reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Cześć dziewczyny. Wczoraj byłam u ginekologa żeby potwierdzić ciążę. Mam pierwsze zdjęcie usg ale nic z niego nie wiem... Według ostatniej miesiączki byłby to 7 tydzień, ale według wielkości płodu powiedziała mi, że to 4tydzień i 6dzień. Fasolka ma podobno 8mm. Kolejną wizytę mam 4.04 więc powinno być już coś wiecej widać. Ale mam problem bo nie wiem która to jest ta moja fasolka na usg, mam nadzieje że mi podpowiecie...

Mam nadzieje że zdjęcie się wklei....
Zobacz załącznik 332632

Ja byłam wczoraj u gina. Bo byłam raz i nie zrobił usg ,nie mogłam sie doczekac i poszłam prywatnie. Tam sie dowiedziałam ze moja fasolka tez ma około 4 tyg ,a z miesiaczki byłby 7 tak jak u ciebie. Strasznie sie martwie czy wszystko oki. Ja pójde 15 na wizyte nastepna ale juz do innego gina, potwierdzic ze dzidzia rośnie i wszystko dobrze, nie chce nawet myśleć ze moze byc inaczej.
Śliczną masz fasolkę :):)

reklama
Zobacz załącznik 333255Dziewczyny!!

Byłam na wizycie, mój didi ma 3,56 cm :) rączki, nóżki i rusza się.:-D.. najpierw spał i już się zaczynałam martwić i nagle hooop do góry, i boksował tak fajniutko..:-) i machał nam a później się dupką odwrócił i poszedł spać :-D

Serduszka nie słyszałam bo Pani powiedziała że nie chce go grzać.. bo ma taki sprzęt że grzeje ale jak już wariuje didi w brzuszku to jestem spokojna :-)
ale dcuza dzidzia, gratuluje, super rzecz zobaczyc ruszajace sie dziecko

ja tez jestem juz po wizycie, wsio ok
6 mm, serducho bije, wtulone malenstwo w macice ze najpierw nie zobaczylam i sie wystraszylam ale lekarz widzial
termin przesunal sie o dwa dni do tylu ale na tym etapie moze sie to jeszcze zmienic

hehe może i przyszły bokser.. ale trzeba było mu podokuczać żeby się obudził :-).. uciekał przed USG.. a ja zaczęłam się śmiać i on sobie podskakiwał jak się śmiałam.. no to było coś niesamowitego :-D:-):-D

termin wg usg mam na 25 września, bo didi już duży.. raczej jestem w 10tc niw w 9tc jak suwaczek mi mówi.. ale to się zobaczy, zostaję z wami :-)

Ewa87 ja tam myśle że wszystko jest ok :) za 4tygodnie zobacze moje maleństwo i będę bardzo szczęśliwa :) przecież nic złego być nie może :D poprostu było za wczas na usg :) szkoda tylko że musze tak długo czekać....

rl8ubm.jpg

jkqsdy.jpg

To moja fasolinka...jest tylko jedna, tak jak myślałam...ale ginka powiedziała, że wszystko jest ok...wg usg to jest 6t1d...ale nie ma zbyt dobrego sprzętu, wiec może się to o parę dni mylić...malutkie serduszko już pikało...nawet nie wiecie jaka szczęśliwa byłam...

lhuaxw.jpg

fasolka ma 4,29mm

Ostatnia edycja:
hehe może i przyszły bokser.. ale trzeba było mu podokuczać żeby się obudził :-).. uciekał przed USG.. a ja zaczęłam się śmiać i on sobie podskakiwał jak się śmiałam.. no to było coś niesamowitego :-D:-):-D

termin wg usg mam na 25 września, bo didi już duży.. raczej jestem w 10tc niw w 9tc jak suwaczek mi mówi.. ale to się zobaczy, zostaję z wami :-)

super przezycie !!! no i zostan z nami koniecznie :)

Hopee super , ze z fasolka jest wszystko dobrze !!! :)
juz ci pisalam na glownym , ze ja nie wiem jak ci francuscy lekarze licza date porodu , ale mi wyliczyl na 20ego , a mam starsza ciaze od ciebie i to nie o dzien :/ zostaje przy swoim 13 hehe

hopee super dzidzia!!!
asionek bo oni dodają jeszcze tydzień.......nie wiem po jakiego grzyba....

reklama
Do góry