reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Gratulację dla Quintusia i Rafałka !!!!! :-D:-D
u nas dupa to już ciągle w górze tylko synio nie może załapać ze trzeba jeszcze rączki przesuwać :-D:-D martwi mnie za to fakt, że mało gaworzy - znaczy się nie mówi w ogóle spółgłosek :-:)-( już powinien a on ciągle tylko samogłoski :-(

reklama
GRATULUJę WSZYSTKIM
DZIECIACZKOM NOWYCH OSIąGNIęć :-):-)

u nas ja nadal czekam, żeby mała lepiej trzymała kręgosłup, ale myślę, że do końca roku to opanuje ;-):tak:
i tak mi się wydaje, że szybciej zacznie z nami gadać :-D niż usiądzie na dobre, stanie stanowczo i wyjdzie jej chociaż jeden ząb!!!!:laugh2::laugh2::laugh2:

osiągnięcie z rana:
Piotruś się obudził więc jak zwykle posadziłam go na łożku żeby się powiercił, powspinał po mamusi itp. a ja dalej kima, słysze że robi kupkę to go położyłam żeby sobie w spokoju po dusił a ja dalej śpie, no to w końcu wstaje żeby go przewinąć a tu kupa wszędzie !!!! :szok::szok: na bodziaku na nóżkach na prześcieradle :szok::szok: i moje dzieciątko zaliczyło kąpiel o 9 rano :-D ale był zdziwiony co ja mu robie i dlaczego o tej porze do wannny :-D:-D

osiągnięcie z rana:
Piotruś się obudził więc jak zwykle posadziłam go na łożku żeby się powiercił, powspinał po mamusi itp. a ja dalej kima, słysze że robi kupkę to go położyłam żeby sobie w spokoju po dusił a ja dalej śpie, no to w końcu wstaje żeby go przewinąć a tu kupa wszędzie !!!! :szok::szok: na bodziaku na nóżkach na prześcieradle :szok::szok: i moje dzieciątko zaliczyło kąpiel o 9 rano :-D ale był zdziwiony co ja mu robie i dlaczego o tej porze do wannny :-D:-D
barszczyku po prostu chciał sobie pampersa zmienić sam żeby Ci nie przeszkadzać:-D w spaniu

u nas dzisiaj dziadowska pogoda:wściekła/y:
szalony wiatr i leje, brrr:szok::szok::szok:
tylko chce się spać albo pod kocykiem leniuchować...:-D
i marzyć o zabawach na ziolenej trawce w ogródku...:tak:

my byłyśmy dziś w westy ośrodek prowadzony przez pielęgniarki, Maja odbiła stópki posmarowane farbką na choince z papieru, śpiewałyśmy piosenki dla dzieci i bawiłą się z dziećmi hym, jak to można nazwać zabawą siedzenie w kółeczku pełno zabawek i gaworzenie:)
jak wracałyśmy do domu spotkał nas deszcze i grad wstrętna pogoda dodam jeszcze że jak wychodziłyśmy z zajęc to świeciło słonko

No fajnie Barszczyku, ale była akcja. Mężowi ostatnio (ja byłam w pracy) mały zaczął robić kupkę podczas zmiany pampersa, to też kupa była wszędzie (na przewijaku, na ubraniu, na pupie) na a on bidulek był sam ....
U nas od dzisiaj odchodzi intensywne pompowanie, bo wcześniej tylko sobie próbował. i ostatnio synuś nie ma ust wygląda to tak:
Pawelek-1050193.jpg

No i mega gratulacje dla Quintusia.
A z ciekawości pytam, czy któraś z was używa jeszcze pieluszek nr 3 (tych do 9kg)? Bo my wykańczamy ostatki (o ile Huggiesy przesikiwał, to Pampersy mu trzymają całą noc) i przechodzimy na 4.

reklama
barszczyku: my wczoraj z poranną kupą mieliśmy podobnie (no oprócz tego że pościal miałam czystą)...taka "dorosła kupa" po łopaki:szok:

ewitka: my jeszcze uzywamy 3...zostało nam niecałe pół paczki jumbo, i nawet wczoraj mowiłam mężowi że chyba już będzie trzeba przeskoczyć na 4 (bo co noc jest przesikany...ale nigdy nie chce mi się go przebierać, i śpi taki do rana-LENIWA MATKA:-D).A od ilu kg jest 4?
Co do "znikniętych ust"- my tak samo wyglądamy już chyba od ponad miesiąca(nie zamieszczałam zdjęć?)ale bynajmniej nie jest to związane z pompowaniem...hm, może u nas to kwestia "sprężynowania";-)
Pawełek tak samo "kwadratowy" na buzi jak i nasz
(trochę zezowate to zdjęcie, ale tego przynajmniej nie musze odwracać..patrz punk LENIWA MATKA;-))
dscf3693hh3.jpg

Do góry