reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Cześć dziewczyny, mam pytanie wiecie może coś na temat dojrzałości łożyska? bo byłam w poniedziałek na usg i mam stopień 1, taki sam miałam na usg połówkowym....

reklama
hej, ja po wizycie

cytologia pobrana, infekcja zażegnana.. ogółem wszystko dobrze, dzidzia nisko ale nie aż tak nisko, szyjka trzyma.. mam jeszcze mieć wizytę i usg 28.09 o ile nie urodzę :-D

Anulka nie przejmuj się pomiarami.. ważne że dzidziuś samodzielnie może oddychać..

ja juz niedługo mam 37tc i trzeba naturalnie przyspieszyć bo położna mnie nastraszyła że nie urodzę do 28.09 a na październik ma być zimno ;-)

Anulka ja mam krótką szyjkę i rozwarcie i poza magnezem nic nie biorę tylko leżę i odpoczywam. Gdyby brali pod uwagę termin z @ to byłabym już w 37 a tymczasem dzidzia jest o 3 tg mniejsza ale rozwija się dobrze. Lekarz czasem kręcą i zamiast przyjąć termin z 12 tc to kombinują, zmieniają tak jakby każde dziecko nie mogło rozwijać się po swojemu. Musisz się teraz oszczędzać, wszystko będzie dobrze.
Ja jak się rodziłam to miałam niecałe 3 kg, moja siostra niecałe 2,5kg a najmłodsza ponad 3.5. Wszystkie byłyśmy dobrze rozwinięte, "dojrzałe" i urodzone w terminie.

19ania90
zupełnie nie znam się na łożyskach i niestety nie potrafię pomóc.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, mam pytanie wiecie może coś na temat dojrzałości łożyska? bo byłam w poniedziałek na usg i mam stopień 1, taki sam miałam na usg połówkowym....

to jest ok, lozysko w ciazy sie starzeje i dochodzi do III stopnia, wtedy trzeba zazwyczaj rodzic
I stopien to noweczka

elifit mowisz ze pazdziernik ma byc zimny? moje to na bank sie w pazdz. urodzi

Anulka ale ci pogmatwali z tymi datami!!! Najbardziej prawdopodobny termin to ten z około 12 tygodnia i koniec! jak można co chwile wymyślać nowy bo dziecko małe, no bez przesady, jakaś durnota. To ja w takim razie mam 33 tydzień!!! Najważniejsze że maleństwo ma się świetnie!
elifit Gratulacje ogromne z wizyty, wiem jak pozytywne wieści podnoszą człowieka na duchu

A ja po USG!!!! moim już ostatnim!! Na koniec doktorek powiedział : to do zobaczenia przy porodzie. :-) I do mnie dotarło wreszcie że już już końcóweczka :-)
Fajną miałam dziś techniczną, bo ostatnimi czasy trafiała mi się taka co mnie tylko niepotrzebnie nastraszyła :wściekła/y:. Pokazała mi dokładnie wszystkie narządy, widziałam stópunie z 5 palusiami i buziulke dokładnie (coś tam sobie mieliła w buźce :-D) i powiedziała że nie ma się co martwić że jest malutka bo najważniejsze że przybiera stale na wadze. No i co najważniejsze! waży około 2600!! wskoczyła spowrotem nad kreskę właściwego rozwoju, czyli ciut większa bedzie niż siostra była (wychodzi na to że położna we wtorek pomyliła się z tymi pomiarami macicy i troche zaniżyła jej wagę).
A tak w ogóle to mi dali góra 2 tygodnie i bedzie po wszystkim, bo mała ma już główkę w kanale. To akurat da się wyczuć bo od jakichś 3 dni miednica i krzyże mi nawalają, a ścięgna w pachwinach tak mnie bolą (zwłaszcza na wieczór) jakbym szpagat-sznurek na siłę zrobiła i nie mogę nawet kroku zrobić. Pewnie tym kaszlem i rzyganiem sobie przyspieszam tylko poród.

reklama
Do góry