reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wakacje

My bylismy w Egipcie w podrózy poslubnej:tak: jedyny minus wyjazdu tam z malym dzieckiem tojedzenie i flora bakteryjna - jak taki maluch podłapie zemste faraona to współczuję:-( ale poza tym to ok, nie kazdy przeciez musi to podłapac, ja np nie załapałam, ale mąz tak, nie ma reguły:no:
jak się wybierze hotel dla rodzin z dziecmi, czyli z wszystkimi fajnymi aktrakacjami typu baseny, zjeżdżalnie, to moze byc fajnie uważam:tak:ale faktycznie wycieczki moga byc dla malca męczące,a byc w Egipcie ni nie zobaczyc nic poza hotelem to troche szkoda uważam:sorry: no chyba, że chodzi tylko o leniucowanie na plazy, to polecam, bo pogoda napewno piekna i gwarantowana:tak:

reklama
my byliśmy w Szymek jadł dokładnie wszystko co tylko było ryby mięsa warzywa owoce i nikt z nas nic nie podłapał.w hotelu atrakcje dla dzieci byłe bo to hotel tzw. rodzinny ale my już mieliśmy jakieś wyobrażenie bo byliśmy też w Turcji no i niestety nie mieli startu więc określiłam to jako kicha.

jedyną wycieczkę jaką polecam w regionie Sharmy to rejs statkiem ze szklanym dnem bo efekt super.nie polecam delifinarium jakoś słąbo to dobrane i miejsce gdzie się czeka na pokaz jest na mega słońcu że schować się trudno a czeka się ok 40 minut-marketing :-D

w Tunezji nie byłam jedynie teście byli ale już tam nigdy nie wrócą.ogólnie stawiamy na Turcję- może dlatego że jak już się gdzieś ruszamy to chcemy się tylko cieszyć urlopem i niczym innym nie zawracać sobie głowy.tylko Turcja to dopiero tak od czerwca.

mi się marzy Dominikana ale to tylko marzenia.:sorry:

Ja nie pomogę, bo jeszcze nigdzie nie byłam:sorry: Może w przyszłym roku gdzieś wyruszymy, więc podczytuje, gdzie Waszym zdaniem warto, tym bardziej, że z dwójką dzieci;-)

Byliśmy w Egipcie 4 lata temu i bez zwiedzania też sobie nie wyobrażam tam być, my w ogóle wybraliśmy sobie tygodniowy rejs po Nilu, czyli zwiedzanie na maxa, a drugi tydzień plażowanie, snurkowanie, jakieś drobne wycieczki fakultatywne. Wszystko super tylko w wakacje tam są potworne temperatury, więc termin, który wybraliście Matylda, czyli marzec jest wymarzony i na pewno korzystniejszy dla dziecka, nie wiem tylko jak dla ciebie, tzn. w ciaży. No ja niestety złapałam zemstę faraona i nikomu nie życzę:sorry:Później byliśmy jeszcze w Tunezji, którą polecam nawet w wakacje, bo tam nie ma takich potwornych upałów, nam nawet ze dwa razy trafiły się deszczowe wieczory. W Turcji za to byliśmy 3 razy, z czego Wikusia 2 razy i powiem tak, chętnie bym pojechała po raz 4, ale w inne rejony, dokładnie nad Morze Egejskie. Co do wyboru, który kraj lepszy, ciekawszy, każdy powinien sprawdzić sam, bo to pewnie subiektywna sprawa. Każdy jest inny i warty zobaczenia. Gdybyś Matylda miała konkretne pytania, chętnie odpowiem:tak:
A w tym roku choć na tydzień planujemy , którąś z wysp Kanaryjskich, no i na 100% jakieś jezioro na Mazurach lub Kaszubach, zobaczymy co z naszych planów się ziści;-)

MIśka fajne plany macie:-)

my juz postanowione - spedzamy w lipcu 2 tygodnie w Karwii nad morzem:-) znalazłam juz dla nas spanko, wszystko zarezerwowane, musze tylko zadatek wpałcic:tak:

Ja nie pomogę, bo jeszcze nigdzie nie byłam:sorry: Może w przyszłym roku gdzieś wyruszymy, więc podczytuje, gdzie Waszym zdaniem warto, tym bardziej, że z dwójką dzieci;-)
Ja tak samo,ale puki moje gloniki nie podrosną,to tylko Polska.:tak:
MIśka fajne plany macie:-)

my juz postanowione - spedzamy w lipcu 2 tygodnie w Karwii nad morzem:-) znalazłam juz dla nas spanko, wszystko zarezerwowane, musze tylko zadatek wpałcic:tak:
Super,to może na wspólne spacerowanie sie spotkamy,zobaczysz mnie wtedy z wielkim brzucholem
:-D

to że każda ocena subiektywna to się zgadza, bo każdy ma inne oczekiwania.

ja np. z wysp kanaryjskich polecam grand canarie ale od teneryfy trzymałąbym się na maxa daleko.choć Miśka może mieć zupełnie inne zdanie.:tak:

reklama
witam , ja właśnie zastanawiam się nad wyjazdem rodzinnym pierwszym odkąd urodziła sie Oliwka i mamy dylemat, bo byliśmy kiedyś sami w bieszczadac i bardzo nam sie spodobało ale nie wiem jak mała zniosłaby taką długą podróż , dodam że jestem z wrocławia i zastanawiamy sie jeszcze nad opcją pojechania nad morze, jest trochę bliżej tylko czytam tutaj i widzę ze ciężko jest z wolnymi miejscami, może któraś mama ma ciekawe miejsce do polecenia, z dala od chaosu

Do góry