reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

ja chcialam robic 4d w 26 tygodniu i skonczylo sie na 2d, a plec nie potwierdzona, wiec nie zawsze sie uda ;)

Robilas prywatnie czy poprosilas? Bo ja sie pytalam o USG poloznej to powiedziala ze nie ma potrzeby jesli wszystko jest wporzadku?! A ja bym chciala moze na nastepnej wizycie poprosze by mnie umowila. Bo nie mam nawet fajnych zdjec pamiatkowych:wściekła/y::wściekła/y:
Babka zrobila na odwal :angry:

reklama
Gdybym wcześniej nie była na USG 3d/4d pewnie nadal nie byłabym pewna płci dziecka, bo moja gin określiła chłopca, ale nie brzmiała przekonywująco, a na kolejnych wizytach chłopak się zrobił wstydliwy i nie mogła potwierdzić.

polecam usg 4d wtedy będzie już jasne czy chłopiec czy dziewczynka - tylko maleństwo nie może się zasłonić, ale u mnie się zasłoniła to lekarz kazał się na boku położyć i już było wszystko jasne :)
mój lekarz mówi że najlepiej robić to usg między 28 a 32 tc bo wtedy najlepiej widać

A ile kosztuje takie badanie 4d?

A to zależy od gabinetu. Mój ginekolog ma akurat aparat usg 4d i mam co 3 tygodnie robione. To zdjęcie z 27 tygodnia. Moim zdaniem najładniejsze z dotychczasowych. Z tego co wiem prywatnie za usg 4d bierze chyba 150 zł

Załączniki

• DSC06176.jpg
    DSC06176.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 33
Wczorajsza wizyta u pani doktor od serduszka wypadla ok. Serce w porzadku, ale zalamana siedze.. Mala przekrecila sie glowa w dol, jak doktorce powiedzialam ze wcale nie dobrze, bo ja marze o cesarce, to odpowiedziala ze glupoty gadam, bo porod naturalny to piekny bol, oczywiscie nie w czasie porodu, ale pozniej.. No ku...aaaaaaa:wściekła/y: Mialam ochote pierdzielnac ja czyms ciezkim w ten pusty leb i powiedziec zeby sie nie przejmowala jak boli, bo to piekny bol, oczywiscie nie teraz, ale jutro tak bedzie myslala... :wściekła/y: :wściekła/y:
Zalamalam sie troche, od wczoraj nawet nie mialam ochoty dotykac brzucha, a kopniaki malej mnie tylko denerwowaly.. Moj sie na mnie wscieka, a ja nie potrafie przestac sie tak zachowywac.. Dzis wieczorem rozmowa z ginem, jak i on bedzie mnie zmuszal do porodu naturalnego to nie wiem zo zrobie.. Bede chyba musiala do polski jechac, ale sama jechac, sama rodzic, w polsce ani wozka, ani rzeczy malej, ani lozeczka, ani mojego.. No nie dam sobie kurcze rady sama ze soba..

a nie mozesz isc gdzies do prywatnej kiniki czy cos ??
jak se tak boisz to moze do psychologa czy psychiatry po zaswiadczenie o panicznym strachu ,podobno tez jest wskazaniem ...
albo odpusc sobie yslenie o tym i pomysl , ze nie ty pierwsza nie ostatnia i dasz rade !! w koncu silne z nas babki :) no i nie wierze , ze u was nie daja znieczulenia do porodu ...

Kingolinka- trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :D

Mi się wydaję że nie mam tych skurczy przepowiadających, albo nie umiem ich rozpoznać, brzuch mi twardnieje jak mały się przewraca, ale to nie to. Nie wiem czy te skurcze mają się pojawiać czy nie ??
A wasze dziaciaczki mają czkawkę? Bo mój łobuz tak co drugi dzień przed pójściem spać :)Gilgocze jak cholera tam w dole :)

moj ma , ale nie za czesto wsumie :)
za to ja nadrabiam hehe

A to zależy od gabinetu. Mój ginekolog ma akurat aparat usg 4d i mam co 3 tygodnie robione. To zdjęcie z 27 tygodnia. Moim zdaniem najładniejsze z dotychczasowych. Z tego co wiem prywatnie za usg 4d bierze chyba 150 zł

super fotka !! :)

polecam usg 4d wtedy będzie już jasne czy chłopiec czy dziewczynka - tylko maleństwo nie może się zasłonić, ale u mnie się zasłoniła to lekarz kazał się na boku położyć i już było wszystko jasne :)
mój lekarz mówi że najlepiej robić to usg między 28 a 32 tc bo wtedy najlepiej widać

Hm.. Mój gin. to ma trochę przestarzały ten sprzęt nawet nie dostałam wydruku usg.
Ale chodzę do niego bo sobie go kobitki chwalą i jak narazie to jestem zadowolona z niego i czuje się u niego bardzo swobodnie mówię zawsze na niego że to "Taki Wesoły Romek"

Fotka super, zazdroszczę, bo ja miałam ostatnie robione w 19 tyg., to jeszcze był taki ufok, a mąż stwierdził, że więcej już nie idziemy, bo za drogo - no i zostaje mi niespodzianka;-) jak to moje dziecię będzie wyglądać.

reklama
teraz na 3/4 d jest trochę późno bo mało już będzie widać :tak: więc jak dla mnie szkoda kasy a na pewno jest mniej miarodajne przy np. rozpoznawaniu płci niż 2 d :tak:

Do góry