reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

mrozik wiem że butla to nie koniec świata ale po trudach karmienia Kuby i teraz jak mnie piersi nie bolą (chyba że długo wisi przy piersi) to mi jest szkoda, ale dziś było już lepiej bo dało się go przetrzymać te 3 godziny i mleko zdążyło się "naprodukować" ;-), wyskoczyłam też dziś do miasta i od razu mi się humor poprawił ;-)

reklama
dziewczyny macie jakieś doświadczenie z chustami? na kwietniówkach dużo dziewczyn nosi już swoje maluchy w chustach i to w pionie!! Ja bym się bała ale z drugiej strony to fajna rzecz. napiszcie mi swoje opinie na ten temat, PROSZĘ ;-)

Ja kupiłam elastyczną na allegro od Pentelki, była niedroga i naprawde super sprawa, wogóle nie czułam że dziecko nosze, swietnie dziala na bioderka i dziecko jest bezpieczne w niej wedlug mnie, tak idealnie przylega do ciala. Ja nosiłam Julka jak obiad robiłam i zasypiał, wtedy okrywałam mu główkę chustą i główka nie latała i wiedziałam ze nic nie pryśnie mu ani nie chlapnie. Później troche nosiłam na plecach ale to raczej dla zabawy bo mój to taki wiercipięta ze juz usiedzieć nie chciał jak zaczął chodzić. Ale do roku sprawdziła sie rewelacyjnie, nosiłam ją pod wózkiem i jak Julek płakał albo Zuzia sie zmęczyła to małego brałam do chusty a Zuzie do wózka.
Dla starszego dziecka polecają plecione ale one to juz drogie są, a wiadomo ze są różne dzieci i mój na przykład by napewno nie chcial w niej siedziec zbyt długo. Zresztą ja nieraz go wsadze jeszcze w tą moją jak gdzies wylecieć szybko musze i nie jest źle tylko po jakims czasie czuje ciezar na ramionach.

Hej dziewczyny! Nie było mnie tu ho ho ho...i jeszcze trochę.Mam nadzieję że ktoś mnie jeszcze pamięta.
Czasem na szybciacha zaglądam tu zeby sobie przypomnieć to i owo z rozwoju i opieki nad dzieciaczkami, bo mamy w domu już drugiego łobuziaka, prawie 8miesięcznego Franka i już troszkę pozapominałam parę szegołów;-)
Kozica ja mam chustę tkaną odkąd Franuś miał ok.2 m-ce.U nas chusta średnio się sprawdziła.Jak go włożyłam to albo zasnął albo się wyginał więc jedno i drugie kończyło się wyjęciem go.Franuś nie tolerował noszenia go tyłem do świata a w chuście nie można przodem.Ogólnie rzecz biorąc kupiłam chustę na spacery bo myślałm że Franuś tak jak Filip nie będzie chciał siedziec w wózku, a jest inaczej,pięknie siedzi i jedzie jak pan.Sumując wiec chustowaliśmy się niezbyt wiele, parę razy jak musiałam coś ugotować, jak chciałam go uspać,żeby odciążyć ręce no i jak musialam wyjść szybko na chwilę żeby się nie ciagnąć z wózkiem.A teraz to tak jak u Eweli taki się wierci i jest ciekawy świata że nie usiedzi bo już za ręce tylko chce chodzić, więc nasza przygoda z chustą chyba się skonczyła:baffled:

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny mam nadzieje że uda mi się tu częściej zaglądać

Witaj Kludi! chyba masz "trochę" przeterminowany suwaczek ;-) Zaglądaj tu częściej bo nam wątek wymarł :-( Ja właśnie myślałam o chuście tkanej (bo tak dziewczyny polecają) może chciałabyś odsprzedać?

Witaj Kludi! chyba masz "trochę" przeterminowany suwaczek ;-) Zaglądaj tu częściej bo nam wątek wymarł :-( Ja właśnie myślałam o chuście tkanej (bo tak dziewczyny polecają) może chciałabyś odsprzedać?

Miałam jeszcze zapytać co kupujecie swoim czterolatkom na urodziny? Moje dziecko chce wszystko co w reklamach widzi a niektóre rzeczy nie dość że drogie to jeszcze za wcześnie na nie bo wiem że sobie nie poradzi ale wytłumaczyć mu jest ciężko bo on chce i koniec!

Kozica Suwaczka nie miałam czasu zmienić a jak już chciałam to coś mi nie wychodziło namęczyłam się nieźle, chyba dlatego że zapomniałam jak to wszystko funkcjonuje i trochę czasu mi zeszło zanim na nowo załapałam.
Co do chusty to napisałam ci na priv. nie wiem czy doszło?
A co do prezentów to mój Filip chce tylko i wyłącznie koparki wszelkiego rodzaju ile by ich nie miał to chce jeszcze więcej, duże, małe, z jedną łychą, z dwiema itd itp. Ale my i tak dla urozmaicenia czasem kupujemy inne odmiany pojazdów budowlanych i też jest zadowolony a po jakimś czasie i tak marudzi o koparkę.Więc na urodziny i inne okazje chce tylko koparki.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry