reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

reklama
a moze do listy dodamy jeszcze

pierwsze pełzanie
pierwszy przewrót z plecków na brzuszek
pierwszy przewrót z brzuszka na plecy
pierwszy uśmiech
pierwszy perlisty śmiech

Aletka znalazłam kilka dat osiagniec Wojtaszka

Wojtuś pyzuni
pierwszy przewrót na bok 05.09.2007 wiek 3mce i 12 dni
pierwszy samodzielny siad 13.12.2008 wiek 6mc i 19 dni
pierwsze raczkowanie 27.03.2008 wiek 10 mcy i 2 dni
pierwsze wstanie 22.12.2008 wiek 6 mcy i 28 dni
pierwszy kroczek
pierwsze słowo "mama" 27.11.2007 wiek 6 mcy i 3 dni
pierwsze wspinanie się
pierwsze wejscie po schodach
pierwsza przespana noc

u nas przysiady i różne dziwne kombinacje, wchodzi na schody już od 26 marca czyli co mogę zaliczyć to do wspinania? Bo pokonuje jeden wielki stopień heheheh i później wchodzi na schodek ale jej zabraniam dalej i zamykam bramke dla bezpieczeństwa

wchodzeenie na schody czyli samodzielne wejscie na dwóch nogach bez pomocy rąk a najwyżej trzymajac się za porecz lub barierkę.

Bo wspinajac się na kolanach i wspomagajac się raczkami mój syn ostatnio pokonał 3 piętra pałacu w Radziejowicach.

ooooj to jeszcze na ten moment musze poczekać:-)

Brawa dla Misiasia ;-)

Moja Zuzia potrafi sama wstać w łóżeczku, ale oczywiście podciąga się na szczebelkach do góry:baffled: ja nie wiem, czy to jest osiągnięcie, jak się podciąga?
Poza tym od jakiś dwóch tygodniu z pozycji leżącej sama pięknie siada ( nie potrafiła tego z pozycji leżącej wcześniej),
chodzić chodzi tylko jak trzymamy za rączki, ale w swoim kojcu, trzymając się :płotka: chodzi sama na około ... uwielbia to ...

Hmmm. Janek raz się wspiął, z siadu na bujaku, podciagając sie i opierając na łóżko, to chyba była wspinaczka z wyswobodzeniem się z pasów :-p.

Janek Kluliczka
pierwszy przewrót na bok 2-09-2007 wiek 3 m i 19 dn
przewrót z plecków na brzuszek 26-10-2007 wiek 5 m 12 dn
przewrót z brzucha na plecy 17-11-2007 wiek 6 m 3 dn
pierwszy samodzielny siad 29-02-2008 wiek 9 m 15 dn
pierwsze raczkowanie 4-03-2008 wiek 9 m 19 dn
pierwsze wstanie 6-04-2008 wiek 10 m 23 dn
pierwszy kroczek
pierwsze słowo (dziadek) 1-04-2008 wiek 10 m 18 dn
pierwsze wspinanie się
pierwsza przespana noc 11-2007 wiek około 6 miesięcy
Pierwsze samodzielne zaśniecie w łóżeczku 30.03.2008 wiek 10 m 17 dn

reklama
Mój pierwszy raz .... Zuzia córa Gaal

pierwszy przewrót na bok 6 mc
pierwszy samodzielny siad ( z pozycji leżącej zmiana pozycji na siedzącą ) 10.04.2008 r. , sama siedzę bez oparcia 29.01.2008 r.
pierwsze raczkowanie 17.04.2008
pierwsze pełzanie 14.02.2008
pierwsze wstanie marzec-kwiecień 2008 r.
pierwszy kroczek
pierwsze słowo "jaga" 1-2 mc
pierwsze wspinanie się
pierwsza przespana noc
3 mc sierpień 2007
pierwszy uśmiech 3/4 mc
pierwszy głośny śmiech 5 mc
pierwsza uchwycona zabawka 15.08.2007
pierwszy raz samodzielnie uniesiona głowa ok. 12.06.2007
pierwszy ząbek 12.01.2008
pierwsza kąpiel bez płaczu 17.06.2007
pierwsze składanie rączek 15.082007
pierwsze samodzielnie wyciąganie smoka z buzi 11.10.2007

aletko czy wspinanie się liczy, jeżeli to takie w łóżku, wspinanie się do stania? chyba nie, prawda? mam problem z interpretacją wstania i samodzielnego siadania?

Do góry