reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Asionek mi sie wydaje ze ten termin porodu to sie wyklaruje w 2 trym. Ja co chwile mam inny. Raz 20, raz 22 ostatnio 26. Mam tylko nadzieje ze moje baby nie bedzie mialo urodzic w swieto zmarlych :oo:

reklama
Dokładnie jak mówi gosiane, mnie sie z usg na usg zmieniał, w pierwszym usg mialam na 17 października, a na ostatnim na 9 juz !! ale dziecko tak czy owak wie kiedy wyjść na świat :)

hej dziewczyny :)

Ja już jestem w 11 tygodniu!!!.. wg suwaczka.. a wg USG - 12tc.. i koniec I trymestru. :-) Melduję, że wymioty przeszły, mdłości również, piersi z B a miseczkę C.. macica mi rośnie bo powoli widze zaokrąglenie :-)

23.03. idę na badania prenatalne do szpitala.. pobranie krwi i kolejne USG, mam nadzieję że tym razem to serduszko usłyszę :-):-)

Co tam u was?

Hej, kobietki!
Ja mialam niespodziewane usg i wizyte w szpitalu, bo niestety sie odwodnilam. Nie za mocno na szczescie. Dostalam jedna kroplowke i poszlam do domu. Maluszek na szczescie ma sie dobrze. W piatek byl dokladnie "na czas" 9 tygodni. Natomiast macica 11 tygodni!!! No ale to moja 4 ciaza....Lekko sie rozciagnela:-) Ja nadal wymiotuje i jak tak dalej pojdzie to mnie zatrzymaja w szpitalu... Jutro niose mocz na kontrol, trzymajcie kciuki!!! Juz nie mam sily, mowie wam! A tu dwoje malych dzieci a maz pracuje od rana do wieczora...Ehh, marudze! Buziaki!!

Hejka! Mnie w środę czekają specjalistyczne badania czy dzidziuś jest zdrowy ( w związku z lekami, ktore bralam na poczatklu ciazy). Jade do jakiegos profesora z Łodzi..moze coś slyszalyscie?? Juz sie martwie ze bedzie cos nie tak, koszmary po nocach ehh szkoda gadac:(

Hejka! Mnie w środę czekają specjalistyczne badania czy dzidziuś jest zdrowy ( w związku z lekami, ktore bralam na poczatklu ciazy). Jade do jakiegos profesora z Łodzi..moze coś slyszalyscie?? Juz sie martwie ze bedzie cos nie tak, koszmary po nocach ehh szkoda gadac:(
a co brałaś
bo ja w pierwszej ciazy też sobie zafundowałam antybiotyk gdzie lekarze dawali mi 50 na 50 szans na zdowe dziecko jedynie jeden lekarz stwierdził,że nic się nie stanie :)

jestem dobrej myśli i trzymam mocno kciukasy za Ciebie i maleństwo :-)

a co do terminu - mi się wydaje,że przy pierwszych badaniach usg ten termin jest najbardziej trafiony (pomijając dziewczyny z bardzo nieregularnymi cyklami) bo z czasem jest on coraz bardziej zachwiany: jedne dzieci szybko rosną inne wolniej, często w okolicy 30 tc ten termin znów zaczyna się skracać ze względu na wilkośc dziecka
ja właśnie przez te antybiotyki miałam sporo usg w I trymestrze i na każdym termin był 10 albo 12 grudnia pod koniec lekarz stwierdził,że dziecko duże i urodzić się może nawet w listopadzie ale ostatecznie wybrał sobie 5 grudnia i był średniaczkiem :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry