reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Beata może to.jakiś blad w pomiarze albo.faktycznie mały będzie po mamie i bedzie drobny. Nie denerwuj się, jutro wszystko sprawdzą i bedzie wszystko wiadomo.

Kitki no może po porodzie lekarstwa będą skuteczniejsze, ale nie wiem jakie są na to szanse. Jeszcze kilka tygodni trzeba wytrzymać w niepewności.

reklama
Beatka coś napewno się pomylili z tą wagą, a jak nie to po prostu mały będzie drobniutki, wiem ze łatwo się pisze ale nie martw się na zapas :-* jutro się wyjaśni:-)

U mnie bez zmian, ciągle pod tą kroplowka od wczoraj więc badan dzisiaj zadnych nie miałam oprócz ktg. Na ktg jakieś tam skurcze były ale chyba w granicach normy... A o szyjce nic nie wiem póki co...

Kitki a u Ciebie z tym guzem to ja już w ogóle nie wiem. na operację bym się nie zgodziła teraz skoro mozna zaczekać...

Dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki, żeby wszystko bylo dobrze. Beatka myślę, że z wagą okaże się że jednak ok. Kitki wspolczuje bardzo, nieciekawa sytuacja.
Ja bylam wczoraj na wizycie, mały wazy 2300, przeplywy ok, wody w normie, szyjka zamknięta. Za trzy tyg kolejna wizyta u innego gina bo moj na urlopie. 30.03 juz u mojego a 4.04 mam isc do szpitala na próbę oksytocynowa. Mam nadzieje, ze dotrwam do tego czasu i po probie urodze, to będzie 5dni przed terminem z om. Ja jestem caly czas na luteinie i na pewno bede do konca marca, clexane tez bez zmian.

Tyska a czemu probe oxy juz przed terminem?

Alunia a badali ci na usg ta szyjke?? Przepraszam ze pytam ale juz sie z wami gubie , a ile mala wazy??

Tyska no właśnie czemu już tak wcześnie zakładają ze będzie próba potrzebna? :) ja też się czasem gubię wiec jak juz pisałaś to przepraszam umknęło mi..

Ja przejmuje się bardzo wszystkimi mamusiami i przez to też czasami się gubię. Tyśka przyłączam się do pytania. Kitki nie uduś mnie, bo pewnie już milion razy pisałaś, ale dlaczego oni tego guza nie mogą wyciąć już po porodzie? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale ty masz tego guza przysadki? Moja znajoma miała takiego guza i operację miała po porodzie.

Ja już po wizycie. Mały główką w dół, dziś nawet mocno nie napierał główką, chyba leżenie u mamy dużo pomaga. Kanał drożny od strony pochwy ( a 2 tyg temu był jeszcze zamknięty) ale od strony macicy szyjka szczelnie zamknieta. Szyjka skrócona do 2,5 cm ale na ten etap ciąży czyli skończony 35 tc ginka mówi że wszystko ok i że organizm powolutku przygotowuje się do porodu. Poziom wód 14 czyli ok, łożysko na przodzie, wydzielina w normie. Pobrała mi wymaz na GBSa, za 2 tygodnie zrobimy KTG. Ogólnie ładnie było widać buźkę bo bardzo nie napierał i lekarka stwierdziła że mały ma dość ostre i wyraziste rysy twarzy, więc ona już na podstawie USG widzi że to będzie chłopak :)

reklama
Do góry