reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

ja miałam w pierwszej ciąży KTG na każdej wizycie a teraz to nawet badań podstawowych miałam tylko 2 razy a wizytę u swojej lekarki mam na 08,09 do tego czasu to już może będe wiedzeć termin porodu

reklama
tez nie mialam jesczze KTG... ide w czwartek do gina to zobaczymy co powie

Herbatka dzieki :)

twardziel jestem - klapki albo gumowce i juz moge dreptac:-D ale wiecie co? jak urodze to w nagrode kupie sobie nowe wysokie szpilki, a co! :-)

plan dobry :)
ja to sie dziwie , ze wogole nie puchne zwarzywszy na te tropiki :/ nie to zebym byla niezadowolona hehe

no szok,ja sie dziwie że kobiety rodzą takie duże naturalnie....tzn.dziwie sie,że lekarza zezwalają,przecież nacinają pewnie na pół pośladka:/ bo 10cm rozwarcia nie styknie...wiem wiem,x- lat temu matki nasze rodziły,nawet nie miały usg itd.ale technika idzie do przodu wiec praktyka tez powinna...
moja miała 4400 mialam cc i nie chce myśleć co by bylo jakbym rodziła sn :/

dokladnie dla mnie to tez szok :/ kurcze przeciez to mozna ducha wyzionac hehe

Hej.
Ja miałam wizytę w piatek. Ogólnie OK. Szyjka się skróciła jeszcze bardziej, ale jest zamknięta więc luz. Mała waży ponad 1,8 kg i termin porodu wypada mi na 19.10 ( ostatnio był na 24.10 ). Dostałam kolejne 2 tabl. Fenoterolu więc teraz juz 12 połówek na dobę mam + Relanium w razie potrzeby. Młoda rozpycha się masakrycznie, aż sprawia mi tym ból. Jest nisko więc to normalne. Poza tym miałam pierwsze KTG i wyszło dobrze. Teraz wizyty co 2 tyg.

ciesze sie , ze wizyta udana :)

Tricolor Ty też? Ja tak strasznie przeżywam swoją rozwartą i skróconą szyjkę, ze zanudzam tym wszystkich i chyba wreszcie muszę zmienić temat. Nie pamiętam czy już przypadkiem kiedyś nie pytałam Cię o to do jakiego lekarza chodzisz na badania? Niby mam zaufanie do tej mojej lekarki ale..... Nie chciała mi zrobić KTG bo stwierdziła, że to za wcześnie ale chyba powinna wziąć pod uwagę moją szyjkę łuhuhuh zła kobieta (żart). Możliwe, że jestem przewrażliwiona ale wolę nie obudzić się którejś nocy ze skurczami porodowymi.

marudz tutaj , ja sie ciesze , ze jest to forum , bo bym mojego zameczyla hehe

asionek moja wizyta 15go wrzesnia :))) a byłam 2 tygodnie temu na wizycie to mały ważył 2165g i gin powiedział, że jest o tydzień starszy :)))) a ile mierzy to nie wiadomo :-)

no to juz ladnie wazy :)
tutaj nie patrza na wage pod katem terminu porodu
ile by nie wazyl termin ten sam mam :)
wsumie to troche logiczne , bo jak ktos wie kiedy byla @ i wie ile trwaly cykle to raczej waga nie ma tutaj do rzeczy nic
ja wiem dokladnie kiedy w ciaze zaszlam :)

asionek gorzej jak ktoś ma nieregularne cykle jak ja i nie ma pojęcia kiedy owulacja wystąpiła.. na mojej pierwszej wizycie w 6tc według OM już było serduszko i lekarka powiedziała że bankowo jest ciąża na wrzesień. Potem ilekroć miałam usg do 20tc to mi lekarze pytali czy aby jestem pewna daty ostatniej @ bo mały jest starszy o tydzień według pomiarów. Dlatego mam dwa terminy, jeden na 24.09 :)

asionek gorzej jak ktoś ma nieregularne cykle jak ja i nie ma pojęcia kiedy owulacja wystąpiła.. na mojej pierwszej wizycie w 6tc według OM już było serduszko i lekarka powiedziała że bankowo jest ciąża na wrzesień. Potem ilekroć miałam usg do 20tc to mi lekarze pytali czy aby jestem pewna daty ostatniej @ bo mały jest starszy o tydzień według pomiarów. Dlatego mam dwa terminy, jeden na 24.09 :)

to juz tuz, tuz :szok: :)

kurcze laski jak tez czas ziwania
juz wrzesien prawie AAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :szok:

Tu się twardo trzymają terminu jaki się ustala na usg koło 12 tyg i nie zmieniają go już tak jak w PL. Też nie mam pojęcia kiedy zaszłam bo u mnie o tyle jest dziwna sytuacja że wdg usg powinno to być końcem grudnia, a ja @ miałam jeszcze 2 stycznia, no to jakim cudem?

reklama
ja też mam dwa terminy jeden oddalony od drugiego o 3 tygodnie. Wg usg z 12tc to jest 32 a według OM 35. Do tego moja lekarka jakoś nie może tego zapamiętać i co wizytę muszę jej tłumaczyć skąd ta sytuacja. Żałuję, że w ogóle podałam termin ostatniej miesiączki bo teraz mam bzdury popisane w karcie.

Do góry