reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kama u nas piątek też jeszcze nie ma (chyba).... ale na te zęby jeszcze czas.
Nad fotelikiem też się zastanawiałam ale jeszcze nic nie oglądałam, my mamy taki do 18kg i choć Kuba waży prawie 16 to jeszcze spokojnie się w tamtym mieści więc nie panikuję. Poczekam aż Wy kupicie i wypróbujecie ;-)

reklama
Kama-Ala ma już dwie piąteczki na dole ale nie martw się u was też wyjdą

Kozica-Sprytnie to sobie wymyśliłaś:-D:-D:-DNiech inni próbują a ty potem będziesz się zastanawiać.

Ja myślę niebawem kupić, bo później to juz będzie więcej wydatków. A te foteliki to też nie mały koszt.
Aneta - a na kiedy masz termin?

Przyznam ze jeszcze nie jestem an walizkach, ale juz praktycznie wszytsko co trzeba bylo kupic to kupione, teraz zostalo uprac i uprasowac ubranka po Szymciu, no i troche przemeblowac sypialnie, zeby nam tu znow lozeczko i komoda weszla.

W takim razie to ja z moimi szkrabami :-)
Zdjecie jest dosc aktualne, bo z mininego piatku. Planuje w weekend zrobic jakies zdjecia samego brzuszka, mam tylko nadzieje ze wyjda lepiej niz przy poprzednije ciazy ;)

Załączniki

• f.jpg
    f.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 44
Dziewczyny szczerze ja tez juz powoli mysle o zmianie fotelika. Zuzia wazy co prawda niecale 14 kg i mamy tez Chicco Key 1. Narazie sie miesci bez problemu ale nie wiem czy bedzie jej wygodnie w zime w tych kurtkach. Narazie sie rozgladamy i zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, tez własnie załuje ze te wieksze nie sa pochylane do spania bo Zuzia lubi sobie czasem drzemke uciąć:tak:

Mrozik - dbaj o siebie, najgorsze juz za Tobą, a jak znosiłas początki ciąży?? Bo moje początki to był koszmar, własciwie nie zapamiętałam nic oprócz spania i leżenia przy toalecie:-D:tak:

Kira - Zuzia tez przychodzi do nas rano a nieraz jak jej odbije to spi do 9:szok: u siebie w łóżeczku. Az lece zobaczyc czy żyje:szok: Ogólnie pare dni ja przetrzymałam (posiedzialam przy niej az zasnie) jak chciala przyjsc do nas w nocy kolo 3-4 i teraz dopiero przylatuje o 6-7 jak tatus do pracy pojdzie:tak:
A wogóle to ona juz nie płacze jak sie obudzi w nocy tylko krzyczy "Mama" tak zbulwersowanym tonem ze az sie smiac chce:-D

Tomola - Slicznie wyglądasz. ja jestem przerazona bo ani nie mam wszystkiego kupionego i uszykowanego ani nic wypranego ani torby spakowanej:szok: A dni lecą.... ale co ja zrobie jak mi sie tak nie chce...:rofl2:

Kama - u nas tez piątek brakuje:tak:

Ewelia - ja jestem jedynie straaaszliwie przemęczona. Nie mam na nic chęci. I ciągle taki niesmak czuję. Na szczęście ominęły mnie te "przyjemności" toaletowe. Ale spać to bym pospała sobie, a tu do roboty ganiac trzeba. Brakuje mi drzemki w dzień :eek:
Hehe, ja to chyba będę już na torbach siedziała jak będę w 30 tygodniu :-D

mrozik, ewelia, aneta, tomola - jak widać każda ciąża inna. Zdrówka życzę wszystkim mausiom i dzidziusiom:tak:
Ewelia - no mnie właśnie to przeraża, że teraz coraz więcej rzeczy będzie trzeba ubierać. Jeszcze mamy zapas na pasach, ale czy taki duży, to nie wiem. A że zima na pewno pojedziemy na narty, a to kilka godzin jazdy, to Wiki musi mieć wygodnie i fotelik trzeba będzie zmienić.
Mrozik, tylko katrins nas wyprzedziła, po cichaczu, ale teraz przynajmniej prezentuje się i radzi;-)
kozica - ładnie to tak na łatwizne iść, zamiast kupić i poradzic innym koleżankom, co jest fajne, a co zbędnym bajerem?:-p
kama - Wiki ma jedna piątkę, wybiła sie niedawno. reszty na razie nie widać, choć znowu zaczyna pchac paluchy do buzi, jakby druga na dole mialy się wybijać:confused:

Szymcio tez na razie bede piatek, przyznam ze juz jakis czas temu sprawdzilam w necie ile powinno byc tych mleczakow, bo zwatpilam czy jeszcze cos kiedykolwiek wyjdzie:-)

Czy Wy dajecie dzieciaczkom jakies witaminy? Nie wiem, np vibovit? albo cos innego. Ja juz dawno nic nie dawalam, no a teraz na jesien - zime moze byc trzeba bylo, sama nie wiem, na bilans wybieramysie w przyszlym tyg to podpytam, no ale same wiecie ze co lekarz to opinia.

Tomola - może lepiej syropu z cebuli zrobic, albo z cebuli, czosnku i miodu. Podobno dobrze działa. Taniej wychodzi. Tyle ze mniej smaczny :-p

reklama
Mrozik u nas nie przejdzie zaden syrop, jedynie cos co mozna dodac do picia, albo wlasnie zrobic z tego jakis napoj. A poza tym sama bym chyba nie chciala zeby mi caly czas w domu pachnialo cebula lub czosnkiem ;-)

Do góry