reklama
M
mamuśka23
Gość
Dokładnie jak mówi gosiane, mnie sie z usg na usg zmieniał, w pierwszym usg mialam na 17 października, a na ostatnim na 9 juz !! ale dziecko tak czy owak wie kiedy wyjść na świat
elifit
Moderatorka
hej dziewczyny
Ja już jestem w 11 tygodniu!!!.. wg suwaczka.. a wg USG - 12tc.. i koniec I trymestru. :-) Melduję, że wymioty przeszły, mdłości również, piersi z B a miseczkę C.. macica mi rośnie bo powoli widze zaokrąglenie :-)
23.03. idę na badania prenatalne do szpitala.. pobranie krwi i kolejne USG, mam nadzieję że tym razem to serduszko usłyszę :-):-)
Co tam u was?
Ja już jestem w 11 tygodniu!!!.. wg suwaczka.. a wg USG - 12tc.. i koniec I trymestru. :-) Melduję, że wymioty przeszły, mdłości również, piersi z B a miseczkę C.. macica mi rośnie bo powoli widze zaokrąglenie :-)
23.03. idę na badania prenatalne do szpitala.. pobranie krwi i kolejne USG, mam nadzieję że tym razem to serduszko usłyszę :-):-)
Co tam u was?
Emcia
Marcowa Mama '06
Hej, kobietki!
Ja mialam niespodziewane usg i wizyte w szpitalu, bo niestety sie odwodnilam. Nie za mocno na szczescie. Dostalam jedna kroplowke i poszlam do domu. Maluszek na szczescie ma sie dobrze. W piatek byl dokladnie "na czas" 9 tygodni. Natomiast macica 11 tygodni!!! No ale to moja 4 ciaza....Lekko sie rozciagnela:-) Ja nadal wymiotuje i jak tak dalej pojdzie to mnie zatrzymaja w szpitalu... Jutro niose mocz na kontrol, trzymajcie kciuki!!! Juz nie mam sily, mowie wam! A tu dwoje malych dzieci a maz pracuje od rana do wieczora...Ehh, marudze! Buziaki!!
Ja mialam niespodziewane usg i wizyte w szpitalu, bo niestety sie odwodnilam. Nie za mocno na szczescie. Dostalam jedna kroplowke i poszlam do domu. Maluszek na szczescie ma sie dobrze. W piatek byl dokladnie "na czas" 9 tygodni. Natomiast macica 11 tygodni!!! No ale to moja 4 ciaza....Lekko sie rozciagnela:-) Ja nadal wymiotuje i jak tak dalej pojdzie to mnie zatrzymaja w szpitalu... Jutro niose mocz na kontrol, trzymajcie kciuki!!! Juz nie mam sily, mowie wam! A tu dwoje malych dzieci a maz pracuje od rana do wieczora...Ehh, marudze! Buziaki!!
Kingolinka
Fanka BB :)
Hejka! Mnie w środę czekają specjalistyczne badania czy dzidziuś jest zdrowy ( w związku z lekami, ktore bralam na poczatklu ciazy). Jade do jakiegos profesora z Łodzi..moze coś slyszalyscie?? Juz sie martwie ze bedzie cos nie tak, koszmary po nocach ehh szkoda gadac
Z
zupkaogorkowa
Gość
nie denerwuj sie Kingolinka. wszystko musi byc dobrze. ja tez w srode ide
Arlets
w oczekiwaniu na...?
a co brałaśHejka! Mnie w środę czekają specjalistyczne badania czy dzidziuś jest zdrowy ( w związku z lekami, ktore bralam na poczatklu ciazy). Jade do jakiegos profesora z Łodzi..moze coś slyszalyscie?? Juz sie martwie ze bedzie cos nie tak, koszmary po nocach ehh szkoda gadac
bo ja w pierwszej ciazy też sobie zafundowałam antybiotyk gdzie lekarze dawali mi 50 na 50 szans na zdowe dziecko jedynie jeden lekarz stwierdził,że nic się nie stanie
jestem dobrej myśli i trzymam mocno kciukasy za Ciebie i maleństwo :-)
a co do terminu - mi się wydaje,że przy pierwszych badaniach usg ten termin jest najbardziej trafiony (pomijając dziewczyny z bardzo nieregularnymi cyklami) bo z czasem jest on coraz bardziej zachwiany: jedne dzieci szybko rosną inne wolniej, często w okolicy 30 tc ten termin znów zaczyna się skracać ze względu na wilkośc dziecka
ja właśnie przez te antybiotyki miałam sporo usg w I trymestrze i na każdym termin był 10 albo 12 grudnia pod koniec lekarz stwierdził,że dziecko duże i urodzić się może nawet w listopadzie ale ostatecznie wybrał sobie 5 grudnia i był średniaczkiem
Ostatnia edycja:
Asionek31
Fanka BB :)
dziewczyny trzymam za was ( i za siebie , bo ide 5 kwietnia ) kciuki mocno !!! bedzie dobrze !!!
reklama
Rudson
Mamy październikowe 2007
Kingolinka a wiesz do kogo jedziesz??? ja jadę tydzień po tobie dokładnie w 12 tyg.