reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

luxik moim dzieciom jeszcze nigdy w życiu krew z nosa nie leciała, ale myślę że skoro badania porobiłaś lekarzy popytałaś to trzeba się do tego stosować. Jak nie zapomnę to zapytam w pracy koleżankę co jej lekarz powiedział bo ostatnio też miała takie problemy z córką (siedmioletnią) ale to jest świeża sprawa więc nie wiem co jej lekarz powiedział, wiem tylko że badania też robiła.
mrozik fajne takie zawody :tak: a miałam Ci się jeszcze pytać bo to Ty ostatnio o te wypadające zęby pytałaś? czy mi się wydaje? A Filipowi wcześnie pierwsze zęby wyszły? Bo ja słyszałam (ale myślałam że to jakiś zabobon) że jak późno wychodzą to dłużej się trzymają? U nas to się sprawdza bo Kubie późno wyszły (pierwsze w wieku 8m-cy) i na razie mu się nic nie rusza.
A co do plomby to Kuba też ma jedynkę zaplombowaną ( i dwie czwórki), tak już chodzi z tymi plombami od mniej więcej dwóch lat i wszystko jest ok.

reklama
Kozica - ja pytałam:tak:. Filipkowi bardzo wcześnie wyszły ząbki. Jak miał 5 miesięcy, to miał już 2 ząbki (dokładnie 11 i 16 stycznia zauważone ;-)). Ale zawsze myślałam że pierwsze wypadają górne :confused:
Antylopka - a lepiej było wybrać piłkę ;-), zarabiać jak taki Szczęsny czy Lewandowski :rofl2:. Śmiejemy się wśród znajomych, że zawsze rodzice powtarzali - nie kop w piłkę tylko się ucz, to coś osiągniesz. Chyba się trochę realia zmieniły. Teraz dyplom, studia... nic nie znaczą :crazy:
Luxik -dla Filipka wygrałam. Takie tenisówki czerwone z orzełkiem i napisem Polska. Tylko rozmiar natki na już - 29. Do przedszkola w nich nie pójdzie, bo wysoko wiązane i by się zapocił w nich i zamęczył z zakładaniem i wiązaniem (z wiązaniem to raczej by panie zamęczył). Na zimę się nie nadają. Jak przyjdzie wiosna, to pewnie będą ciasne. Ale liczę że teraz troszkę wolniej będą stopy rosły, to może doczeka i parę razy założy :-)
Tu jest kilka fotek z przedszkoliady. Nasze przedszkole było w czerwonych koszulkach.
http://www.przedszkoliada.pl/przedszkoliada,news,152

Ostatnia edycja:
Mrozik to wielka impreza byla!!!maskotki jak na olimpiadzie :) super zdjecia, widac ze i strasi mieli jakies konkurencje?to tatusiaowie czy nauczyciele?
Kozica nie wszystkie dzieci to maja, moj ma to juz od okolo 2 lat, kiedys leciala mu bardziej, i tak jak u Antylopki, wolalismy pogotowie 2 razy, tam tez byl badany i nic nie wyszlo, od kiedy mial polipy wycinane w nosie ,od tego czasu leci rzadziej i mniej, zreszta co pol roku mamy kontrole po zabiegu wyciananiu tych polipow i drenarzy w uszach.

Dzisiaj jedziemy nad rzeke kaczki karmic, dzieciaki maja taka frajde, to jakis dziwny gatunek kaczek, sa olbrzymie jak labedzie, zreszta labedzie tez tam mamy i inne rozne kaczorki i ptaszki :tak: mala piszczy , maly lazi za tymi kaczorami, jak mi sie uda wysle zdjecia.

Nasz Tomek ma 32 a Weronika 23 :tak: Antylopka 32-33 to duzy rozmiar, 29 to optymalny :tak: nasze dzieci maja wielkie stopy :-D

ale mam dziś dziwny dzień. Jakaś niekontaktowa jestem
Upisałam się i chyba nie wstawiłam odpowiedzi tylko zamknęłam okno, bo jej nie widzę.

W skrócie: - ja myślałam że moje dzieci mają duże stopy :-p. Ale niskie są bąble, więc do ich wzrostu chyba nie taka mała ta stópka. Wiki ma teraz 3 latka lada dzień, wzrost 92, a stopę 22/23
W konkursie brali udział rodzice ( w tym ja ;)) Jeden rodzic był jednocześnie wolontariuszem imprezy, bo uczy tam akurat wf-u :tak:

Mrozik odnosnie urodzin to juz od dawna widze u Antylopki ze dzis sa urodziny, chyba tez juz jakos tydz skladalam zyczenia, albo mialam zamiar, chyba cos sie zacielo na suwaku :)
Moja mala a ma rok i 2 miesiace i nosi buciki 23 :baffled::szok: to jakies nieporozumienie!!! moje dzieci maja mutnadzkie stopy :-D:-D:-D, po mamie, ja sama nosze 41

Dzis zrobilam bezy, pyszne byly :)

reklama
Do góry