reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

graulacje dla Majeczki za jej wspinaczki i dla Jasienka za pa-pa i Kacperka psotnika:tak: ja tez odkurzac nie moge, Sönke tak dlugo cviagnie za kabel, dopoki go z kontaktu nie wyjmie i tyle mam po odkurzaniu.

reklama
Odkurzacz to chyba najlepsza zabawka mojego synka (a dokładnie kabel z odkurzacza) :-):-) ale zauważyłam także duże zainteresowanie telewizja - tzn. reklamami:tak::tak:

u nas tez pare osiągnieć, nie tak spektakularne jak u was, ale zawsze cos:
- mały wstał dziś na nogi chwytajac się ławy!! :szok: (straszne, bo stac sam nie umie, raczkowac nie umie, a wstaje, co bez asekuracji szybko moze się skonczyc upadkiem!! juz zupełnie nie bede go mogła zostawic samego)
- reaguje na polecenie "zgaś/zapal światło" - odwraca się do sciany, szuka kontaktu i próbuje gasić czy tez swiecic - nie zawsze mu się udaje, ale dzielnie probuje:tak:
- no i coż - przeniósł się do sowjego pokoju :hmm:chyba mu wszystko jedno, gdzie jest jego łózeczko:baffled:, tylko rodzicom jakos tak pusto sie zrobiło w sypialni:rolleyes2:

krupko to mi sie wydaje, ze synus juz chodzic zacznie skoro nabral juz tyle sil i pewnosci, ze da rade sie podniesc o ławe. takze czekaj ino dnia - bo teraz go nie znasz, ani godziny:-D

a i spuer, ze juz jest we wlasnym pokoiku. i pewnie nie ma problemow zadnych? a spi jak zawsze?

Cześć!

Gratuluję Wam wszystkim takich mądrych dziecii zdolnych (wszystkich bez wyjątku bo to nie wyścigi przecież)
Wpadam powiedzieć że Hania zaczęła się podnosić a ostatnio nawet chce robić kroki i zasuwa jak szalona tzn bardzo szybko, tylko nogi się jej jeszcze plączą i załamują i czasami nie wie którą dać do przodu, a może w bok trzeba?

Ostatnio nauczyła się też tulić do mnie (no w ogóle do ludzi), bić brawo świadomie (wie że to brawo brawo), kosi kosi, no i nie wiem co tam jeszcze.

Ogólnie jest sprawniejsza fizycznie dużo. Jeszcze ma kłopot z podpieraniem się na rękach przez to swoje napięcie nieprawidłowe które ją spowolniło. Ale pani terapeutka jest bardzo zadowolona z Hani, więc jest OK. :-)

Ostatnio ulubiona zabawa Hani to wspinanie się na Igulka jak ma smoka i zabieranie go - wtedy on krzyczy "Igi" i jej zabiera z powrotem i oboje kręcą bekę.

NArta!

Aga

Maja nauczyla sie kucac. i kuca prz roznych zabawkach a potem robi mostek.tuli sie do miekkich przedmiotow robi cos takiego:
P1010365-1.jpg

na tym zdjeciu to majka krzyzem lezy jak świetoszek:-D ale cudownie jej to wychodzi.

no tak i stalo sie. nie jest to zadne osiagniecie, ale kacper dzis zaczal mnie rozbierac w poszukiwaniu cyca. a w ogole to jak juz sie nachla tego cyca to glupio patrzy mi w oczy i celuje paluchem w sutek i sie cieszy. wiec dzis jak to zrobil to schowalam cyca, a on mi kurde bluzke do gory i siup do cyca.

i brawo, brawo!!!dla hanusi dzielnej dziewusi

Gratulacje dla Haneczki za postepy, no i czekamy z niecierpliwością na jej roczek, w końcu to już bardzo niedługo. Ciekawe czym cie jeszcze do tego czasu zaskoczy.
Nato, a to wiercipietka z tej Majeczki, wspina sie, kuca, nie ponudzisz sie przy niej.
U nas wszystkie łózka wysokie, więc wspinania nie ma na czym testować, za to nauczył sie kucać po zabawkę trzymając się łóżka. No i dzisiaj w kuchni przeszedł po całej linii szafek kuchennych, upatrzył sobie jedną (z talerzami i butelkami :-() najpierw sie trochę potrzaskał, a potem sobie ją otworzył i chciał wyjąć oliwe z oliwek :angry:. Kurcze, przecież nie zablokuję szafki codziennego uzytku, bo mnie trafi.

To sotatnio mialam przygotowana butelke po mineralnej do wyrzucenia i majka przyszla do kuchni i zaczela sie bawic tym smieciem.wiec ja myk, zabralam i do kosza,w szafce pod umywalka...a ta zołza...tez myk otworzyyla sobuie szafke i wyciagnela z kosza ową butelke,ten przedmiot porzadania

reklama
nato, wsyp tam do tej butli jeszcze ryżu surowego - lekko zgnieć - i zakręć u nas taki "śmieć" robi furorę, bije na łeb wszystkie fishery i zajmuje na bardzo długo, bo to i pohałasować można i polizać OCZYWIŚCIE!!!!:baffled:

Do góry