reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Mojego synka w dzien to usypia chyba tylko moje gadanie wpatruje sie w mamę i po jakimś czasie zasypia ;-) smutne to ale najwyraźniej nudzi go moja paplanina:-D ale ja jest:-Dem wkońcu spełniona bo uwielbiam gadać i czasem mąż pyta czy mnie już buzia nie boli :confused: a Kubuś jest kulturalny i poprostu zasypia

reklama
Świetną zabawką dla takiego maluszka jest najbardziej kolorowy, tandetny, odpustowy balon napełniony helem, wstążeczkę przywiązujecie do rączki bąbelka i jak sobie macha to balon mu się rusza. Gwarantowane sporo czasu na bb :-)

świetny pomysł trzeba wypróbować:-)

Martka nagraj mi się na płytę i prześlij, bo mi już ręce opadają ;-) Druga noc z rzędu w większości przemarudzona i podpieram się nosem :wściekła/y: Teraz też marudzi nie wiadomo dlaczego i mąż go próbuje spacyfikować. Jak ta noc też taka będzie to się zastrzelę, bo mąż ma jutro służbę i będę z małym sama cały dzień - zero szans na odpoczynek.
Piotrek coraz dłużej potrafi zająć się sobą. Nawet do pół godziny. Najczęściej zawzięcie tłumaczy coś zabawkom :-)

u nas kolejna noc przespana elegancko - od 20stej do 6-40 rano. z przerwą o 4-30, podczas ktorej kacper sobie pogadał do siebie, a ja tylko słuchałąm czy bedzie cyc czy nic. i nie było nic, bo zasnął. takze na maksa sie wysypiam.

moja zuzia też zgred nie spi w ciągu dnia:dry:
zuziaczykacper- troszkę ci synek krótko śpi, moja zuzia tak miała na początku, ale odkąd karmię ją butlą i cycem potrafi mi spac dłużej:dry:

dziewczyny jak tak czytam to aż mi się płakać chce, że Kacper to taki łobuz co spać nie chce. Zazdroszczę. Próbowałam z butlą mleka modyfikowanego przed snem. I nic. Żadnej różnicy. Poza tym, że potem wyżywa się na cycu jak mu gorzej leci. Nawet wciskałam już mu przez sen, mleko ściągnięte które zostało (bo może się nie najadł, tylko zmęczył ciągnięciem cyca i padł) - i owszem z buteleczki zjadał do końca (czasem zostawiał 20ml) i spał max 3h...
Dziś po 4 rano skończył współpracę ze mną i przestał spać. Gada wtedy straszliwie, śmieje się i bawi - ale jak ja przysnę i się nim nie zajmuję to sie drze.
Teraz poszedł z tatą na spacer, a ja zamiast się przespać to piszę i czytam na bb:-D:-):happy:

a mój Kacper jest znawcą sufitów:-D wzięty na ręce jest zachwycony żyrandolami, a najbardziej u siebie w pokoju - pewnie dlatego że są to świecące kolorowe pszczółki

No to ma wspólne zainteresowania z Jaśkiem; on z zamiłowaniem przygląda się i gada do żyrandola w domu babci (teściowej). :-D
No i gada do misia nałapkowego, którego przymocowałam mu z boku wózka.

reklama
Jasio oprocz drzwi, scian i sufitu lubi swoje odbicie w lustrze :-D No i uwielbia wedrowki po mieszkaniu na moich rekach ktore mi po chwili juz niemal mdleja bo Jasio wcale malo nie wazy :baffled:
Usilowal dzis zjesc pluszowego krokodyla i byl bardzo zawiedziony ze mu sie nie udalo :-D
I potrafi nawet godzine lezec i wpatrywac sie w ksiazeczke z rysunkami :-) Taka pluszowa mamy, ktora jest w kolorach rozwijajacych jakies funkcje u dzieci (nie pamietam jakie :zawstydzona/y:)
Tiny Love INTERAKTYWNA DWUSTONNA KSIĄŻKA NOWA (216157462) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry