reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kama - jak tam karmienie? Poprawiła sie laktacja?
Antylopka - gdzie sie podziewasz? Wszystko dobrze?

A u nas Wiki coraz lepiej. Nagle przestała się tak bardzo bać obcych. A ostatni dzień w żłobku był super. Panie stwierdziły że 11 miesięcy czekały na taki dzień :-). Szkoda tylko ze od wrzesnia idzie do innej grupy.
Tyle dobrze że nie będzie nas przez pierwsze 2 tygodnie, to minie ją płacz innych dzieci - bo an początku zwykle tak jest. A jak wrócimy, to będą sie mogły nią zająć mocniej ;)

reklama
Mrozik, trochę lepiej. Mała jest już w 7 miesiącu więc je już zupki - papki i deserki ze słoiczków, no i na noc daję jej albo modyfikowane mleczko albo kaszkę, a w pozostałych prjzypadkach pierś i na razie jest ok, tak się ustabilizowało. Fajnie, że u Wiki poprawa:tak:

Chciałam jeszcze zapytać czy wasze 5-latki też są takie pełne energii i mocy? Bartek jest tak żywym dzieckiem że nie usiedzi ani minuty. I do tego straszny gaduła:-D

Witam dziewczyny!
Ja już po wyjeździe i po wakacjach z rodziną ... minęły zbyt szybko...
kama mój Kuba nigdy nie był zbyt żywym dzieckiem więc u nas nie ma raczej problemu ;-) jest tak jak zawsze.

Kama - moje dzieci oba takie wierciochy i gaduły, ale od zawsze. Czasem to ledwo wytrzymuję, bo nawet w samochodzie nie mogę z mężem porozmawiać bo ciągle coś gadają. Jeden wątek w drugi przechodzi bardzo płynnie i jak zaczną to skończyć nie mogą

Kozica - jak zbyt szybko minęły, to znaczy że były udane :-). Ja jadę w sobotę w nocy. Jeszcze nie spakowana jestem. Chyba w sobotę dzieci podrzucę mamie i się spakuję. Teraz jeszcze mąż od poniedziałku na wyjeździe i dopiero w nocy wróci dzisiaj. No i na zakupy jeszcze muszę się wybrać, bo kostium mi tylko jeden został (drugi na szczęście już za duży:-p)

Antylopka - co u Was? Wszystko w porządku z maleństwem?

Aha, no tak, zapomniałam, przecież o tym pisałaś z Antylopką ;-) no to udanego wypoczynku życzę i spokojnej drogi!

Cześć dziewczyny! Jak tam po wakacjach? Jak się odnajdują wasze dzieciaczki w przedszkolach?
Ja od tygodnia chodzę do pracy, Nikolka jest z moją mamą w tym czasie. Nie mogę się przyzwyczaić, jest mi smutno że nie jestem z małą, na dodatek w pracy od razu prawie galop.. No ale może przez to że dużo pracy, to się szybciej przyzwyczaję:baffled:

reklama
cześć dziewczyny!
U nas z przedszkolem nie było problemu, Kuba bardzo chciał tam wrócić (mimo nowej pani i wielu nowych dzieci), dojeżdża autobusem sam w obie strony!!!! To jest oczywiście autobus szkolny w którym jadą same dzieci + opiekun ;-). W zeszłym roku tylko nim wracał z przedszkola a w tym mogliśmy również wybrać wersję że jeździ w obie strony bo jako pięciolatkowi mu się to należy.

Do góry