reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Gratulację dla Quintusia i Rafałka !!!!! :-D:-D
u nas dupa to już ciągle w górze tylko synio nie może załapać ze trzeba jeszcze rączki przesuwać :-D:-D martwi mnie za to fakt, że mało gaworzy - znaczy się nie mówi w ogóle spółgłosek :-:)-( już powinien a on ciągle tylko samogłoski :-(

reklama
GRATULUJę WSZYSTKIM
DZIECIACZKOM NOWYCH OSIąGNIęć :-):-)

u nas ja nadal czekam, żeby mała lepiej trzymała kręgosłup, ale myślę, że do końca roku to opanuje ;-):tak:
i tak mi się wydaje, że szybciej zacznie z nami gadać :-D niż usiądzie na dobre, stanie stanowczo i wyjdzie jej chociaż jeden ząb!!!!:laugh2::laugh2::laugh2:

osiągnięcie z rana:
Piotruś się obudził więc jak zwykle posadziłam go na łożku żeby się powiercił, powspinał po mamusi itp. a ja dalej kima, słysze że robi kupkę to go położyłam żeby sobie w spokoju po dusił a ja dalej śpie, no to w końcu wstaje żeby go przewinąć a tu kupa wszędzie !!!! :szok::szok: na bodziaku na nóżkach na prześcieradle :szok::szok: i moje dzieciątko zaliczyło kąpiel o 9 rano :-D ale był zdziwiony co ja mu robie i dlaczego o tej porze do wannny :-D:-D

osiągnięcie z rana:
Piotruś się obudził więc jak zwykle posadziłam go na łożku żeby się powiercił, powspinał po mamusi itp. a ja dalej kima, słysze że robi kupkę to go położyłam żeby sobie w spokoju po dusił a ja dalej śpie, no to w końcu wstaje żeby go przewinąć a tu kupa wszędzie !!!! :szok::szok: na bodziaku na nóżkach na prześcieradle :szok::szok: i moje dzieciątko zaliczyło kąpiel o 9 rano :-D ale był zdziwiony co ja mu robie i dlaczego o tej porze do wannny :-D:-D
barszczyku po prostu chciał sobie pampersa zmienić sam żeby Ci nie przeszkadzać:-D w spaniu

u nas dzisiaj dziadowska pogoda:wściekła/y:
szalony wiatr i leje, brrr:szok::szok::szok:
tylko chce się spać albo pod kocykiem leniuchować...:-D
i marzyć o zabawach na ziolenej trawce w ogródku...:tak:

my byłyśmy dziś w westy ośrodek prowadzony przez pielęgniarki, Maja odbiła stópki posmarowane farbką na choince z papieru, śpiewałyśmy piosenki dla dzieci i bawiłą się z dziećmi hym, jak to można nazwać zabawą siedzenie w kółeczku pełno zabawek i gaworzenie:)
jak wracałyśmy do domu spotkał nas deszcze i grad wstrętna pogoda dodam jeszcze że jak wychodziłyśmy z zajęc to świeciło słonko

No fajnie Barszczyku, ale była akcja. Mężowi ostatnio (ja byłam w pracy) mały zaczął robić kupkę podczas zmiany pampersa, to też kupa była wszędzie (na przewijaku, na ubraniu, na pupie) na a on bidulek był sam ....
U nas od dzisiaj odchodzi intensywne pompowanie, bo wcześniej tylko sobie próbował. i ostatnio synuś nie ma ust wygląda to tak:
Pawelek-1050193.jpg

No i mega gratulacje dla Quintusia.
A z ciekawości pytam, czy któraś z was używa jeszcze pieluszek nr 3 (tych do 9kg)? Bo my wykańczamy ostatki (o ile Huggiesy przesikiwał, to Pampersy mu trzymają całą noc) i przechodzimy na 4.

reklama
barszczyku: my wczoraj z poranną kupą mieliśmy podobnie (no oprócz tego że pościal miałam czystą)...taka "dorosła kupa" po łopaki:szok:

ewitka: my jeszcze uzywamy 3...zostało nam niecałe pół paczki jumbo, i nawet wczoraj mowiłam mężowi że chyba już będzie trzeba przeskoczyć na 4 (bo co noc jest przesikany...ale nigdy nie chce mi się go przebierać, i śpi taki do rana-LENIWA MATKA:-D).A od ilu kg jest 4?
Co do "znikniętych ust"- my tak samo wyglądamy już chyba od ponad miesiąca(nie zamieszczałam zdjęć?)ale bynajmniej nie jest to związane z pompowaniem...hm, może u nas to kwestia "sprężynowania";-)
Pawełek tak samo "kwadratowy" na buzi jak i nasz
(trochę zezowate to zdjęcie, ale tego przynajmniej nie musze odwracać..patrz punk LENIWA MATKA;-))
dscf3693hh3.jpg

Do góry