reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ukochane skarby już na świecie

reklama
hana ja tez na twoim miejscu bym sie wybrala gdzies jeszcze do lekarza ,, ale wiem ze kiedys moj kuzyn jak byl malutki mial cos podobnego i jak sie okazalo mial zatkane jakies kanaliki łzowe ale nie wiem co tam dalej bylo ale chyba jakies leki przepisali ,, a płacze mati łezkami ?? moze tez ma cos z tymi kanalikami łzowymi

hana biedulek,nie ladnie to wyglada faktycznie,mykaj do innego specjalisty moze cos poradzi:tak:
aneta moja dzidzia nie ma i nie miala plesniawek ale ja juz od poczatku jak miala bialy jezyczek czyscilam jej go pieluszka zamoczona w przegotowanej wodzie i czasami po karmieniu daje jej troszke wody do wypicia i wtedy jezyczek jest ladniejszy:tak:kolezanka takim fioletowym paskudztwem musiala smarowac blleee:no:

Anetko Ola też nie ma pleśniawek, ale córcia moje koleżanki i lekarz kazał jej to pędzlować kilka razy w ciągu dnia 1% roztworem z fioletu krystalicznego (gencjany) albo 25% roztworem czegoś, co nazywa się boraks w glicerynie z wodą.
Kochana trza to leczyć i jak najszybciej się pozbyć tego drożdżaka bo podobno w niektórych przypadkach zakażenie może przejść na przelyk, krtań, tchawicę i oskrzela:no:

arwenka nie wiedzialam ze to takie powazne:no:Emilka ma a raczej miala na glowce ciemieniuszke no ale posmarowalam na noc glowcie dosc obficie oliwka a na drugi dzien chcialam wyczesac ale sie nie dalo wiec delikátnie zdrapalam luszczaca sie skorke paznokciem:tak:i glowcia ladna juz:-Dmam nadzieje ze nie wroci

Szminka a jak wróci to nasmaruj główke Emilce oliwką na jakiś czas przed kąpielą i po kąpieli też troszkę a potem dopiero spróbuj wyczesac.

Dziękuję za rady dziewczynki - jakos tak jakby ostatnio lepiej po tym aftinie....A jak nie zejdzie to zastosujemuy cos innego.:tak:

SZMINA - Ty lepiej nie zdrapuj paznokciem ciemieniuszki - czytałam ze w ten sposob moze dojsc do zakazenia...:-(

nam rewelacyjne efekty dała oliwka wcierana po kąpieli, pózniej czesanko i czapunia na głowkę. Ledwo się ciemieniuszka pojawiła już znikneła:tak:

reklama
szminka nie bój się ... ja tez małemu leciutko paznokciem taka skórke zdrapywałam... nie wiem czy to była ciemieniuszka czy zwyczajnie mu się łuszczyło... ciemieniuszka jest chyba żółta u nas było białe

Do góry