reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

No narazie idzie ciężko mieszam jej z Nestle ale tylko 3 miarki a 4 tej nieszczęsnej Humany. Czasami wypije bez niczego ale nieraz pluje i nie chce. Wieczorem najczesciej nie chce pic ale wtedy jak zasnie daje jej to wypije przez sen.:-)
A tak w ogóle chciałam spytac ile wasze dzieciaczki piją mleka? Ola dotychczas piła 3 razy ale chyba zmienie to na 2 razy ponieważ rano sie domaga ale jak wypije butle to juz o sniadaniu nie ma mowy dopiero tak miedzy 10-11 mogę jej cos dac.:baffled:
Wikunia rano i wieczorem pije mleko z butli (240ml), wieczorem z kaszką lub R. Okolo godzinkę po porannym mleczku je śniadanie - duże, potem przed obiade,m albo owoc, albo danonka, to zależy czy obiad na 2 czy 3 godzinę. Po południu je jakis deser - owoce i ciasteczko, albo galaretkę z owocami, czasami zamrożonego danonka jesli nie jadła rano i potem już pije wieczorena mloeko, Czym późniejsza godzina, tym mniej je, hehe

reklama
Witajkcie mamuśki i dzieicaczki dawno nas nie było ale sobie podczytuje w wolnych chwilach.
Wiki mleczko pije 2 razy rano około 230-250 z kaszka albo kleikiem albo troche zagęszczam klikiem ryżowym i trochę kakao dodaje i wieczorem ale uwaga 350 ml a czasami musze druga bulte jeszcze robić i z drugiej wypija 100-150 ml a jak jej nie chce dać to awantura straszna

Przepraszam ze tak przelotem znowu. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

http://www.smsbezvat.pl/
proszę Wszystkie o podpis w sprawie petycji o nie pobieranie Vat-u od sms-ów charytatywnych. Prosze też o rozesłanie znajomym. Może wreszcie uda sie wywalczyć, żeby całość pieniążków trafiała dla potrzebujących

Witajcie kochane mnie tez dawno nie bylo w tym czasie zdążylismy sie przeprowadzic na nowe mieszkanko i zaklimatyzowac w nowym miejscu:tak:Narazie jestesmy w odwiedzinach u mojej mamy jak wrocimy to musze nadrobic wszyyyyyystkie posty:szok::-p:-)

Piotrek juz mleka nie pije...dostaje serki, jogurty...no i kaszke..wogole butla juz wyrzucona pije z kubeczka albo niekapka....i chce zaczac w koncu uczyc nocnikowania chcialabym zeby na dwa latka juz siadał:cool2:Teraz dobra pora cieplutko tylko majteczki musze pokupowac i zmienic nocnik bo mamy taki beznadziejny ze siusiak wychodzi :sorry2::baffled:Buziaki dla wszystkich maluszkow:-)

Oj pustki,pusteczki:sorry2:
Natalia-to wspaniale ze tak dobrze i sprawnie Wam poszło:tak:a jak Piotrus to wszystko zniósł?
Mam wrazenie ze takie maluchy to szybko sie aklimatyzuja:tak:
Wiki-no to niezly żarłoczek z Wikuni a taka drobinka:sorry2:gdzie ona to miesci?Adas czasem nawet 220 nie wypije:-)
Jak po weekedziku?Wypoczete?Opalone?;-)
My na dzialeczce bylismy,Adasiowa buzka jak brzoskwinka:tak:
A nam sie wózek rozwalił:wściekła/y:kolo odpadło-takie gówniane spacerówki:baffled:zlamala sie os:baffled:mąż cos tam nagrzebal i wózek zostal na dzialce-jako ze szkoda nam go wyrzucic a tam sie moze przydac:-)
No i dzis juz kupilam nowy-tzn uzywany ale 2 msce i 250 zł taniej wiec sie opłacało:tak:stan idealny!Okazja sie trafila i to niezla.

