reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Mrozik, jak tam zdrówko całej rodzinki?
Antylopka, widzę że u was też choróbska.
A jak minęły u was mikołajki? Mój Bartek to się nie mógł doczekać, a teraz zamiast czekać na dużego mikołaja na Boże Narodzenie, to pyta kiedy znów będą mikołajki:-D

reklama
Kama - dziękujemy, już lepiej. Tylko Filip coś zaflegmiony. Ale z nim to mieliśmy raz akcje, że już po rodziców dzwoniłam, żeby do Wiki przyjechali, a my do szpitala. Najpierw zaczęła go bolec głowa, rosła mu tempera. Później brzuszek bardzo go rozbolał, wzięłam go pod prysznic i pomasowaliśmy brzuszek - trochę pomogło, ale dalej bolał. Później zaczął pokazywać na nerke prawą ze go boli. Temp do 38 mu wzrosła. Po ibufenie spadła dość szybko. Lekarka potwierdziła moje przypuszczenia i kazała zrobić usg - podejrzewamy piasek :dry:

Mikołaj - czytaj babcie, przesadziły z ilością prezentów. Teraz mają zakaz na gwiazdkę - poprosiłam o pościel, i jakąś małą zabawkę, nawet już z Filipkiem ustaliłam , że Mikołaj przyniósł tyle prezentów, że gwiazdka może coś praktycznego przyniesie - zgodził sie.

Robicie Szlachetną Paczkę?
My jak co roku już robimy ze znajomymi i namawiam na wzięcie udziału, jeśli nie w tym, to w przyszłym roku :tak:

Mrozki - współczuję przeżyć z Filipkiem, kurcze, piasek poważna sprawa, a już zbadaliście, że napewo to, i skąd u tak małego dziecka. Dużo zdrówka
My w tym roku zrobiliśmy w końcu prawdziwego Mikołaja, bo w zeszłym zupełnie nie miałam pomysłu na to święto więc po prostu daliśmy dzieciakom prezenty. Zuzi się jeszcze wszysko miesza i nie bardzo wiedziała dlaczego ten mikołaj daje prezenty w Mikołajki skoro potem daje jeszcze w Wigilie. Ja sama też wolę żeby ten Mikołaj był bardziej Bożonarodzeniowy. Więc wymyśliłam że w Mikołajki Mikołaj zbiera listy od dzieci żeby wiedział co przynieść im pod choinkę. Dzieci pisały listy, tzn przyklejały obrazki z zabawkami wycięte z ulotek, potem kładły na parapecie, a obok wyczyszczone buciki. Mikołaj przyjechał, zabrał listy, do bucików powkładał słodycze i zostawił małe upominki. Ale była radość. :-D Chociaż Zuzia była przekonana że dostanie już od razu to wszystko co poprzyklejała w liście (a 3 kartki ponaklejała:-D), mam nadzieje że zapomni trochę tych swoich życzeń do Świąt.
Lecę sprzątać póki Julek śpi, a Zuzia w przedszkolu, chyba dziś się za firanki wezmę

Jeszcze nie badaliśmy, dopiero usg musimy zrobic, ale to już w nowym roku.
Teraz pieczemy pierniczki, zdobimy je, Wiki wcina je jak szalona, bardzo jej smakują

Ewelia - dobry pomysł z tym Mikołajem :)

Prezentów cztery wieże,
Mikołaja na skuterze,
renifera z czerwonym noskiem,
pierwszej gwiazdki lśniącej,

Wesołych Świąt!

Jak tam po świętach? Mój Kuba "prawie" dostał 3 gry "spadające małpki" :tak: jedną zabraliśmy zanim zdążył rozpakować a drugą nawet kuzyn nie wniósł do domu bo jego siostra go uświadomiła że Kuba już taką grę ma :tak: Jesteśmy zadowoleni ze wszystkich prezentów (przede wszystkim to są gry, oprócz jednego zestawu klocków Lego) A jak tam u Was? Co jest hitem?

Kozica - u nas było podobnie. Filip dostał 2 gry "zgadnij kto to". Ale zostały obie. Jedna będzie w domu, a jedna u babci. U nas hitem jest lego city - helikopter policyjny i kocyk z Zygzakiem. Wiki najbardziej podobało się "lego" Hello Kitty". A konkretnie figurka.

reklama
U nas nie było dużo prezentów, my kupiliśmy po jednym takim dużym zestawie, a reszta rodziny i znajomi symbolicznie coś do ubrania lub...nic:dry: Ja nie wymagam od nikogo jakiś ekstra prezentów ale jak się umawia wcześniej że się przyjdzie w Święta w odwiedziny to wypada dzieciom jakiś drobiazg przynieść, choćby Jajko niespodziankę, z których napewno by się bardzo ucieszyły. Cały mój kuzyn, ale co najlepsze że my kupiliśmy ich synkowi dwuletniemu śliczną bluzę z Tomkiem bo go uwielbia to kiwali nosami że tak mało:eek:
Ale ogólnie było pół pokoju paczkami zastawione. Zuzia dostała kasę fiskalną, do tego wielka paczka artykułów spożywczych i mniejszą z takimi do krojenia na rzepy (super sprawa), koszyki, pieniążki zabawkowe, portfeliki. Julek dostał dwa wielkie zestawy klocków Jixin, policja i straż pożarna. Trochę się bałam jak będzie z jakością, ale są rewelacyjne i od Lego Duplo można je tylko odróżnić po tym że nie mają loga. Do tego obydwoje puzzle, ubranka z ulubionymi bohaterami (Julek Boba, Zuzia Kitty i Dorę) i duuużo słodyczy. Wszystkie prezenty trafone i właściwie cały czas są w użytku.

Kozica - twój Julek ma już 8 miesięcy!:szok: Jejku, dopiero coś rodziła:-D

Do góry