Dziewczyny ja wczoraj pojechalam na ip z lekkim plamieniem, ale doktor na usg sprawdzil , dzidzia zyje ma sie dobrze serducho wali ale wykryl jakiegos krwiaka w macicy , powiedzial zebym sie nie martwila bo ma 1.2 cm wiec nie jest zagrazajacy i stad moga byc te plamienia i mam sie na to przygotowac , szkoda ze moja lekarka nie dostrzega takich zeczy ...;( przynajmniej przy okazji tego plamienia sie uspokoilam bo fasolka ma sie dobrze i powoli rosnie , nie powiedzial ile mierzy ale mam na wypisie ze odpowiada 6w3d a nie tak jak by z miesiaczki wynikalo jak wczoraj wyliczyl na pelne 8 tygodni, mialam znow pozniej owulacje i to ostro pozniej
reklama
klaudynaaa
Fanka BB :)
Bluelovi to podobnie jak u mnie, tylko ja z krwawieniem pojechałam i na razie się unormowało, u ciebie też na pewno będzie i jest wszystko dobrze :-*
klaudynaaa
Fanka BB :)
jestem po wizycie :-) jak na razie jest dobrze, bąbelek urósł, biło mu serduszko, na usg wszystko ok, następna wizyta 14 września, muszę dużo badań zrobić krwi, mam dalej brać luteinę aż plamienia nie miną
ja juz po usg i konsultacji z moja gin )
dzidzia już ma 11 mm i termin wdlg. usg wypada na 6 kwietnia a wedlug OM 25 marca
w przyszlym tyg. mam zrobic wyniki i przyjsc do niej w czwartek, patek na wizyte i zalozenie karty ciązy bo dzisiaj to lekarka powiedziala ze jesst 8 tydzien 2 dzien czyli w przyszlym tyg bedzie 9 tydzien ) a we wrzesniu w 12/13 tygodniu mam zrobic sobie bezplatne prenatalne , zaraz musze zadzwonic i sie dowiedziec czy jest jesszcze wolne miejsce ) ale sie ciesze jak mam mozliwosc za darmo ) a dzidzia to juz gigant hahaha )
dzidzia już ma 11 mm i termin wdlg. usg wypada na 6 kwietnia a wedlug OM 25 marca
w przyszlym tyg. mam zrobic wyniki i przyjsc do niej w czwartek, patek na wizyte i zalozenie karty ciązy bo dzisiaj to lekarka powiedziala ze jesst 8 tydzien 2 dzien czyli w przyszlym tyg bedzie 9 tydzien ) a we wrzesniu w 12/13 tygodniu mam zrobic sobie bezplatne prenatalne , zaraz musze zadzwonic i sie dowiedziec czy jest jesszcze wolne miejsce ) ale sie ciesze jak mam mozliwosc za darmo ) a dzidzia to juz gigant hahaha )
kurczaczek_1
Aktywna w BB
ja na wizycie byłam 12.08 - usg dopochwowe - jest fasolka. Lekarz powiedział że ciąża jest o tydzień młodsza niż pokazuje mój suwaczek, ale jest ok. Kolejna wizyta 26.08. zrobiłam już wszystkie zlecone badania (mocz kiepski) no i czekam aż zobaczę serduszko :-)
bluelovi, super wieści z wizyty!
U mnie trochę mnie kolorowo, bo okazało się, że mam grzybicę Zapisała mi Pimafucin globulki niby bezpieczne na wczesnym etapie ciąży. Wielki mały człowiek ma się dobrze, serduszko bije tętno 170 i ma już 1,6 cm wielkości Dostałam zestaw badań do zrobienia, ale mocz zrobię chyba dopiero po zakończeniu leczenia. Wyszło, że to już 8 tydzień +1 dzień więc trochę do przodu niż mam na pasku, termin dokładny skorygujemy na kolejnej wizycie 15 września i chyba już wtedy zrobimy te badania prenatalne USG. Znowu tyle czekania...
U mnie trochę mnie kolorowo, bo okazało się, że mam grzybicę Zapisała mi Pimafucin globulki niby bezpieczne na wczesnym etapie ciąży. Wielki mały człowiek ma się dobrze, serduszko bije tętno 170 i ma już 1,6 cm wielkości Dostałam zestaw badań do zrobienia, ale mocz zrobię chyba dopiero po zakończeniu leczenia. Wyszło, że to już 8 tydzień +1 dzień więc trochę do przodu niż mam na pasku, termin dokładny skorygujemy na kolejnej wizycie 15 września i chyba już wtedy zrobimy te badania prenatalne USG. Znowu tyle czekania...
schauma to ja nie wiem jak to jest bo mi dziss usg wyliczylo termin na 6 kwietnia i ze jest to 8 tydzien 2 dzien a ma 11 mm a twoja dzidzia wieksza a o 1 dzien mlodsza? to na kiedy ci usg wyliczylo termin?? ;-)a grzybica sie nie martw to normalaka w ciazy bynajmniej u mnie
kurczaczek gratuluje
a pozatem nie wiem czy wiecie dziewczyny ze te suwaczki to oszukują... jak sie jest w 8 tygodniu ciazy to na nim sie wyswielta ze jestes w 7 ,wiec zmniejsza ciaze o tydzien... zawsze mnie irytuja te suwaczki bo jak ja dzis mam 8 tydzien 2 dzien i bym zrobila suwaczek to by mi na nim pisalo jestes w 7 tygodniu i 2 dniu ciazy zamiast ,,jestes w 8 tygodniu i 2 dniu ciazy lub ze mam pelne 7 tyg i dwa dni....dobra rozpisalam sie czy ktoras z was to zauwazyla??ehh
kurczaczek gratuluje
a pozatem nie wiem czy wiecie dziewczyny ze te suwaczki to oszukują... jak sie jest w 8 tygodniu ciazy to na nim sie wyswielta ze jestes w 7 ,wiec zmniejsza ciaze o tydzien... zawsze mnie irytuja te suwaczki bo jak ja dzis mam 8 tydzien 2 dzien i bym zrobila suwaczek to by mi na nim pisalo jestes w 7 tygodniu i 2 dniu ciazy zamiast ,,jestes w 8 tygodniu i 2 dniu ciazy lub ze mam pelne 7 tyg i dwa dni....dobra rozpisalam sie czy ktoras z was to zauwazyla??ehh
Ostatnia edycja:
reklama
Bluelovi 7 tydzień i 2 dzień to 8tydzien ciąży, tak chyba normalnie się liczy. A 8 tydzień i 2 dni oznacza skończony 8 i dwa dni czyli 9 tydzień.
Dziwne bo ja mam termin na 1 kwietnia a dzis wypada mi 7t6d wiec u Ciebie termin powinien wypadać trzy dni wczesniej czyli na końcówkę marca.
Dziwne bo ja mam termin na 1 kwietnia a dzis wypada mi 7t6d wiec u Ciebie termin powinien wypadać trzy dni wczesniej czyli na końcówkę marca.