reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

od początku wiedziałam, żeby zainwestować w tetrę, mamy jej najwięcej.... człowiek zawsze na czymś zaoszczędzi .... mata super leży, ona na niej, a w jej ręku pielucha, piękna, wspaniała, troszkę już szorstka i nie tak biała jak na początku ale ulubiona pielucha zuzi:-D:-D:-D:-D

reklama
a mój mały piernik-melonam,
cały dzień słychałby pozytywek:-D, karuzelkę w kółko muszę nakręcać,
a jak mi się nie chce to ma pianinko fischera na łóżeczko które gra non-top,
jak tylko wyłącze żeby mi uszy odpoczęły to jest zniesmaczony i dawaj dalej koncert pozytywek,:szok::szok::szok:
ostatnio zamówiłam 10 akumulatorków bo na baterie nie wyrabiam (8 do niani trzeba),
:-D:-D:-D w dzień śpi albo na spacerze albo przy pozytywkach albo jak jest hałas lub harmider - ciszy nienawidzi i jak tylko jest cicho to "sam sobie robi dym";-)...

Boję się zapeszyć ale Piotrek zaczął pięknie spać :tak: Wczoraj położyłam go o 21.00, karmienie o 3.30, pokręcił się do 4.00 i spał do 8.00. Normalnie byłam w szoku!!! Ja się już obudziłam a on chrapał dalej :-D
A gaduła z niego straszna. Najgorzej, że mały łobuz zaczyna na mnie krzyczeć i wymuszać.
Gaaliyah masz rację - uśmiech dziecka potrafi skruszyć najtwardszy lód :-D Mi się normalnie topi serducho.

Tetra najlepszym przyjacielem dziecka :-D ja bardzo długo spałam z pieluszka tetrową przytuloną do policzka, bez niej nie chciałam zasnąć w ogóle :-D

Piotrusiowi strasznie podoba sie ostatnio piosenka "bawiły bawiły się dzieci paluszkami" tylko że ja ją przerabiam na "bawiły bawiły sie raczki (nóżki) paluszkami"

stary niedźwiedź mocno spi tez jest super a wlazl kotek na plotek w wykonaniu taty to juz po prostu smiech do rozpuku :-D:-D

swoja drogą przypomnialam sobie wierszyk z dzieciństwa "chodzi lisek koło drogi nie ma ręki ani nogi" po chwili uświadomiłam sobie że to taki drastyczny wierszyk jak dla dzieci i zaczełam szukac w interncie bo cos mi nie pasowało. ZObaczcie co znalazłam:
Chodzi lisek koło drogi, nie ma ręki, ani nogi,
my się z liskiem pobawimy - reszty kończyn pozbawimy...
Chodzi lisek koło drogi, nie ma ręki, ani nogi,
my się z liskiem pobawimy - łepek też mu ukręcimy...
Chodzi lisek koło drogi, nic już nie ma, tułów chodzi,
my się z liskiem nie bawimy, bo się nie ma w co bawić
Może i drastyczne ale myslałam że się posikam jak to czytałam :-D:-D;-)

makabra :szok::szok::szok::szok:

teraz jest u mnei moj brat i zabawia Jasia robiac na przyklad zeza :-D

A jak ja dzis zaczelam przed nim tanczyc w rytm piosenki ze "Swiata wedlug Kiepskich" to Jasio normalnie pekal ze smiechu :-D

Barszczyku, ta przeróbka Liska jest autorstwa kabaretu OTTO, pamiętam ją z ich występu.
A ja też ostatnio poleciałam drastycznie i w akcie desperacji (płacz) śpiewałam piosenkę, która mi się nawinęła na język:

Pajączek, pajączek bez nóżek i bez rączek
a za nim idzie piesek i niesie wór pinesek
a za nim idzie kotek ciągnie za sobą młotek.
Po chwili na gałęzi pajączek cicho rzęzi
Jucha mu zwisa z ucha, młotek mu sterczy z brzucha
Za sprawą zaś pinesek przybity jest do desek
i śmieje się cha cha, bo oczka jeszcze ma.

Synek się uspokoił i zaczął nawet uśmiechać. Dobrze, że nasze maleństwa nie rozumieją jeszcze treści...

Wczoraj nijak nie mogłam uspokoić małego, na dodatek zjadał pościel ( i to naszą :szok:) - jak mu zabierałam wrzsk, więc w zastepstwie dałam mu czystą pieluchę tetrową - natychmiat się uspokoił!! :rofl2:
A miałam wam wczoraj napisać, ze u nas nie ma tetrowej przytulanki - dziś się zmieniło :-D

reklama
Do góry