reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

najważniejsze! i znasz datę.. fajowo.. nie tak jak my.. przenosimy czy nie? oto jest pytanie! :-D
popieram, ja mam jakieś przeczucie, że 2 tygodnie przed terminem urodzę- nie wiem skąd mi się to wzięło ale już od jakiegoś czasu tak mi się narzuca ta myśl;) ale będzie jeśli to się sprawdzi- uznam, że nadaję się na wróżkę

reklama
Lekarka mi powiedziała że i tak powinnam mieć cc bo już jedno miałam i przy sn mogłyby być poważne komplikacje(nawet o tym niewiedziałam) ale podobno w normalnym szpitalu by na to niepatrzyli.

a to wcale regułą nie jest....ja też miałam cc a teraz nastawiam sie po 4 latach na naturalny poród,jeśli nie ma przeciw wskazań to dlaczego nie? no jest to ryzyko pęknięcia macicy a jakimś tam %...ale trza myśleć pozytywnie:)

komplikacje to sie pojawić moga nawet przy sn jak sie rodzi po raz n-ty....wiec trzeba wierzyć że bedzie dobrze:-)

a to wcale regułą nie jest....ja też miałam cc a teraz nastawiam sie po 4 latach na naturalny poród,jeśli nie ma przeciw wskazań to dlaczego nie? no jest to ryzyko pęknięcia macicy a jakimś tam %...ale trza myśleć pozytywnie:)

komplikacje to sie pojawić moga nawet przy sn jak sie rodzi po raz n-ty....wiec trzeba wierzyć że bedzie dobrze:-)
prawda :tak::tak::tak::tak::tak:
ja tam chcę sn....tak jak poprzednio:p
szybko sprawnie i do domku:p

Ja się zaczęłam bać porodu naturalnego:-(. Mam wadę wzroku prawie -5 i zauważyłam że wzrok pogarsza mi się, w tym tygodniu wybieram się do okulisty i zobaczemy co okulista powie. Bo lekarz prowadzący ciąże powiedział że jak okulista wystawi stosowne zaświadczenie to mnie wrzuci na cesarkę.

Ja się zaczęłam bać porodu naturalnego:-(. Mam wadę wzroku prawie -5 i zauważyłam że wzrok pogarsza mi się, w tym tygodniu wybieram się do okulisty i zobaczemy co okulista powie. Bo lekarz prowadzący ciąże powiedział że jak okulista wystawi stosowne zaświadczenie to mnie wrzuci na cesarkę.

to dokłądnie tak jak ja!tzn.wada ta sama,ale nie czuje bym gorzej widziała...
zobaczymy co bedzie po porodzie,bo mojej siostrze dopiero po porodzie wzrok sie obniżył o kolejne -1,w ciąży nic nie było!
też muszę się wybrać do okulisty,ale mam nadz,ze mi żadnych zaświadczeń nie wystawi,bo ja nie chce cc!!!!!!!

to dokłądnie tak jak ja!tzn.wada ta sama,ale nie czuje bym gorzej widziała...
zobaczymy co bedzie po porodzie,bo mojej siostrze dopiero po porodzie wzrok sie obniżył o kolejne -1,w ciąży nic nie było!
też muszę się wybrać do okulisty,ale mam nadz,ze mi żadnych zaświadczeń nie wystawi,bo ja nie chce cc!!!!!!!

Ginekolog mi powiedział że rodzą naturalnie nawet z wadą do -8, cesarkę mają te gdzie może być zagrożenie dla oczu np jak komuś siatkówka się odkleja czy jakieś tam inne dolegliwości.

Ja tez się bałam porodu naturalnego ze względu na chore biodra. Ale ort zapewnia, że nic mi sie nie stanie więc mu wierzę, a przynajmniej próbuję wierzyć.

A terminy porodu też mam dwa. Z OM na 3 października, a z USG na 11. I tą drugą datę zawsze biorę pod uwagę, i lekarz też, bo mówi, że ona wiarygodniejsza. Z resztą wiem, że wtedy miałam opóźniony cykl także wszystko sie zgadza.

anek super, że data znana, też bym tak chciała ;)

reklama
No i ja już po wizycie. Mały sie odwrócił. Czyli czeka mnie SN, którego bałam sie jak diabeł święconej wody. Pozostaje również lekkie rozczarowanie bo myślałam, że bede już miała dzidziusia w tym miesiącu obok siebie. Ale trudno.... Trzeba czekać, aż młodemu zachce sie na świecie pojawić. Waga 2200g czyli troszke mało, mógłby już przynajmniej 2750 g ważyć co też mnie troszke martwi. Do tej pory lekarz mówił, że jest dużym dzieckiem. Poza tym wszystko wporząsiu: łożysko, szyjka, przepływy dobre. Pozostaje dzwonić jutro do prywatej kliniki umawiać sie na poród SN :))) Mam nadzieje że zdaże :) A oto i dziubas

: IMG_8021.jpg

Do góry