reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Moje dziecię, podrywa sie do siadania, łapie wszystko co ma w zasięgu i pcha do buzi. Niestety nie przewraca się jeszcze.

reklama
Rafał taż wreszcie zaczyna główkę podnosić i przyznam że w związku z tym coraz trudniej umyć mu głowę bo przy myciu zamiast ją do tyłu to ją podnosi. Za to przestał się przewracać z brzucha na plecy.

Moj leniuch zostal zmuszony przez tate do cwiczen :-D Nawet mu sie podobalo podciaganie sie za raczki... Glowe trzyma wysoko i mam nadzieje ze lada dzien bedzie sie przekrecal na brzuch z plecow bo jest na etapie przewracania sie na bok, wiec jeszcze troche... ;-)
No i uwielbia od 3 dni kapiel - wczesniej lubil ale bez zbytnich zachwytow. Teraz wrecz skacze w wannie i macha nogami jak dzikus - az sie boje ze ta wanna spadnie ze stelaza :-D

Aletko - tak wcześnie :szok::-). Niesamowitego masz synka

Mysz - Michałek też uwielbia kąpiele ;-). Chlapie rączkami i nogami nawszystkie strony, że na podłodze mam bajoro :laugh2:

Misiek nadal przekręca się z pleców na brzuch tylko przez lewe ramie. A Wasze maluchy przekręcają się przez obie strony :dry::confused: ?
I z brzucha ciągle nie potrafi przekręcić się na plecy :sorry2:

Mój sie jeszcze w ogole nie przekreca z pleców na brzuch :-( Ale juz niedługo bo pare razy już przekrecił sie na boki ale to róznie, raz na jeden, raz na drugi :tak:

No a jesli chodzi o kąpiele to równiez podpisuje sie pod wielkim chlapu chlapu :-D Szalony tak juz pływa ze cały pokój mokry!

ja ostatnio troche pomogłam Kamili w podnoszeniu główki no i robi postępy;-)
ale obracać się narazie nie chce
najszczęsliwsza jest jak się do niej gada
no i coraz bardziej ją wszystko interesuje:tak:

Aletko brawa dla synka!

reklama
no mój Misiek tez sie jeszcze nie obrca z plecow na brzuch. raz mu sie udalo z brzucha na plecy :-) teraz jak sie zmeczy to tylko plackiem lezy.obraca sie na boki, juz oba :) no i pan stujkowy sie z niego zrobił jak sie go podniesie z lozeczka do przewijania to przez minute sie siłujemy jak chce go polozyc na przewijaku, a on nogi tak prostuje i macha nimi w odpowiednim momencie, ze sie nie da o_O

Do góry