reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze styczniowe brzusie

Juhuuuuu! spadający bombel na choryzoncie

• Wszystkich głosujących
    6
Abi napewno wszystko bedzie dobrze przeciez duzo ciezarowek sie przeziebia a nigdy nie slyszalam o rzadnych powiklaniach>Glowa do gory kuruj sie i odpoczywaj.Wszystko bedzie dobrze :) :)

Paluch nie przejmuj sie ja juz przytylam 12 kilo a wcale sie nie obrzeram wprost przeciwnie :p i rowniez jestem na zwolnienieniu.Nie martw sie jak nasze dzieciatka sie urodza to tak nam dadza popalic ze szybko stracimy na wadze ;D

reklama
Paluch ! Nie przejmuj się tym przyrostem wagi . Tak to już jest jedne dziewczyny tyją bardzo mało , inne więcej. Tak jak napisała Bunia po narodzinach naszych maluszków będziemy miały sporo gimnastyki.

Abi! Zdrowiej szybko.
Myślę ,że takie zwykłe przeziębienie napewno nie zaszkodzi dzidzi. Ja w trakcie pierwszego trymestru byłam przeziębiona i poszłam do lekarza . Pani doktor poleciła mi babcine sposoby ( miód , sok malinowy , czosnek z mlekiem itp.) , a leki to już  w ostateczności w przypadku wysokiej gorączki. Na szczęście brać ich nie musiałam . Co prawda męczyłam się troszkę dłużej niż gdybym wzięła jakieś cudowne lekarstwa , ale przeszło . Z pigułek to jedynie brałam witaminkę C i coś od bólu gardała - Homeogene 9 , o ile dobrze pamiętam.

Pozdrowienia dla wszystkich ciężarówek!

NO coz przeciez jesc trzeba a w szczegolnosci teraz wiec dziewczyny nie zalujcie sobie,jedzcie czesciej a mniej i dostarczajcie witaminek dzieciaczka,a o figure bedziemy sie martwic po porodzie.Jak juz wspominalam moja kolezanka przytyla 30 kg a rok po urodzeniu jest szczuplejsza niz byla nigdy nie wiadomo.

Ja ostatnio mialam wrazenie jakby didzia pchala sie w dol a w szczegolnosci jak spacerowlismy,ale ponoc to jest normalne bo dzidzia sie obraca i to sprawia takie wrazenie,lepiej zeby jeszcze troche pomieszkala w swoim m1.

Abi katar ma to do siebie ze w koncu mija,wiec napewno niedlugo poczujesz sie lepiej.

Lwica ! Z tym pchaniem w dół mam podobnie. Kopniaczki wczoraj w nocy to czułam dosłownie gdzieś w dole miednicy, tak się ten mój maluch rozbrykal.

Uf... jaka ulga ze nie jestem sama juz sie balam ze bede musiala wczesniej rodzic.
A to nasze dzidzie imprezke sobie w brzuszku urzadzaja.
Oki spadam bo musze pranko rozwiesic poki checi sa,ale odezwe sie pozniej.

Dzidzie teraz jeszcze maja duzo miejsca wiec do 28 tygodnia beda fikac koziolki potem im sie zrobi ciasno wiec nasze narzady beda obolale ale co tam oby jak najdluzej siedzialy w brzuszku :pPozdrawiam wszystkie mamusie i ich sliczne brzusie i oczywiscie Dzioobkow nieustannie :)

dzieki mamusie za cieple przywitanie,ciesze sie ze kubus bedzie , miala byc coprawda ula ale najwazniejsze zeby zdrowe bylo!!troszke sie tylko zmartwilam ze ja nie odczuwam jeszcze kopniec mojego brzdaca ,caly czas slysze bombelkowanie w brzuszku ale nie czuje nic wiecej moze jeszcze nie pora ?a moze bardzo spokojne mam malenstwo?nie wiem mam nadzieje ze w koncu poczuje bo bardzo bym chciala juz czuc male i duze kopniaki!zycze duzo zdrowka!!!!!!!!

reklama
Abi ja tez bylam ostatnie 3 dni przeziembiona wiec sie z toba solidaryzuje. A dzis czuje sie juz duzo lepiej. Leczylam sie miodem, cytrynka, cieplym mlekiem, rosolkiem i nawet czosnkiem (czestowalam nim tez tatusia dzidzi co by nie bylo). Tylko soku malinowego tu nie ma (jestem teraz w Turcji). Ale jakos sobie poradzilysmy, no to glowa do gory!!! Wirusom i innym tego typu mikrobom mowimy stanowcze NIE, dziewczyny!!!

Do góry