone co trzeba i dlatego byc moze brak u mnie postepow porodowych :crazy: mam sie zglosic na wywolanie za tydzien jak nic sie nie zmieni... eh

Herbarta może się jeszcze główka wstawi

moja koleżanka ma mega bóle podczas miesiączek, a poród powiedziała mniej ją bolał niz przeciętna miesiączka, więc życzę wam tego dziewczyny, bo ja to z tych co mają migrenę przez czas okresu :/

reklama
Do góry