reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wakacje

My bylismy w Egipcie w podrózy poslubnej:tak: jedyny minus wyjazdu tam z malym dzieckiem tojedzenie i flora bakteryjna - jak taki maluch podłapie zemste faraona to współczuję:-( ale poza tym to ok, nie kazdy przeciez musi to podłapac, ja np nie załapałam, ale mąz tak, nie ma reguły:no:
jak się wybierze hotel dla rodzin z dziecmi, czyli z wszystkimi fajnymi aktrakacjami typu baseny, zjeżdżalnie, to moze byc fajnie uważam:tak:ale faktycznie wycieczki moga byc dla malca męczące,a byc w Egipcie ni nie zobaczyc nic poza hotelem to troche szkoda uważam:sorry: no chyba, że chodzi tylko o leniucowanie na plazy, to polecam, bo pogoda napewno piekna i gwarantowana:tak:

reklama
my byliśmy w Szymek jadł dokładnie wszystko co tylko było ryby mięsa warzywa owoce i nikt z nas nic nie podłapał.w hotelu atrakcje dla dzieci byłe bo to hotel tzw. rodzinny ale my już mieliśmy jakieś wyobrażenie bo byliśmy też w Turcji no i niestety nie mieli startu więc określiłam to jako kicha.

jedyną wycieczkę jaką polecam w regionie Sharmy to rejs statkiem ze szklanym dnem bo efekt super.nie polecam delifinarium jakoś słąbo to dobrane i miejsce gdzie się czeka na pokaz jest na mega słońcu że schować się trudno a czeka się ok 40 minut-marketing :-D

w Tunezji nie byłam jedynie teście byli ale już tam nigdy nie wrócą.ogólnie stawiamy na Turcję- może dlatego że jak już się gdzieś ruszamy to chcemy się tylko cieszyć urlopem i niczym innym nie zawracać sobie głowy.tylko Turcja to dopiero tak od czerwca.

mi się marzy Dominikana ale to tylko marzenia.:sorry:

Ja nie pomogę, bo jeszcze nigdzie nie byłam:sorry: Może w przyszłym roku gdzieś wyruszymy, więc podczytuje, gdzie Waszym zdaniem warto, tym bardziej, że z dwójką dzieci;-)

Byliśmy w Egipcie 4 lata temu i bez zwiedzania też sobie nie wyobrażam tam być, my w ogóle wybraliśmy sobie tygodniowy rejs po Nilu, czyli zwiedzanie na maxa, a drugi tydzień plażowanie, snurkowanie, jakieś drobne wycieczki fakultatywne. Wszystko super tylko w wakacje tam są potworne temperatury, więc termin, który wybraliście Matylda, czyli marzec jest wymarzony i na pewno korzystniejszy dla dziecka, nie wiem tylko jak dla ciebie, tzn. w ciaży. No ja niestety złapałam zemstę faraona i nikomu nie życzę:sorry:Później byliśmy jeszcze w Tunezji, którą polecam nawet w wakacje, bo tam nie ma takich potwornych upałów, nam nawet ze dwa razy trafiły się deszczowe wieczory. W Turcji za to byliśmy 3 razy, z czego Wikusia 2 razy i powiem tak, chętnie bym pojechała po raz 4, ale w inne rejony, dokładnie nad Morze Egejskie. Co do wyboru, który kraj lepszy, ciekawszy, każdy powinien sprawdzić sam, bo to pewnie subiektywna sprawa. Każdy jest inny i warty zobaczenia. Gdybyś Matylda miała konkretne pytania, chętnie odpowiem:tak:
A w tym roku choć na tydzień planujemy , którąś z wysp Kanaryjskich, no i na 100% jakieś jezioro na Mazurach lub Kaszubach, zobaczymy co z naszych planów się ziści;-)

MIśka fajne plany macie:-)

my juz postanowione - spedzamy w lipcu 2 tygodnie w Karwii nad morzem:-) znalazłam juz dla nas spanko, wszystko zarezerwowane, musze tylko zadatek wpałcic:tak:

Ja nie pomogę, bo jeszcze nigdzie nie byłam:sorry: Może w przyszłym roku gdzieś wyruszymy, więc podczytuje, gdzie Waszym zdaniem warto, tym bardziej, że z dwójką dzieci;-)
Ja tak samo,ale puki moje gloniki nie podrosną,to tylko Polska.:tak:
MIśka fajne plany macie:-)

my juz postanowione - spedzamy w lipcu 2 tygodnie w Karwii nad morzem:-) znalazłam juz dla nas spanko, wszystko zarezerwowane, musze tylko zadatek wpałcic:tak:
Super,to może na wspólne spacerowanie sie spotkamy,zobaczysz mnie wtedy z wielkim brzucholem
:-D

to że każda ocena subiektywna to się zgadza, bo każdy ma inne oczekiwania.

ja np. z wysp kanaryjskich polecam grand canarie ale od teneryfy trzymałąbym się na maxa daleko.choć Miśka może mieć zupełnie inne zdanie.:tak:

reklama
witam , ja właśnie zastanawiam się nad wyjazdem rodzinnym pierwszym odkąd urodziła sie Oliwka i mamy dylemat, bo byliśmy kiedyś sami w bieszczadac i bardzo nam sie spodobało ale nie wiem jak mała zniosłaby taką długą podróż , dodam że jestem z wrocławia i zastanawiamy sie jeszcze nad opcją pojechania nad morze, jest trochę bliżej tylko czytam tutaj i widzę ze ciężko jest z wolnymi miejscami, może któraś mama ma ciekawe miejsce do polecenia, z dala od chaosu

Do góry