reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kozica- macierzynski sie juz w lutym skończył:) dla mnie to akurat, bo w domu mnie nie trzyma nigdy na dlugo:) ale środy mam wolne, bo wrocilam na 4/5 etatu- tutaj jest taka mozliwosc przy dzieciach częściowej redukcji czasu pracy, a płaca za wiecej.

reklama
Luxik, gratulacje. Super, że poród był łatwy!
Antylopka, fajnie, że mogłaś na 4/5 etatu iść.

Za chwilę Wielkanoc a tu śniegowo i mroźnie:eek:

Antylopka fajnie że miałaś taką możliwość.

Powiedzcie dziewczyny ile sypiają wasze pięciolatki??? Bo mój Kuba śpi od 21.00 do 6.00 (często, teraz jak jest już wcześniej widno budzi się przed szóstą!!!!). Rano nie ma kłopotu żeby wstać do przedszkola, z jednej strony to dobrze ale w weekendy mnie to już męczy....

Faktycznie, jak teraz jest widno, to dzieciaczki budzą się szybciej. Ale Bartek śpi dłużej niż twój Kubuś Kozica. Jak chodzi do przedszkola, to idzie spać ok. 20tej lub lekko po, a wstaje ok. 6.30. W weekend pozwalam mu iść spać ok. 21ej (chyba że jest mocno zmęczony, wtedy - według potrzeb).

Filip zasypia przeróżni. Jak ma cięższy dzień, to potrafi usnąć o 17 w drodze do domu. Nawet go wtedy na mycie nie budzę :zawstydzona/y:. Potrafi przespać nawet do 9 rano. A czasami uśnie o 23 i wstanie o 6 - ale to rzadko. Zazwyczaj zasypia 21-22. Wstaje o 6:15 - budzimy go do przedszkola. A dzisiaj wstał przed 6. Pytam go po co wstał tak wcześnie - a on "bo myślałem, że dzisiaj jest wolne. I tak jest zazwyczaj. Jak jest przedszkole, to ciężko go dobudzić, a jak weekend, to wstaje o 6

Za to Wiki usypia zazwyczaj między 23 a 24. Wstaje o 6-7. jak trzeba do żłobka iść, to ciężko ją zazwyczaj obudzić o tej 6:30. W weekendy nie ma problemu
Jak nie śpi w dzień to zazwyczaj zasypia o 19-20. Jak zaśnie wcześniej, to budzi sie ok 22 i lata do 1 w nocy i jeszcze płacze że nie chce spać

Wikunia ma spiochowanie po mnie, hehe. Zasypia okolo 20.30-21.00 i ja budze do przedszkola o 7.30. W weekend chodzi spac po 21 i potrafi spac do 8.30 czy nawet 9.00!

U nas mala chodzi o 19.00, wstaje roznie, ale przewaznie okolo 8.00-9.00
Tomek idzie spac okolo 20.00-21.00, zasypia tez roznie , czasami zaraz , czasami 22.00 albo pozniej, budzi sie okolo 8.00-9.00 , kiedy jest weekend nawet o 7.00 potrafi :baffled::baffled::baffled:
Maluszek to przy cycku to moglby spac caly czas :-D

Mrozik, twoja corcia b.pozno zasypia, to mi mojego T. przypomina kiedy byl maly :sorry2:

Luxik- w takim razie musze stwierdzić, ze moj Adas to kiepscizna, a nie zdolniacha:-/ A na poważnie, dla mnie to juz troche pod "tresowanie" podchodzi... Moze i z niej wyrośnie druga Otylia, ale mi byłoby zal malucha...

reklama
Obejzalam ten film jeszcze raz i szkoda mi malucha, widac ze interesuje sie kamera, nie wiem, mozna pod film, raz, dwa do skakania zachecic, a ta kobieta ja poprostu forsuje.....nie wiem, za mala ta dziewczynka na takie "trenowanie".

Do góry