reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

nie wiem, czy to osiągnięcia ale napiszę:
- chywatnie wanny rączkami i ani myślę puścić ( oczywiście przy okazji się podnosi- tyle ile da radę_
- ostatnio widać postępy ku siedzeniu ( podczas jedzenia na krzesełku, jak już ją odepnę z pasów po jedzeniu, to chwyta się swojego stoliczka i "ciągnie do przodu":)
- tada- to teraz mówi

reklama
U nas tez wkońcu troszkę sie ruszylo oprócz podnoszenia nóg do góry;-) zaczął przekręcać się z plecków na brzuszek co przy szeroko rozstawionych bioderkach jest nie lada sztuką;-), potrafi w sekundzie przewrócic sie na brzuch i z powrotem na plecki;-) a do tego dzwiga się na pałąkach od maty i próbuje podciągać, zawsze jak zostawiałam go na macie w jednym miejscu to w tym samym miejscu mogłam go znaleźć teraz już nie:-D.

Z gaworzeniem gorzej zaczął jakiś czas temu i znowu po kilku dniach ćwiczeń przerwał no ale zajął się gimnastyką więc mu wybaczam.:rofl2:

Brawa dla nowych osiagniec naszych dzieciaczkow

Olek w lozeczku juz nie posiedzi, caly czas trenuju stanie przy szczebelkach, trzyma dwie zabawki w raczkach i uderza o wszytsko co sie da, coraz wiecej sylab mowi i uczy sie robic kosi kosi :) a wykapanie go to nie lada wyczyn bo nie usiedzi juz w wanience

A Rafał ma ostatnio sezon na gadanie. Prawie mu się jadaczka nie zamyka, w kółko coś tam se paple po swojemu.
Poza tym robi "dałna" A "dałn" wygląda tak

I jak go stawiam to zaczął stać na prostych nogach. Aby tylko trochę poczuje że można stanąć to nogi od razu prostuje. Bo wcześniej to się starsznie uginały pod jego ciężarem.
Jak leży na łóżku to też kładzie głowę i wtedy dupsko w górę.

ja nie daje rady trzymac Jasia dluzej niz kilkanascie sekund tak zeby "stal" - strasznie slabe mam rece, no a on z tymi 9kg to jest dla mnie naprawde wielkim ciezarem :-( tak samo jest z robieniem "samolocika" :-(

Osiegnieciem z wczoraj kontynuowanym dzis mnostwo razy jest robienie dziubka z ust - tak je sklada w taki ryjekjakby chcial cmoknac... Ciekawe co to oznacza... :confused:

reklama
Gratulacje dla wszystkich dzieciaczków ogromnych postępów :-) W szczególności dla Quintusia!!! Jak szybko tyle zmian:tak:A Aletka ma rację, teraz skupia się na rozwoju fizycznym wiec nie w głowie mu popisy słowne :-D

Mysz- może mały naoglądał się ciebie jak mu ślesz całuski i naśladuje taki dzióbek buziakowy:-D

Do góry