reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

kacper tez wyrywa mi butleke z ręki i ochoczo trzyma z moja pomoca.sam tylko chwilke jak zuzia. poza tym sam pakuje sobie smoka do buzi i wyjmuje, a tak rozkosznie go wkłada, ze najpierw czoło albo policzek ssie dydusia a potem kacperkowa buźka:tak::-D. za to gryzakiem awsze trafi, bo jest większy, sbie siedzi i podgryza.

gaaliyah wkładasz małej stopki do jej buźki czy swojej? bo jak do zuziowej to nie boisz sie, ze złamiesz albo cos? ja bym sprobowała, ale sie boje.

reklama
Piotrek jeszcze nie odkrył, że posiada nogi.
Butlę przy piciu herbatki próbuje sam trzymać a smoka wkłada sam do buzi ale jakoś mu cały czas plastikową częścią wychodzi ;-)

A Pawełek na "nocniku" robi kupkę. Tym nocnikiem jest fotelik-leżaczek. Rano jak nam najedzony zaczyna marudzić to go tam sadzamy i po chwili słychać kupę :-)
Coraz częściej mówi mama, co znaczy u niego "jestem głodny", "daj cyca", a ostatnio polubił literkę R i zawzięcie powtarza słowo podobne do "error", no więc tata uczy go teraz mówić "google" :-)

Moj tez jeszcze stóp sobie nie podgryza. na razie odkrył kolana bo tzryma sobie czaem ręce na nich. I uwielbia jak tatus robi mu hopsia hopsia tzn w górę do sufitu i w dół. Cieszy się wtedy całą gębą.:-)

Ale jestem dumna!!! Piotrek dzisiaj z okazji ukończenia 3 m-cy pierwszy raz przekręcił się z brzuszka na plecy :-D Żeby nas upewnić, że to nie przypadek wykonał ten manewr 2 razy - raz przez jeden boczek, raz przez drugi :-D:tak::happy2:
Aletko synuś na szczęście ma jeszcze czas, żeby zrozumieć do jakich niecnych celów ten sprzęt służy :-D
Ewitka Piotrek też upodobał sobie robienie kupy na leżaczku. Wczoraj dał taki popis, że musiałam go uprać :happy2:

mój Kubuś dawniej uwielbiał lezec na brzuszku i spac a teraz jak go kłade to po 2 min wrzask i nerw:wściekła/y: więc jak go przyzwyczaic spowrotem skoro wkurza sie ze nic nie widzi

a jak karmie małego to za wszelka cene łapie butelke rączkami a jak mu zabieram :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: chyba chce się usamodzielnić:-D ale to dobrze moze niedługo zacznie sobie zmieniąć pampersy:szok::-D:-D

Michałek dzisiaj nauczył się przewracać z pleców na brzuszek :tak::-):-)

Gosiu - wiem jak się czujesz bo i mnie dzisiaj rozpiera duma :tak::-). Tylko, że Michaś przekręca się odwrotnie niż Piotruś ;-)

Aletko - ale ważne odkrycie:tak::-). Michaś jeszcze nie interesuje się nóżkami i zawartością pomiędzy nimi ;-)

Piotrek też kiedyś kochał leżeć na brzuszku a teraz po paru minutach się wścieka. Mimo to konsekwentnie go układałam to się mały spryciaż nauczył dzisiaj przekręcać na plecy i jestem już na straconej pozycji. Musiałabym go przyszyć za brzuch do podłoża ;-)

Natka ja właśnie mam wrażenie, że wszystkie dzieci przekręcają się z pleców na brzuch a mój indywidualista odwrotnie.

reklama
Informuje o kolejnym osiągnięciu mojego Brzdąca. Jak leży w łóżeczku w nocy lub nad ranem tak macha nogami że wali w przewijak na łóżeczku aż ten podskakuje i w nocy aby huk słychać.

Do góry