reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

aniachosz fajne zdjęcia, dobrze że się Maksiowi podobało
Barszczyk to Piotruś może zostanie pływakiem:-D

Mama Quintena oj to ładnie powędrowałaś z synusiem:-), teraz wózek do wulkanizacji musisz oddać i jesteście usidleni w domu:-(

Ja z Maja też chcę iść na basen ale chciałabym pierwszy raz żeby poszedł z nami Piotrek a on się wymiguje:wściekła/y::no:i jeszcze raz go spytam jak powie nie to nie łaski bez pójdziemy
same z córcią, a dzieci wystarczy, że mają pampersa?

Musi być pampers do pływania, np Huggies ma w swojej ofercie, no i my kupiliśmy kąpielówki widziałam rozmiar nawet 50, a dla dziewczynek jakie cuda w motylki itp super:tak:

Facet mi wczoraj zabłysnął bo w przerwie w pracy pojechał z wózkiem i juz naprawiony, także dzis spacerek a bardziej dokładnie włóczenie sie po sklepach:cool:

reklama
ja też chciałam kupić strój kąpielowy dla małej, ale zrezygnowałam jak wyciąga się dziecko z wody to w mokrym stroju jest mu zimno - Emi pływa w samym pampersie.

ja też chciałam kupić strój kąpielowy dla małej, ale zrezygnowałam jak wyciąga się dziecko z wody to w mokrym stroju jest mu zimno - Emi pływa w samym pampersie.

Ja mówiłam o kąpielówkach typu majteczki, i dla smerfetek w tym wieku widziałam dwuczęściowe, jednoczęściowe i tez widziałam takie właśnie same majteczki bez "góry".

z pozycji leżącej ja go podciagam ale z półleżącej jak podam mu palec to go łapie i podciąga się sam. I też uwielbia siedzieć (sam kiwa się na boki i musze go koniecznie trzymać) zwłaszcza przy stole i walic dłonią w stół (ja tu rządzę!!!!!!!!!!!!!:-))

Piotruś też uwielbia walić ręką w stół :-D:-D i też już potrafi siedzieć bez podparcia - nawet czasami zaprze się rączkami i chwile posiedzi zupełnie sam :-D:-D a w bujaczku tak mi się ostatnio wiercił że wypadł z niego - na szczescie był na łózku więc nic mu się nie stało ale oczy to ja już muszę mieć do okoła głowy niestety ;-)

Ja mojego Syna przypinam w lezaczku bo mi inaczej z niego wychodzi.
A co do rak to potrafi na jednej ie wesprzec a druga cos łapac ( nawet rzeczy które a nad nim).
Wali reka ale mnie przy karmieniu. Jakby miał dłuzsze pazokietki to by mi połkole w skórze wyciał nimi ;))

No i zawziecie robi pompki damskie , dzisiaj az tak ,ze prawie wyskoczył do góry. Tak jakby tartował do biegu :)
Ja też muszę przypinać synka w leżaczku lub huśtawce, bo się prostuje i zsuwa. Na huśtawce wali rękami w blat, czasem się go chwyta i podnosi do siedzenia.
Ja niestety dopiero dziś obcięłam małemu szponki, jak mnie drapał przy karmieniu (w jego zamiarze pewnie to jest głaskanie mamy :-) ) No ale musiałam go trzymać za rączkę, żeby mnie nie "porysował".

reklama
Moje dziecie przewraca się z brzuszka na plecki i w prawą i w lewą stronę;-)

Podciągać samo się jeszcze nie podciąga, siedzi ale z podtrzymaniem;-)

A od urodzenia Quintusia jestem cała porysowana przez jego paznokietki:laugh2: tylko ostatnio coraz częściej to boli mocniej i mocniej:dry:

Do góry