reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Polianna corcia ma dobra wagę. To teraz schody, sprzątanie i seks co by przyspieszyć.
Renia i Ciebie też super że się powoli rozkręca. Oby było tak jak chcesz.
Beatka daj znać jak tam po usg.
Ja wizytuje w czwartek. Trzymajcie kciuki.

reklama
Cześć dziewczyny. U mnie źle :(

Zanim napiszę o sobie, chciałabym bardzo pogratulować Reni za pięknie donoszą ciążę i Poliannie za tak zaczną wagę maluszka.

Ja dzisiaj znowu trafiłam na patologię, prosto po badaniu Usg :( Mały od ostatniego USG, czyli 2 tygodnie temu, prawie nic nie przybrał na wadze. Stwierdzono u niego hypotrofię symetryczną ;( Wzięli mnie na oddział żeby poobserwować i porobić badania czemu ma aż tak mały brzuszek i przestał rosnąć. Boże, leżę teraz w łóżku i odwróciłam się od wszystkich dziewczyn z pokoju bo nie mogę powstrzymać się od płaczu ;( Boże, dlaczego ja tak zawsze mam pod górkę ;( już wolę tą krótką szyjkę niż hypotrofię Damianka ;( Nie mogę przestać płakać, przepraszam ;(

Beatka - kochanie nie denerwuj sie, przeciez to nie Twoja wina. Robisz co mozesz dla swojego malenstwa. Dobrze ze jestes w szpitalu. A co lekarze? Beda Ci robic jakies dodatkowe badania? Nie zamartwiaj sie tak. Ile Damianek wazy teraz? Pisalam o kolezance co miala 2 corki hipotroficzki i zdrowe sa. Lekarze trzymali ciaze dluzej pow 40tyg by mogly urosnac.
A co mowia z Twoim maluszkiem? Sprawdzali przeplywy i wydolnosc lozyska? Moze to wina lozyska wlasnie ze slabo odzywia dzidziusia. Nie placz. Pogadaj z lekarzami

Beata bardzo mi przykro :-( i co teraz lekarze mają zamiar robić, myślą o rozwiązaniu ciąży?
Nie płacz kochana, mniejszy dzidziuś wcale nie oznacza coś złego. Przytulam mocno

Beatka ...będzie dobrze ..współczuje stres, najważniejsze skarbie ze masz opiekę i synek tez. Musze poczytać bo nie wiem co to jest hipotrofia . Ściskam z całych sił i jestem z tobą jak każda z nas tutaj

Beatka przykro mi że znów trafiłaś do szpitala. Lekarze na pewno odpowiednio zareagują i zrobią wszystko żeby o was zadbać. Trzymaj się kochana. Informuj nas co lekarze zamierzają

Beatko trzymaj się kochana. Przed chwilą wyczytałam że hipotrofia może być poprostu genetyczna. I Ty tu nic nie zrobisz a i tak dzielnie się trzymasz. Napisz ile waży Damianek na dzień dzisiejszy. Moja koleżanka urodziła w 42 tyg z waga 2600. Chłopczyk jest zdrów jak ryba.
Może uda się potrzymac jeszcze trochę a jak nie to rozwiążą ciąże.
Nie płacz. Wszystkie jesteśmy z Tobą. I przytylam mocno.

reklama
Na razie nic nie wiem co zamierzają robić lekarze. Mam nadzieję że dowiem się więcej jutro na porannym obchodzie. Mały waży ok. 1850 gram. Na razie wiem tylko tyle że są słabe przepływy pępowinowe :(

Do góry