reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, badania i USG

reklama
Trochę to dziwne bo jest to badanie obowiązkowe i bezpłatne na NFZ. Każda ciężarna powinna mieć test obciążenia 75 g glukozy (w 24.–28. tygodniu ciąży).

Z lekarzami bywa różnie ja osobiście upomniałabym się o takie badanie.

Dokładnie Miłka, lepkiej wiedzieć więcej i podpytac lekarza. A tak poza tym, to tylko ludzie i może się zdarzyć, że najzwyczajniej zapomną, mając wiele pacjentek jedna po drugiej...

Napisane na Tab2A7-10F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja za trzy tyg ide zbadac ta glukoze..w necie pisza glupoty bo wczoraj czytalam o tym i pisali na wielu stronach, ze nie trzeba byc na czczo i tak ludzia w glowach mieszają dla mnie to nie byloby sensu z takim badaniem po najedzeniu

chodzę prywatnie i z córką pytałam o to czy mam zrobić i tak jak pisałam wcześniej lekarka stwierdziła, że nie ma sensu, dopytam teraz jeszcze raz, akurat mojej lekarce ufam a na to czy jest refundowane czy nierefundowane to jakoś nie patrzę, pierwszą ciążę zaczęłam prowadzić na nfz właśnie dla badań i była masakra, w sumie nawet mi karty ciąży nie założyli, bo położna przyjmowała w inne dni co lekarz... chyba w 12 tygodniu zrezygnowałam

ja też chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie do ordynatora i połowy badań mi nie zlecał :rolleyes2:

jest obowiązkowy wykaz badań w ciąży i tego osobiście bym się trzymała a nie widzimisie lekarza, bo lekarz to tylko człowiek :sorry:

no ale każdy robi jak uważa

Tekila, u mnie szyjka ma 4cm długości;)
Co do badania krzywej to ja nie chciałabym tego robić... jak będę musiała to pewnie po kolejnej wizycie, a mam ją 8 czerwca.

reklama
Dziewczyny polecam poczytać standard opieki okołoporodowej. Warto znać swoje prawa i obowiązki lekarzy.
A to, że na początku ciąży wyniki glukozy były dobre , nie znaczy, że będą dobre po połowie ciąży. Więc to też nie nasze widzi mi się czy chce iść czy nie chcę. Do tego badanie jest mocno demonizowane, a nie jest tak źle ;)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry