reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze styczniowe brzusie

Juhuuuuu! spadający bombel na choryzoncie

• Wszystkich głosujących
    6
U mnie dzis byl apowodz nawet lozko zmoczylam tak mi siara wystrzelala cala noc z prawej piersi chyba zaczne spac w staniku jak tak dalej pojdzie.Buziaki ;D

reklama
Współczuje Wam z nocnymi 'wystrzałami';)ja mam spokój nie licząc kibelka co parę godzin io problemów z oddychaniem:(

Mlekowe damy tylko się cieszyć, że tyle macie do zaoferowania dzidziom!!!:)
pozdrawiam

;D
u nas leci juz od 2 misiecy.. nie to aby to bylo uciazkliwe:) ale nosze ze soba w torebce wkladki laktacyjne i te higieniczne ..\ nie raz juz sie przydalo
choc czasem po fakkcie.. a swoja droga obserwujac sutki da sie przewidziec kiedy mniej wiecej bedze wystrzal..:) ale w nocy nie bedze siedzec ipatrzec:))

z oddychaniem roblemy w koncu chyba minely:) ale nie wiem jak ulozyc swoj zgrabny brzuszek najlepsza pozycja dla synka to chodzaca siedzaca:) wiec mozna zapomniec o snie chyba ze tak sie wyece ze padam juz na pysk.. ze zasypiam w jakis pozycji w poprzek lozka:)

no i najgorszym jest to ze jak juz znajde najlepsza pozycje co synek zaakcetuje to chce mi sie do kibelka ;D
w kazdym badz razie mamy wesolo:)

Moc Buziaków na przywitanie :)

Nausea dziękuję i wzajemnie :-*
No i dziś już 2 dzień cisza, hm... ciakawie...Ale i tak jak gdzieś idę to się "zabezpieczam", najgosze jest to że pewnie jak kiedyś zapomnę to znów mi się niespodzianka przytrafi ;) Aniołłku a jak Ty to rozpoznajesz kiedy wystrzeli ??
Mam jeszcze pytanko, bo czytałam że siara gdy się pojawia tzn. że oczyszczają sie w ten sposób kanaliki przed laktacją, czy to jedyny powód, czy może ma to jakieś inne znaczenie jeszcze, np. świadczy o przewidywanej ilości mleka, czy coś ??
Aniołłku mam nadzieję że na dobre opuściły Cię duszności.
Nasze maleństwo znów lubi kiedy leżę, być może dlatego że większość dnia się "ruszam" albo siedzę na zajęciach ?? Nie wiem ;D
Aha, mam jeszcze jedno pytanko, nauseo kiedy pojawiły się u Ciebie pierwsze skurcze ?? Czy to nie jest czasem takie uczucie jakby ból brzuszka przed miesiączką ?? Bo ja czasem coś takiego miewam, ale najczęściej 2 razy dziennie co kilka dni.

Pozdrawiam serdecznie :-* i życzę zdrówka, zdrówka i zdrówka :)

Dodeczka pisze:
Moc Buziaków na przywitanie :)

Aniołłku a jak Ty to rozpoznajesz kiedy wystrzeli ??
Mam jeszcze pytanko, bo czytałam że siara gdy się pojawia tzn. że oczyszczają sie w ten sposób kanaliki przed laktacją, czy to jedyny powód, czy może ma to jakieś inne znaczenie jeszcze, np. świadczy o przewidywanej ilości mleka, czy coś ??
Aniołłku mam nadzieję że na dobre opuściły Cię duszności.
Nasze maleństwo znów lubi kiedy leżę, być może dlatego że większość dnia się "ruszam" albo siedzę na zajęciach ?? Nie wiem ;D
Aha, mam jeszcze jedno pytanko, nauseo kiedy pojawiły się u Ciebie pierwsze skurcze ?? Czy to nie jest czasem takie uczucie jakby ból brzuszka przed miesiączką ?? Bo ja czasem coś takiego miewam, ale najczęściej 2 razy dziennie co kilka dni.

Pozdrawiam serdecznie :-* i życzę zdrówka, zdrówka i zdrówka :)

no wiec tak:) ciezko to opisac ale jak spojrzesz na sama brodawke to masz wrazenie ze zaczy ns sie otwierac jak dojrzala gruszka.. a za jakis czas napewno cos wyplynie... z tego co wiem posiadanie siarki oznacza ze po urodzeniu bedze mleczko dla mlodego:)
Dusznosci mineli ale.. w jednym miejscu pod zebrem mam siniaka od kopania mlodego... jutro idzemy do doktora zobaczymy co i jak:)
i ma byc USG no w koncu!
POZDRWIAM

Aniołłku dziękuję za odpowiedź, ale kochana muszę się pochwalić że dziś udało mi się zauważyć że "coś" się szykuje ;) Tyle że w inny sposób, moje sutki były na końcóweczkach bardzo jaśniutkie i twarde, i takie miałam uczucie że zaraz siara połynie... i nie myliłam się, tyle tylko że dzisiaj bardzo malutko :)
Jejku mam nadzieję że tak jak piszesz, siara świadczy o tym że będzie mleczko dla dzidzi, bo ja przeogromnie chcę karmić piersią !!!

Oj Aniołłku współczuję tych kopników, rany ale maluszek daje Ci się we znaki, aż ciężko mi było uwierzyć !! Nasza kruszynka upodobała sobie kopanie w miednicę po lewej stronie, ale wiecie mam też takie coś że strasznie mnie brzuszek boli czasem jak dzidzia się kotasi, podejrzewam że się przeciąga... eh, no tak coraz mniej miejsca ma Słonko nasze ;D

Buziaczki dla wszystkich mamusiek ;D

A oto My w 30 tc i 6 dc :

30619zn.jpg

30625jv.jpg

Pozdrawiam serdecznie wszystkie brzuszki :-*

reklama
Do góry