reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

asionek gratuluję udanej wizyty ;)

dzieki :)
a ty kiedy wizyta nastepna ?? wiesz ile maluch wazy i mierzy ?? :)

a ja bylam zaraz z rana na wizycie u poloznej, wiec nie wiem jak szyjka, rozwarcie... ale brzuch mi sie bardzo obnizyl juz i podobno maluch nisko sie juz wcisnal...mala panika na mnie splynela , no bo przeprowadzka za 2 tyg, w tym tyg pracuje "w terenie", wiec chyba nastepny tydzien juz odmowie i zostanie komp i praca w domu, ale mam duzo odpoczywac.. w ciagu 2 tyg 3 kg ale od opuchlizny, dzis nie zalozylam juz butow i poszlam w klapkach mimo deszczu - ale cisnienie w normie wiec to nie zadna gastoza chyba, nie mniej te opuchniete stopy - bol przy chodzeniu jest :/ wymacala mi ze dziecko napewno z 2kg ma, ale tu na usg w 36 tyg jak pojde na wizyte przedporodowa do szpitala (o ile nie urodze wczesniej)... w sumie troche zmartwiona jestem

chyba czas na odpoczynek :)
kurcze lanie spuchlas ;/ ale najwazniejsze , ze to nie zadne zatrucie !!
bedzie dobrze !! :)

reklama
twardziel jestem - klapki albo gumowce i juz moge dreptac:-D ale wiecie co? jak urodze to w nagrode kupie sobie nowe wysokie szpilki, a co! :-)

siostra mi opowiadała że w tym czasie co ona rodziła dziewczyna urodziła dziecko 4900:szok: i zrobiła to przez sn:szok:
no szok,ja sie dziwie że kobiety rodzą takie duże naturalnie....tzn.dziwie sie,że lekarza zezwalają,przecież nacinają pewnie na pół pośladka:/ bo 10cm rozwarcia nie styknie...wiem wiem,x- lat temu matki nasze rodziły,nawet nie miały usg itd.ale technika idzie do przodu wiec praktyka tez powinna...
moja miała 4400 mialam cc i nie chce myśleć co by bylo jakbym rodziła sn :/

Hej.
Ja miałam wizytę w piatek. Ogólnie OK. Szyjka się skróciła jeszcze bardziej, ale jest zamknięta więc luz. Mała waży ponad 1,8 kg i termin porodu wypada mi na 19.10 ( ostatnio był na 24.10 ). Dostałam kolejne 2 tabl. Fenoterolu więc teraz juz 12 połówek na dobę mam + Relanium w razie potrzeby. Młoda rozpycha się masakrycznie, aż sprawia mi tym ból. Jest nisko więc to normalne. Poza tym miałam pierwsze KTG i wyszło dobrze. Teraz wizyty co 2 tyg.

Tricolor Ty też? Ja tak strasznie przeżywam swoją rozwartą i skróconą szyjkę, ze zanudzam tym wszystkich i chyba wreszcie muszę zmienić temat. Nie pamiętam czy już przypadkiem kiedyś nie pytałam Cię o to do jakiego lekarza chodzisz na badania? Niby mam zaufanie do tej mojej lekarki ale..... Nie chciała mi zrobić KTG bo stwierdziła, że to za wcześnie ale chyba powinna wziąć pod uwagę moją szyjkę łuhuhuh zła kobieta (żart). Możliwe, że jestem przewrażliwiona ale wolę nie obudzić się którejś nocy ze skurczami porodowymi.

reklama
Do góry