reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Karolinko - strasznie sie cieszymy z Twojego pierwszego dorosłego kroczku, z całego serca Ci gratulujemy tak wielkiego osiągniecia i zarazem oczekujemy wieści o następnym kroczku.

a propos pierwszych kroczkow mam propozycje, by na wstępie tego wątku zrobic stronke zatytulowana pierwsze samodzielne kroczki lub inaczej(to tylko przyklad), na ktorej bedziemy wpisywac daty pierwszych samodzielnych kroczkow, podobnie jak z zabkami zrobilysmy. co wy na to?

kasro - Karolinka chyba jest pierwsza dziewczynką u nas, ktora chodzi co?

kacper nie chodzi jeszcze, ale mysle, ze lada dzien bedzie pierwszy kroczek. staje pewnie, kuca i z powrotem wstaje bez trzymania sie. potrafi tak stac nawet ze 2 minuty i w dodatku bije sobie brawo.

reklama
Gratulujemy wszystkim:tak:.

Za listą też jestesmy oczywiście, ale będziecie długo musieli czekać na jej zamknięcie:sorry2:, no i znowu lista na której bedziemy ostatni:rofl2:

A to sie nam dzieciaczki rozchodzily. Szerlock, to synus robi niesamowite postepy, dopiero co przeciez zaczal wstawac, a juz samodzielnie stoi. U nas od konca stycznia wstawanie i chodzenie, chwilowa proba samodzielnego stania niezbyt przypadla do gustu, a kroczkow samodzielnych brak :-( Za to na szczescie tez kregoslup oszczedzony, a dziecko niezalezne.
A o liscie to ja pisalam dawno temu, jak synek Aletkowy zaczal chodzic, a nasze zaczely raczkowac, ale przeszla bez echa :-)

ewitko tez o tym ostatnio myslałam, ze wszystko tak niedawno, ale doszlam do wniosku, ze ten czas tak szybko gna, a kacper jak juz zacznie robic to od razu hurtem wszystko. bo zaraz jak zaczal raczkowac to zaczal przy meblach chodzic, a teraz juz bedzie chyba z miesiac jak moj brat mi powiedzial, ze kacper stal bez trzymania i pokazywal jaki duzy jest, a ja nie wierzylam.
kasro ty sie ciesz dziewczyno, ze karolcia taka samodzielna jest, bo raczej przyjemne nie jest ciagle schylanie sie i prowadzanie, kregi bolą okrutnie. co prawda ja tez nie prowadzam, bo nie chce zeby kacper poczul ten luksus - niech radzi sobie sam, ale znajome mamy mowia, ze boli.

mamo Q - ale ty jestes, jak mozesz tak pisac co?niedobra ty!!!:tak:- Quinten ci da popalic i to sie zdziwisz kiedy:-D:-D:-D:-D:-D:-D

mamo Q - dziewczyny maja racje - zobaczysz jak Quntus ruszy - z chodzeniem tez :-) A z zebami to dopiero - pewnego dnia sie obudzisz i zobaczysz buzie swojego synka pelna zebow :tak:

zreszta moj Jasio tez sie nie psieszy do chodzenia... O smaodzielnym staniu oczywiscie tez mowy nie ma. No ale czego sie mozna spodziewac po leniwcu ktory pelza z predkoscia swiatla ale rackzowac nie ma zamiaru... :dry:

Gratulujemy wszystkim:tak:.

Za listą też jestesmy oczywiście, ale będziecie długo musieli czekać na jej zamknięcie:sorry2:, no i znowu lista na której bedziemy ostatni:rofl2:

Ale za to ten pierwszy krok będzie chyba najbardziej wyjatkowy :tak:.

Wiecie, ja kombinowałam jakby zrobić listę z osiągnięciami. Nie wiem czy uda mi się wyjaśnić (38,2 C robi swoje), chodzi mi o liste dzieci a nie umiejetności i przy każdym dziecku info w stylu: pierwszy krok, pierwsze słowo, raczkowanie, czy cuś. Ale to chyba za skomplikowane :zawstydzona/y:.

reklama
Co potrafi Majka:
-stac samodzielnie bez ruchu;-)
-klaskac,kosiac,papac
-robic glowka nie nie nie
-tanczyc do muzyki
-robic brim
-wychodzic z krzeselka,na szczescie jestem przy niej i nie konczy sie to gleba
-wkladac wtyczke od lampki do kontaktu(oczywiscie nie pochwalam tej umiejetnosci poki co i zabraniam)
-spac cala noc
-wlazic na lozko moje
-bawic sie w berka
-jesc lyzeczka z miski...baaaaardzo nieumiejetnie,ale czaji baze co do czego sluzy
-myc zeby sama
-czesac sie moja szczotka
-bic po twarzy moja szwagierke
-chustac sie na chustawce
-karuzelic na karuzeli
-bawic sie w kuku,chowajac lepek do spiworka w wozku
-wieszac na szyjce wszystko co przypomina sznurk(kable,powrozy,szaliki,paski)
-udawac ze rozmawia przez telefon(czasem majac pod reka tylko kanapke z maslem...wiadomo gdzie laduje maselko...)potrafi jeszcze dziwne czynnosci blizej mi nie znannego przeznaczenie,ciezkie do opisania slowami...wiec je przemilcze,ale miejcie na uwadze,jak cos,ze potrafi;-)

Do góry