reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

odkryłam dziś ze zdumieniem, że mój synek ładnie trzyma główke, gdy jest na rękach tyłem do mnie (no bo jak był w takie pozycji do odbicia, to już wcześniej trzymał pion). Dziś miałam go plecami opartego o mój brzuch zawsze, gdy go od siebie odsuwałam, to główka leciała w tył albo w prrzód do dołu, a dzisiaj pięknie ją potrafił utrzymać!! :-)

reklama
odkryłam dziś ze zdumieniem, że mój synek ładnie trzyma główke, gdy jest na rękach tyłem do mnie (no bo jak był w takie pozycji do odbicia, to już wcześniej trzymał pion). Dziś miałam go plecami opartego o mój brzuch zawsze, gdy go od siebie odsuwałam, to główka leciała w tył albo w prrzód do dołu, a dzisiaj pięknie ją potrafił utrzymać!! :-)

gratulacje dla dzielnego i silnego synka:-):-):-):-)

zuziaczykacper- ja mam tak z zuzią: rano ok. 7 budzi się na jedzenie, dostaje cyca, potem ok. 9 znowu cyc, potem ok. 11-12 butla, potem ok. 15-16 butla i cyc, potem ok. 18-19 cyc i butla, potem ok. 20.30-21 butla, potem ok. 5 rano butla i jak coś cyc ( w między czasie jak już ją nakarmię butlą, to daję cyca albo herbatkę i jest o wiele spokojniejsza)

obwiązkowo po wypłacie w tym mc zakupię taką książkę! jest świetna, a kolory te są najlepsze na ten okres dla naszych małych;)

zuzia od wczoraj polubiła żyrandol w dużym pokoju:-D

najnowsze osiagnięcie mojego synka - przejadł sie i leżąc na płasko zwymiotował sobie do ... oczu !!! :))

a moja zuzia tak mocno mamusię chwyciła, że zerwała mi korale,moje ulubione, ale wybaczam jej, gdyż mniemam sądzić, że to dopiero początek " zerwanych korali":-D

Muszę się pochwalić. Dzisiejszej nocy mój Aniołek dał mi nawet pospać:tak: zasnął o 21:40 i spał do 00:30, potem 1:00-3:30, potem 4:10-6:30 i jeszcze o 7:40 udało mi się go na 50minut ululać. Więc spał po średnio po 2,5h (dla mnie to naprawdę dużo) i po około 30 minutach spał dalej:-):rofl2: mam nadzieję, że już tak będzie sypiał, choć obawiam się że poprostu odespał wcześniejszą noc, którą prawie nic nie spał.

najnowsze osiagnięcie mojego synka - przejadł sie i leżąc na płasko zwymiotował sobie do ... oczu !!! :))

Piotrek jest niemalże tak samo zdolny. Ostatnio po ulaniu musiałam mu wyciągać twaróg z nosa :-D

A budzi się w nocy 3 razy. No chyba, że ma kolkę tak jak dzisiaj - od 3.00 pobudki z płaczem co pół godziny :no:

reklama
Może to kwestia pogody, bo Piotrek też złapał drzemkę koło 17-tej i jeszcze śpi. Zbliża się pora kąpieli i będę miała do wyboru albo go nakarmić po przebudzeniu i wykąpać troszkę później albo wykąpać teraz i mieć karczemną awanturę :dry:

Do góry