reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Rudson, no wlasnie u mnie w 15 tygodniu wyszlo ze ciaza jest starsza o tydzien i 6 dni, a w 20 ze o tydzien i 1 dzien, tylko moja ginka jakias taka uparta na ten pazdziernik byla... Zobaczymy co powie na piatkowej wizycie i czy juz mi termin cc wyznaczy... No a Twoj maluszek po 3 tygodniach to pewnie tez juz mogl do 2 kilosow dobic:) W kazdym razie mam nadzieje ze jakiegos totalnego giganta nie urodze, ale cukrzyca tez moze zrobic swoje, chociaz sie staram pilnowac pozomu cukru...

Sivi, a wiesz ze mi mimo wszystko jakos trudno uwierzyc ze to na pewno chlopak mimo ze to juz trzeci raz rozni technicy od usg potwierdzili, ale ja chyba dopiero uwierze jak urodze;D

reklama
Rudson, no wlasnie u mnie w 15 tygodniu wyszlo ze ciaza jest starsza o tydzien i 6 dni, a w 20 ze o tydzien i 1 dzien, tylko moja ginka jakias taka uparta na ten pazdziernik byla... Zobaczymy co powie na piatkowej wizycie i czy juz mi termin cc wyznaczy... No a Twoj maluszek po 3 tygodniach to pewnie tez juz mogl do 2 kilosow dobic:) W kazdym razie mam nadzieje ze jakiegos totalnego giganta nie urodze, ale cukrzyca tez moze zrobic swoje, chociaz sie staram pilnowac pozomu cukru...

Sivi, a wiesz ze mi mimo wszystko jakos trudno uwierzyc ze to na pewno chlopak mimo ze to juz trzeci raz rozni technicy od usg potwierdzili, ale ja chyba dopiero uwierze jak urodze;D

czytałam gdzieś w necie że najbardziej prawdopodobny wiek płodu jest ten który został określony w pierwszym usg między 10 a 13 tc, później dzieci różnie rosną i mogą być rozbieżności. Mi na pierwszym usg nie podali terminu porodu wg badania :( a na kolejnych wyszło że dziecko jest starsze o 4-6 dni, ale lekarz ostatnio na wizycie powiedział że będziemy się trzymali tego terminu z miesiączki:tak:

Kasiadz, ale u mnie termin to troche bardziej skomplikowana sprawa, bo zaszlam w ta ciaze zaraz po poronieniu po ktorym sie miesiaczki nie doczekalam.
Pierwsze usg wskazalo ze ciaza ma 6 tygodni (wlasciwie wielkosc macicy) ale dziecko wielkosciowo na 8, wiec zostali przy tych 8 tygodniach, a potem mialam miec usg genetyczne na ktore poszlam w 13 tyg 1 dniu i sie okazalo ze z pomiarow wynika ze ciaza ma 14 tyg6dni, wiec nawet przeziernosci nie zmierzyli bo stwierdzili ze to za pozno...

A ja się tak wcisne bo prócz zakupów byłam dziś u lekarza =]

I znowu wszystkie pomiary wskazuja na ten sam termin bez zmian =]
Główka 7cm srednicy "to już jest głowa a nie główka" jak stwierdził gin =]

Jak zawsze dumnie pokazuje jakim to jest pełnowartościowym chłopaczkiem =D
I widzieliśmy buźkę, nosek i w ogóle =]

I mieliśmy zrobić zdjęcie. To na początku ładnie pozował, lekarz wszystko oglądał,
a jak chciał wrócić do zrobienia zdjęcia to Wiktor już miał dość =p
zaczął się kręcić, wiercić i kopać i żadnego zdjęcia nie było :dry:

Pierwszy raz na USG przyszła moja mama =]
To ciągle pytała
-Gdzie wy tu dziecko widzicie?
-Co to jest?
-Haha jakie śmieszne / fajne!

:happy2:

Dzidzia główką w dół.
Lekarz rozmawiał z moją mamą o porodzie =p
A ja na to że jeszcze nie rodzę i spokojnie =]
Na co lekarz do mnie
"Spokojnie, sierpień zleci to nawet nie zauważysz" :sorry2:

Hej wiem ze malo pisze ale choc sie po wizycie dzisiejszej zamelduje...
Dołączam do dziewczyn ze skracajaca sie szyjka...
Cały czas pisałam i gadałam że super sie czuje(dalej tak jest) a tu na badaniu recznym - "szyjka sie skróciła". Dla mnie szok bo bezobjawowo sie to zaczeło, nie mam zadnych skurczy , lekarz juz dmucha na zimne i zapisał luteine i no spe, bedzie gorzej to fenoterol mnie czeka....

Misia no jakby nie było jednak...we wrześniu zaczniemy się powoli sypać :-)
Anulka ale sytuacji kryzysowej jeszcze nie ma, skracająca się szyjka to jeszcze nie koniec świata, wystarczy się polenić :-)

Anulka to oszczędzaj się kobieto a ja trzymam kciuki, żeby szyjka wytrzymała do samego końca :)

dziewczyny gratuluję udanych wizyt :)

reklama
Do góry