reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Luxik - nie zniknęłam, tylko weny na pisanie nie mam :sorry2:
Filip jeszcze na długo to nie zostaje. On by chciał, ale ja jestem zbyt przywiązana. po jednym dniu już mi się tęskni :-D
Antylopka - to idą łeb w łeb z zębami ;-)
Kozica - teraz słoneczko poświeciło, to może naładujesz akumulatory :tak:
Kama - zdrówka życzę. U nas tez ciągle choroby

Dzieci wyzdrowiały, to mąż cherla. Już lepiej. Ale tata od 3 miesięcy strasznie kaszle. Wczoraj wysłali go do szpitala. Tam stwierdzili że zapalenie płuc. Dopiero co 2 lata temu chyba był w szpitalu z zapaleniem płuc, wodę w płucach miał. Ale tak to jest przy robotach na budowie w zimie
U siostry mała gorączkuje od niedzieli - po 40 stopni ma. Generalnie - młyn mamy. Ja odbieram 3 dzieci, żeby siostra z tą małą nie musiała na dwór wychodzić. No i jeszcze Wiki urodzinki szykuję na niedzielę, a w sobotę musimy nadprogramowo do pracy ...

reklama
Luxik ja pamiętam to uczucie sprzed porodu, tak jak Tobie wydawało mi się że mi Julek sam zaraz wypadnie ;-) a najgorsze to było uczucie jak się przeciągał to mi się wydawało że mi rączką między nogami zaraz pomacha :-D

Antylopka mój Kuba też przyzwyczajony do spania poza domem. Nie było jeszcze okazji żeby go zostawić u kogoś na dłużej ale on bardzo chce i na jedną lub dwie noce nie ma problemu. Powiem więcej: do domu wracać nie chciał!!!!

U nas znowu jakieś przeziębienie się przyplątało.... Julek dostał dzisiaj gorączki, Kuba był wczoraj u lekarki to stwierdziła że osłuchowo czysty więc ten kaszel to alergiczny (mi to jednak wygląda na przeziębienie....) daję mu normalnie Eurespal i Neosine oraz Herbapect. Zobaczymy co się wykluje.
A wiecie może czy takiemu dziecku można prywatnie zrobić prześwietlenie klatki piersiowej? I czy nie ma z tym kłopotu i ile to może kosztować? Bo ja już wymiękam z tym jego kaszlem. Wczoraj dostaliśmy skierowanie na testy do poradni alergologicznej, termin mamy na 30 kwietnia....

Kozica - Można zrobić prywatnie każdemu, od niemowlaka - ale trzeba mieć skierowanie
Teraz jest takie rozporządzenie bądź ustawa, dzięki której samemu nawet zęba nie prześwietlisz. Więc czy idziesz prywatnie czy na nfz, czy z dzieckiem, czy dorosłe, to musi być skierowanie
Co do testów - to macie już zrobione IgE?
Luxik - pewnie teraz to często słyszysz... - Jak się trzymacie? Zaczęło się już?

Ostatnia edycja:
mrozik IgE robiłam Kubie jakiś rok temu, wyszło bardzo niskie (nie pamiętam dokładnie) i wtedy laryngolog powiedział że niekonieczne jest robienie testów, więc nie robiłam.... ale teraz przez ten kaszel to wolę zrobić.

Dzisiaj byliśmy u lekarza i mamy wszyscy antybiotyki tzn. ja, Julek i Kuba...jednak dobrze mi się wydawało że to nie alergia!!!

Kozica , przeciagac sie nie przeciaga, przynjamniej tego nie czuje, ale czuje sie jak kangur z workiem miedzy nogami, moze to zabrzmialo niesmacznie :confused: to przepraszam :zawstydzona/y:
Na kaszel ja paruje zawsze lazienke, odkrecam prysznic z b.goraca woda i czekam, potem wkladam malego i oddychamy, a do pokoju do spania nawilzacz z olejkiem sosnowym,i syrop, po kilku dniach przechodzi, no chyba ze przeradza sie w cos wiekszego, zapalenie oskrzeli, angine, ale to b.rzadko.
Antylopka, to dobrze, mam nadzieje ze i u nas bedzie podobnie, bo jak trzeba bedzie cos z zebem robic juz czuje jak maly bedzie panikowal, a ja z nim:baffled:
Mrozik nic sie nie dzieje, tylko tak jak pisalam czuje sie ociezala!!krotki spacerek i po mnie!zgina mnie przechyla, no.... ciezko poprostu, ale juz niedlugo :)
Wczoraj juz mnie to zaczelo lekko denerwowac i zabralam dzieciaki nad rzeke i plac zabaw! byla taka piekna pogoda :tak: mala pogrzebala w piasku,byla taka szczesliwa :) nie ma to jak dzieciaki na swiezym powietrzu ,brudzace sie, wtedy sa najszczesliwsze :)

Kozica, nie zazdroszczę choróbsk i to zbiorowych.
Luxik,masz rację, że jak ładnie na dworze, to raj dla dzieci.
Mrozik, zdrówka dla taty i dla małej od siostry. W związku z ostatnimi wydarzeniami w naszej służbie zdrowia, lepiej potrójnie uważać nawet na niewielką gorączkę!

Dziewczyny! Wszystkiego najlepszego z okazji naszego dnia!!!!!

Hej:)
jestem bez głosu!!!! Nóż kurcze, nie moge normalnie funkcjonować:( co kilkadziesiąt minut uda mi sie krótkie zdanie szeptem powiedziec i tyle. Dobrze, ze dzis niedzielka i maz jest, bo jak z dziecmi byc nic nie mogąc powiedziec?? A we wtorek do pracy, hehe ciekawe jak ja bede z pacjentami rozmawiać:(

reklama
Antylopka, zycze powrotu do glosu :)
Ja dalej nic, dwupak caly czas, moja mama juz jest :tak: W sobote wizyta u gina , ostatnia przed terminem, mam nadzieje ze nie bedzie wywolywania.
A co tam u was dziewczyny?u nas zima znowu, sniegu napadalo, ale weekend byl cudowny, sloneczny i cieply, bylismy wszyscy na dworze , pierwszy raz czuc bylo wiosne w powietrzu.

Do góry