reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze trójmiejskie porodówki

reklama
Ja koniec końców wylądowałam w Kartuzach i muszę przyznać że jestem bardzo zadowolona. Wiadomo że różni są ludzie ale większość personelu na prawdę bardzo miła i nie dali mi się długo męczyć [emoji3]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy któraś z mam rodziła w ostatnich miesiącach w wojewódzkim (Copernicus) na Nowe Ogrody? Poród się zbliża wielkimi krokami i chyba się tam wybiorę i to najbliższy szpital od domu, polecało mi go kilka osób. Na stronie "Rodzić po ludzku" zaktualizowano mu opis, niby zmiany na lepsze, a ktoś wlepił tam bardzo negatywny komentarz. Czy są tu jakieś mamy z forum, które mogą coś konkretnego o tym szpitalu napisać?

Moja szwagierka rodziła dwa tygodnie temu przez cc i jest zadowolona. Najpierw próbowali wywołać ale jak widać nic na siłę.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja rodziłam w zeszłym roku na Klinicznej. Nie odczułam specjalnej pomocy podczas porodu. Na znieczulenie się nie doczekałam, bo kiedy po 4h w końcu wjechał na salę anestezjolog, wygoniła go położna mówiąc, że już za późno i spowolni poród. Dobrze, że mój mąż był w pobliżu to w razie potrzeby szedł po położne...z własnej inicjatywy raczej nie zaglądały...

Hej Dziewczyny,
Jestem mamą Córki kochanej 4l i synka 1r.:) Jestem też fotografem. Obecnie realizuję projekt fotograficzny do szkoły fotografii i poszukuję mam, którym wykonam zdjęcie dzień po porodzie oraz kilka ujęć maleństwa w szpitalu. Za darmo. Myślę, że może być to dla Was wspaniała pamiątka. Szukam tylko mam z listopada 2017r . Zainteresowane Przyszłe Mamy zapraszam do kontaktu mailowego aster_x@wp.pl. Chętnie rozwieję wątpliwości i odpowiem na pytania:) Pozdrawiam

reklama
Hej czy macie aktualne opinie o porodówce na Zaspie i w Wojewódzkim? Waham się pomiędzy tymi dwoma szpitalami..
Jak rodziłam w marcu w Wojewódzkim, na Zaspie chciałam ale mnie odesłali z braku miejsc.
Co do Wojewódzkiego, to przy porodzie położne super i bardzo pomocne. Jeden minus to taki że prawie podano mi penicylinę na która mam uczulenie.. ale poród trwał 22h więc zaliczyłam praktycznie 3 zmiany pielęgniarek. Wszystko więc ok przy.porodzie. Z mała potem byłam w szpitalu tydzień i tam też super położne, aczkolwiek trochę zawalono sprawę mojego karmienia piersią, bo małej przez 3 dni nie miałam że soba i poród przedwczesny , a nikt nie powiedział żebym pracowała z laktatorem...jako młoda matka skąd miałam wiedzieć.. już nie udało mi się potem zawalczyć o karmienie piersią. Za mało pokarmu a mała wolała butle..

Do góry