reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

hej
takie pytanko do "dzieci" karmionych butelka.
Czy Wasze pociechy tez juz trzymaja same sobie butelke ?
Bo Michał od dwoch tygodni jak widzi flaszke to wyciaga rączki i otwiera buzie. do tej pory tylko sie usmiechal, a jak płakał to zarzucał płacz na rzecz wsłuchiwania sie w chlupiące podczas mieszania mleczko.

reklama
Wczoraj na noc był karmiony butlą i troche ją sobie podtrzymywał a właściwie to latała mu ta butla że hej, bardziej to zabawę przypominało niż jedzenie bo jeszcze musiał robić przerwy na usmiechy i guganie.
Ale to nic. Dziś jestem z niego bardzo dumna (nielicząc małej wpadki u okulistki gdzie jak trzymałam go na kolanach to beknął najładniej jak potrafi aż mi -nam się śmiać chciało i przyznam było mi wstyd za niego). Po wizycie u okulisty pojechaliśmy (byłam z siostrą bo podróż z nim samej nie jest najmądrzejszym pomysłem) na zakupy do supermarketu i o dziwo był grzeczny , nie płakał dopiero jak staliśmy do kasy to zaczął pojękiwać. A w drodze do domu usnął nam w samochodzie. Kochany niunio.

mój czasem sobie podtrzymuje butle ale jeszcze nie kuma o co chodzi wiec i tak ja musze mu ją trzymac ;-) a że ma odruch "od siebie" to czesto sobie ją wysuwa a ja wsuwam i tak na okrągło czasem :tak:

Zuzia ogólnie rzecz biorac chwyta teraz co popadnie, ale faktycznie jak widzi butlę otwiera dziubek i jakoś tam po swojemu dotyka butli, bo chyba jeszcze nie bardzo potrafi złapać, za to moje włosy łapie tak mocno, że muszę przyznać, ma dziewczyna siłe :szok:

Olek raz tak zlapal moje wlosy jak lezal a ja sie nad nim nachylilam ze az sie podniosl do gory, w koncu z okazji trzeba skorzystac zeby zobaczyc wszystko dookola :)

reklama
Do góry