reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Jak bedzie cieplo to sie kaze gdzies wywiezc na zielona trawke i bedzie prawie ze lezing i plazing pod parasolem :-D Dobrze ze do sklepu moge przynajmniej wychodzic! Bo bez tego to czlowiek taki niesamodzielny.

Jestem juz po wizycie. Maluch wazy juz 1500g strasznie mi urosl ulozony glowkowo mniej wiecej wiec go pan doktor pochwalil. Wszystko ok, ilosc wod itp itd. Jedyne co no to ta moja szyjka. Robil mi usg dopochwowe i mierzyl szyjke, niby dlugosc wporzadku (36 mm) ale jest taka troche za miekka w zwiazku z czym jej kanal jest poszerzony do 3mm. Mowil ze jakbym juz rodzila kiedys to ok ale teraz trzeba sie oszczedzac. Ogolnie nie musze lezec plackiem bo mowil ze tak to by mnie do szpitala wyslal. Ale nie moge jakis wiekszych robot domowych robic i latac ze szmata, w ciagu dnia mam sobie lezec duzo no i mam zakaz opuszczania miasta. Ciesze sie ze z maluchem wszystko dobrze

Dobrze, że dobrze jest :-D Oj kozystaj z tego leżakowania ile wlezie bo potem ...

Hej dziewczyny, ja po wizycie u endokrynologa, niestety zle wiadomosci. Mam niedoczynnosc tarczycy, od jutra zaczynam kuracje..do konca zycia. Jestem ciut podlamana, boje sie ze mala rozwijala sie w niedogodnym srodowisku i cos z nia bedzie nie tak. :-( powiedzcie mi czy wam w czasie ciazy robili badania na TSH, FT3 i FT4?? Ciekawa jestem czy w polsce tez to sprawdzaja...

Ivi ja tuż po poronieniu miałam badaną tarczycę i też wyszła mi niedoczynność. Od tamtej pory biorę małą dawkę euthyroxu (25)- codziennie pół godziny przed jedzeniem. Po ciąży mam się przebadać u endokrynologa i zobaczymy co dalej ( na razie biorę to tylko z zalecenia ginekologa)- nie przerażaj się, leki na to nie są uciążliwe, a niestety coraz więcej dookoła ludzi z tą dolegliwością. Muszę Ci powiedzieć, że odkąd zaczęłam brać ten euthyrox stałam się trochę spokojniejsza, mniej płaczliwa, trudniej mnie wyprowadzić z równowagi, więc lek pomaga na ten hormon. Jak zaszłam w ciążę, to moja ginka już 2 razy kazała mi powtarzać właśnie TSH i FT4, teraz na następną wizytę muszę zrobić to badanie trzeci raz, ale póki co, jak biorę lek to wszystko się unormowało. Także nie taki diabeł straszny...nawet jakby trzeba było do końca życia brać

Jestem juz po wizycie. Maluch wazy juz 1500g strasznie mi urosl ulozony glowkowo mniej wiecej wiec go pan doktor pochwalil. Wszystko ok, ilosc wod itp itd. Jedyne co no to ta moja szyjka. Robil mi usg dopochwowe i mierzyl szyjke, niby dlugosc wporzadku (36 mm) ale jest taka troche za miekka w zwiazku z czym jej kanal jest poszerzony do 3mm. Mowil ze jakbym juz rodzila kiedys to ok ale teraz trzeba sie oszczedzac. Ogolnie nie musze lezec plackiem bo mowil ze tak to by mnie do szpitala wyslal. Ale nie moge jakis wiekszych robot domowych robic i latac ze szmata, w ciagu dnia mam sobie lezec duzo no i mam zakaz opuszczania miasta. Ciesze sie ze z maluchem wszystko dobrze

Dobrze, że dzidzia ok :) A teraz się wyleżakuj za wszystkie czasy i zbieraj siły, bo później będą potrzebne :D

Hej dziewczyny, ja po wizycie u endokrynologa, niestety zle wiadomosci. Mam niedoczynnosc tarczycy, od jutra zaczynam kuracje..do konca zycia. Jestem ciut podlamana, boje sie ze mala rozwijala sie w niedogodnym srodowisku i cos z nia bedzie nie tak. :-( powiedzcie mi czy wam w czasie ciazy robili badania na TSH, FT3 i FT4?? Ciekawa jestem czy w polsce tez to sprawdzaja...

Mój gin stwierdził na którejś wizycie, że ostatnio jest epidemia chorób tarczycy u ciężarnych i zaproponował mi badania. Jak powiedziałam, że mama choruje, to stwierdził, że tym bardziej powinnam zrobić. Standardowo się u nas tego nie robi. Na szczęście u mnie wsio ok.
Trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze :)

reklama
Do góry