No pusto tu....
A weekend się udał, my byliśmy w ZOO w Opolu. Oczywiście zwierzęta tak średnio Kubę interesowały za to dzieci i place zabaw BARDZO!!!! Ale wycieczka się nam udała. A w niedzielę latał u nas znajomy na paralotni i Kuba do dziś wspomina "palalona" czyt. paralotnia, trzeba tłumaczyć że pan do domu poleciał a za godzinę wszystko od nowa powtarzać :-)

Ojoj apropo powtarzania sie to u nas to samo Piotrek widzial jak jakis pan z corka puszcza takiego wielkiego latawca to potem przez tydzien przezywal ata bam ata bam czyli latawiec spadl na ziemie i wogole uwielbia jak mu sie opowiada cos ze spaceru np jak go przebieram to mowie- a pamietasz jak w piaskownicy.....cos tam cos tam wtedy widze jak oczy mu sie blyszcza heheheh a najfajniejsze jest jak juz łaczy wyrazy w jakies mini zdania po swojemu mowi : ja siedzie tu albo dzidzi nunu am jajo hehehe:-)

Kira przeprowadzke Piotrek przezył bezbolesnie bo w ten dzien byl u tesciowej a ze w nowym mieszkaniu zostala czesc mebli po poprzednich wlascicielach to duzo roboty nie bylo:tak:

kozica to super ze weekand sie udal , my tez planujemy isc do zoo zobaczymy jak bedzie;-)

Hej dziewczyny

Ewelia
moj maly juz okolo pol roku pije mleko krowie, tak lekarz mi poradzil, maly byl delikatny na jedzenie,ale mleko bylo ok, tyle tylko ze mleko od rolnika:tak:

Moj maly wszystko pije jeszcze z butelki i jakos nie spieszy mi sie z przestawianiem go na niekapki,bardzo ich nie lubi wiec przystajemy przy butli,czasami pije picie do obiadu ze szklanki z grubego szkla

Edyta
trzymajcie sie,niech malenstwo zdrowieje szybciutko!odnosnie mleka,Tomek pije rano po spaniu okolo 8:30,9:00 i za jakies pol godziny jemy sniadanie,kanapki,paroweczke i ine rzeczy,i wieczorem przed spaniem,okolo 240 ml.

Natalia
to tak samo jak u nas ;-),tez po przeprowadzce,a teraz odpoczywamy u rodzicow,niestety u siebie nie mamy jeszcze internetu,i tym samym kontaktu ze swiatem:-(wiec teraz nadrabiam.
Z tym siusiakiem mnie rozbawilas:-),mojemu tez wychodzi,tylko zawsze go podsadzam bo wydaje mi sie ze on tak dziwnie zjezdza z tego nocnika, ale moze rzeczywiscie juz jest za maly:sorry2:

My na weekend majowy zrobilismy sobie grilla i pojechalismy nad rzeke, na plac zabaw i spacer, maly karmil labedzie,kaczki i jak zwykle zrobil nam super koncert bo sciagnelismy go z hustawki, moglby na niej siedziec i sie bujac caly dzien:baffled:

Poczytam wczesniejsze posty i pewnie sie jeszcze odezwe, moze wkleje jakie zdjecia, o ile rodzice maja tu jakies nowe.

Pozdrawiam

my weekend zaczynaliśmy juz w czwartek:tak: o 14 wyjeżdżaliśmy już z Poanania do teściów, wracaliżmy w sobotę wieczorem, bo w niedziele na komunie szlismy (do mojej druhenki ze ślubu). Atrakcji Wikunia miala sporo, dostała wędke z rybami (na taki duży haczyk plastikowy łapie sie ryby za otworki w płetwie górnej), była zachwycona, bo widziała jak tatus i dziadziuś łowią rybki i bardzo była dumna, że ona tez umie.:happy2::cool2: Poza tym wkopaliśmy na działce u rodziców piaskownicę, więc już w ogóle była frajda.

W ogóle Wiki zaczęła więcej mówić, co chwilę nowe słowo. normą już jest zdrabnianie: mamusiu, tatusiu, babusiu, dziadziusi, piesek, rybka, jabłuszko itp.:shocked2:

reklama
Luxik - masz jeszcze dostep do neta? Obiecałaś zdjęcia nowe- czekamy :-). Ale jeszcze lecę zobaczyc, bo może już je wstawiłaś?? ;-)

Do góry