reklama
nice-girl
Fanka BB :)
Vileyka - no są właśnie takie szkoły dla maleńkich dzieci, to jakaś metoda japońska, nie pamiętam dokładnie jak się nazywa. Polega to na tym że nauczyciel gra, a dzieci po prostu naśladują jego ruchy rąk, na początku to jest jedno wielkie rzępolenie, ale z czasem te dzieci rzeczywiście to załapują. Mojej kuzynki córeczka na takie coś chodzi.
livastrid
2010 & 2012
zem gapa i ciapa napisze tu
zdrowka i usmiechu dla Waszych dzieciaczkow-
udanej trojki u Wojtaszka Asterii
i udanej piatki u Oli aniny
usciski!
zdrowka i usmiechu dla Waszych dzieciaczkow-
udanej trojki u Wojtaszka Asterii
i udanej piatki u Oli aniny
usciski!
Dorotka_23
TAAAK!!!
Już pisałam od września: angina (antybiotyk), zapalenia ucha (antybiotyk), wirusowe zapalenie oskrzeli (bez antybiotyku), zwykłe zapalenie oskrzeli (antybiotyk). Dotąd nie pobity rekord - 7 dni (5+2) w przedszkolu.
A wcześniej przez 2 lata i 8 m-cy (2 x katarek przy ząbkach i raz zapalenie spojówek bo sobie katar do oka przeniósł)
Wśród dzieci moich koleżanek - wszystkie tak reagują (lub reagowały) ale podobno najgorsze jest pierwsze pół roku, potem coraz lepiej.
Już pisałam od września: angina (antybiotyk), zapalenia ucha (antybiotyk), wirusowe zapalenie oskrzeli (bez antybiotyku), zwykłe zapalenie oskrzeli (antybiotyk). Dotąd nie pobity rekord - 7 dni (5+2) w przedszkolu.
A wcześniej przez 2 lata i 8 m-cy (2 x katarek przy ząbkach i raz zapalenie spojówek bo sobie katar do oka przeniósł)
Wśród dzieci moich koleżanek - wszystkie tak reagują (lub reagowały) ale podobno najgorsze jest pierwsze pół roku, potem coraz lepiej.
Dorotka u nas we wrześniu 2-3 razy jakieś przeziębiebnie - obyło się bez antybiotyku, w październiku też coś złapał i po paru dniach dostał antybiotyk, tydzień po zakończeniu jego brania znowu coś złapał. Najpierw próbowaliśmy go leczyć sami ale nie wyszło. Okazało się że ma zapalenie gardła i krtani - oczywiście antybiotyk bierze. Jak sobie pomyśle że jak go skończy pójdzie do przedszkola i znowu coś złapie to płakać mi się chce. Planuje nie póścić go do przedszkola przez 2-3 tygodnie niech sobie odpocznie.
Dorotka_23
Ja staram się nie robić przerw jeśli to nie jest konieczne bo za każdym razem zaczynamy przyzwyczajanie się do przedszkola od początku.
Młody już wpadł na to, że można symulować a on nie ma jeszcze 3 lat
Np:
"zobacz jaki Szymon ma kaszel, że hohoho!" i udaje kaszel muszę przyznać- perfekcyjnie;
albo "jutro nie idę do kola bo mam trochę złamaną rękę" -nie wiem skąd ten pomysł
a ostatnio złapał gorący kubek z herbatą (nigdy tak nie robił) ja krzyknęłam, żeby uważał bo się poparzy a on "i dobrze - pójdziemy do pani doktor a nie do kola"
Tak czy owak wdrożyłam program "uodparnianie": tran + floradix dla dzieci lub tran + bioaron C.
Młody już wpadł na to, że można symulować a on nie ma jeszcze 3 lat
Np:
"zobacz jaki Szymon ma kaszel, że hohoho!" i udaje kaszel muszę przyznać- perfekcyjnie;
albo "jutro nie idę do kola bo mam trochę złamaną rękę" -nie wiem skąd ten pomysł
a ostatnio złapał gorący kubek z herbatą (nigdy tak nie robił) ja krzyknęłam, żeby uważał bo się poparzy a on "i dobrze - pójdziemy do pani doktor a nie do kola"
Tak czy owak wdrożyłam program "uodparnianie": tran + floradix dla dzieci lub tran + bioaron C.
Dorotka hehe dobre. Igorek chętnie chodzi do przedszkola, więc o przyzwyczajanie się nie martwię. A przerwę zasugerowała nam lekarka, podobno jak jest mróz dzieci mniej chorują. Też zamierzam kupić mu tran i może pomyślę o czymś jeszcze, tylko czy to działa?
A symulacja i u nas się zaczęła. Jak chce żeby tatuś wziął go na ręce to mówi, że go brzuszek boli... Cwaniaczek.
A symulacja i u nas się zaczęła. Jak chce żeby tatuś wziął go na ręce to mówi, że go brzuszek boli... Cwaniaczek.
reklama
Dorotka_23
Nie wiem czy te preparaty działają, ale poprawiają moje samopoczucie. Mam poczucie, że coś robię...
Podziel się: