reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Kasia, Werka bardzo sie ciesze, ze u was wszytsko w porzadku

laski z uk jesli cos was niepokoi, a chcecie badanie ginekologiczne to jedzcie od razu do szpitala,
ja bylam 2 dni temu, pol nocy tam spedzilam ale mnie przebadali, zrobili mi KTG, sprawdzili szyjke, cisnienie i mocz
polozne bardzo mile, a pozniej pani ginekolog przyszla na konsultacje i pogadala tresciwie .

slyszalam jak jedna babeczka krzyczala przy porodzie a potem jak w inkubatorkach noworodki wyjezdzaly z porodowki :)
slodki widok
moj R byl nawet podjarany tym widokiem :)

Ostatnia edycja:
Musze jeszcze podczytac jakie wiesci z Waszych badan, w kazdym razie zawsze trzymam kciuki zeby same pomyslne byly:tak:... J
a coprawda wizyte u ginki mam w piatek, ale zaliczylam dzisiaj poradnie diabetologiczna, w tym usg (masakrycznie dennym aparatem, az wstyd przyznac, ale ciekawsze mialam usg jamy brzusznej niz to dzisiejsze:/ R malo nie zasnal, a mnie scisnal glod, bolal kregoslup i myslalam ze mi pecherz peknie, a na monitorze prawie nic nie moglismy dostrzec:/) Ale ostatecznie ponoc chlopaczek nadal jest chlopaczkiem (chociaz babka glownie jaderka widziala, bo podobno czesc zasadnicza byla schowana za nozia:/ - albo nie mial sie czym pochwalic nasz synus;))
No i z pomiarow malucha i analizy poprzednich usg wyszlo ze stuknal mi dzis 31 tydzien, a junior osiagnal pokazna wage 2049g!!!!
Niekoniecznie ma to zwiazek z cukrzyca, w kazdym razie dziecko duze ale ciagle w granicach normy na ten wiek ciazy...
Nie wiem co na to moja ginka, ale w tej poradni przeniesli mi date porodu na 27 wrzesnia, w kazdym razie serduchem zostajemy wierni pazdziernikowi:D

To tak w wiekszym skrocie by bylo:)

pryzybela ja z USG też na 27.09 jestem. :tak::tak::tak: ale już np z tego usg w 29 tygodniu wychodzi 22.09 - ale najbardziej trafne są te pomiary między 12-20 tygodniem
No no kobito kawał chłopa w brzucholu :-D:-D Mój maluch w 29 tygodniu ważył ok 1450g

reklama
Atram no właśnie problem w tym że ja nie mam powodów żeby jechać do szpitala i prosić o cokolwiek, bo mnie nic nie boli, nie kłóje, nie ciągnie, nawet ostatnio brzuch mi nie twardnieje. To musiałabym ściemniać że coś mi jest a kłamać nie potrafie i zaraz pewnie by się kapnęli. Muszę po prostu szczerze pogadać z położną że dla świetego mego spokoju chciałabym to badanie.
pryzybela ale chłopaczysko wielkie! gratulacje! No widzisz, kiepskim sprzętem ale ci wypatrzyli płeć, a u mnie super wypaśnym, wszystko dokładnie było widać, a babka rozłożyła ręce że nie da rady w żaden sposób stwierdzić czy to chłopak czy dziewczynka.

Do góry