reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

odkryłam dziś ze zdumieniem, że mój synek ładnie trzyma główke, gdy jest na rękach tyłem do mnie (no bo jak był w takie pozycji do odbicia, to już wcześniej trzymał pion). Dziś miałam go plecami opartego o mój brzuch zawsze, gdy go od siebie odsuwałam, to główka leciała w tył albo w prrzód do dołu, a dzisiaj pięknie ją potrafił utrzymać!! :-)

reklama
odkryłam dziś ze zdumieniem, że mój synek ładnie trzyma główke, gdy jest na rękach tyłem do mnie (no bo jak był w takie pozycji do odbicia, to już wcześniej trzymał pion). Dziś miałam go plecami opartego o mój brzuch zawsze, gdy go od siebie odsuwałam, to główka leciała w tył albo w prrzód do dołu, a dzisiaj pięknie ją potrafił utrzymać!! :-)

gratulacje dla dzielnego i silnego synka:-):-):-):-)

zuziaczykacper- ja mam tak z zuzią: rano ok. 7 budzi się na jedzenie, dostaje cyca, potem ok. 9 znowu cyc, potem ok. 11-12 butla, potem ok. 15-16 butla i cyc, potem ok. 18-19 cyc i butla, potem ok. 20.30-21 butla, potem ok. 5 rano butla i jak coś cyc ( w między czasie jak już ją nakarmię butlą, to daję cyca albo herbatkę i jest o wiele spokojniejsza)

obwiązkowo po wypłacie w tym mc zakupię taką książkę! jest świetna, a kolory te są najlepsze na ten okres dla naszych małych;)

zuzia od wczoraj polubiła żyrandol w dużym pokoju:-D

najnowsze osiagnięcie mojego synka - przejadł sie i leżąc na płasko zwymiotował sobie do ... oczu !!! :))

a moja zuzia tak mocno mamusię chwyciła, że zerwała mi korale,moje ulubione, ale wybaczam jej, gdyż mniemam sądzić, że to dopiero początek " zerwanych korali":-D

Muszę się pochwalić. Dzisiejszej nocy mój Aniołek dał mi nawet pospać:tak: zasnął o 21:40 i spał do 00:30, potem 1:00-3:30, potem 4:10-6:30 i jeszcze o 7:40 udało mi się go na 50minut ululać. Więc spał po średnio po 2,5h (dla mnie to naprawdę dużo) i po około 30 minutach spał dalej:-):rofl2: mam nadzieję, że już tak będzie sypiał, choć obawiam się że poprostu odespał wcześniejszą noc, którą prawie nic nie spał.

najnowsze osiagnięcie mojego synka - przejadł sie i leżąc na płasko zwymiotował sobie do ... oczu !!! :))

Piotrek jest niemalże tak samo zdolny. Ostatnio po ulaniu musiałam mu wyciągać twaróg z nosa :-D

A budzi się w nocy 3 razy. No chyba, że ma kolkę tak jak dzisiaj - od 3.00 pobudki z płaczem co pół godziny :no:

reklama
Może to kwestia pogody, bo Piotrek też złapał drzemkę koło 17-tej i jeszcze śpi. Zbliża się pora kąpieli i będę miała do wyboru albo go nakarmić po przebudzeniu i wykąpać troszkę później albo wykąpać teraz i mieć karczemną awanturę :dry:

Do góry