reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

zabawek moim zdaniem mamy śladowe ilosci i zagladam na algiero w poszukiwanu czegos fajnego i nic mi sie nie podoba i nie rzuca w oczy, a kapsio nie chce powiedziec co by chcial:-)

reklama
Gratulacje dla raczkującej Kamilki, Olka i Patryka, rozgadanego Piotrusia i innych dzieciaczków.
Misiaś zas zaczyna samodzielne chodzenie. Przecietnie robi 5-10 kroków i wykonuje pad do raczkowania.
Najmilsze w moim synu jest to ze NIE DOMAGA SIĘ prowadzania za rączki :-)

albo sobie przeraczkuje, albo przejdzie przy meblach albo juz krótki dystans samodzielnie.
Chodzenia Misiasia to można było się na dniach spodziewać :-) Gratulujemy!!
U nas niestety synuś DOMAGA SIĘ prowadzenia za rączki i zwiedzania całe go mieszkania, a dostaje przy tym takiego speeda, ze moja mama była w szoku, ze tak szybko zaiwania.
U nas raczkowanie juz pełną parą i tylko szukanie czegokolwiek byle tylko sie złapać i wstać :-D Ale kosi kosi i pa pa brak :sorry2:No i gaduła nieziemski :-D Poza tym odkurzam częsciej bo najmniejszy paproszek skubaniec wyszuka :-p
Również gratulujemy raczkowania, a kosi kosi też się niebawem zapewnie doczekasz :-)
A z tymi paproszkami to coś już wiem. mój synuś zagląda pod dywan, a tata mówi, no wiem, że tam nie odkurzałem...
Największa radocha mojego synka, to trzaskanie szafkami (otwiera i puszcza albo sam zamyka) a w sobotę jak byliśmy u babci, posadziłam go na nocnik, na początku mu nie pasowało i chciał zejść, ale mu wytłumaczyłam, że ma zrobić eee i w niecałe 5 min zrobił kupkę i siusiu a zaraz po tym chciał zejść z nocnika cwaniaczek :-)
Aaa i jeszcze mały cwaniak umie sobie przełaczać programy pilotem i robi to bardzo swiadomie, bo w tym czasie patrzy sie na telewizor czy coś się zmieniło.

od zawsze wiedziałam, że majowe dzieci są wyjątkowe, ale że mamy tutaj tak liczne grono magicznie uzdolnionych dzieci! fantastycznie! cieszę się z wami z osiągnieć waszych pociech!

Dla mojego synka przydałby się watek "Nasze super opóźnione dzieci" - dopiero od kilku dni moge powiedzieć, ze w końcu umie siedzieć. Bez chwiania i wywracania :baffled:

Pamietajcie o mnie...:sorry2:
Ale tak sobie mysle ze nasze dzieci nie sa opoznione - sa w sam raz :-) To inne sa po prostu przyspieszone i tyle :-p

jestem w lekkim szoku - młody usiadł dziś z leżenia na plecach :szok: Co prawda jedna nóżka zaplatała się pod moje kolano i to mu pewnie pomogło, no ale i tak jestem pod wrażeniem...

reklama
krupko, kluliczku, mysz, mamo Q - oszalały no kurde. wcześniej pisałam o dziewczynce, ktora najpierw chodzila, a potem usiadła, bo akurat klapnęła ze stania i to było jej pierwsze samodzielne siedzenie.wiec u was tez tak bedzie pewnie.
u nas z kolei nie ma raczkowania jeszcze, walnie sie na czworaka, ale po chwili kładzie na brzuch i nici z raków.

Do góry