reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

mostek to ci powiem, ze po raz pierwszy zrobil jak mial tydzien:-).w ogóle na przwijaku tańczył, ze juz wteyd strach było sie odwrócic na chwile. a teraz to widze, ze juz od dobrego tygodnia podnosi normalnie głowe jak lezy na plecach. oczywiscie nie tak wysoko, ale na jakies 2 cm i nie trzyma jej długo, bo moze z 5 sekund, ale widok nisamowity:tak:. boimy sie z mariuszem co to bedzie jak kacper zacznie raczkowac i chodzic. demolka to malo.

reklama
nie no ja wole zeby sie tak nie spieszył, bo im bardziej wszystko o czasie tym lepiej dla niego. podobnie zęby - im pozniej tym lepiej, bo zdrowsze.

Świetną zabawką dla takiego maluszka jest najbardziej kolorowy, tandetny, odpustowy balon napełniony helem, wstążeczkę przywiązujecie do rączki bąbelka i jak sobie macha to balon mu się rusza. Gwarantowane sporo czasu na bb :-)

ja od 3 nocy mam taki raj na ziemi, ze az glupieje. kacper zasypia 20-30 i wstaje 5.30-6.00. pierwszego ranka jak wstałam to az z wrazenia nie pamiętałam czy wstawałam wcześniej karmic czy nie. a cyce to mam rano tak napakowane mlekiem, ze całe twarde są. ciekawe czy ta tendencja spania kacperkowego pozostanie czy mu sie odwidzi.

No a mój mały z kolei odwrotnie - potrafił już przespać od 19-20 do 3-4, a teraz na powrót budzi się co 2-3 godziny :sick: No i mam pobudkę o 23, 2-3, 4-5, 6-7 - zwariować można :crazy:
No ale za to lepiej przybiera na wadze, więc niech już j-mnie budzi na to żarełko, jakoś przeżyję :tak:

krupko moze sobie własnie reguluje tryb spania, zeby cała noc przespac. kacepr kilka dni wcześniej tez tak sie zagubil godzinowo i pobudke mi robił co 2- godziny. az 3 dni temu taka suprisa. ciekawe jak to bedzie dzisiaj.

Jasio tak samo mial - juz miel unormowany tryb, az tu znowu mu sie pozmienialo - mam nadzieje ze jzu niedlugo bedzie potrafil przespac cala noc :-) Czekam z utesknieniem :-D

reklama
nasza żaba jak zasypia między 20-22 to budzi się teraz ok. 3 w nocy, a potem między 5 a 7, więc jakoś się wysypiam ( no powiedzmy:happy2::confused2:)

Do góry