reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Dużo zdróweczka dla wszystkich dzieciaczków.

U nas choroby narazie odpuszczają ale od jakiegoś tygodnia Zuzia koszmarnie śpi, zasypia ok 21 i spi do 23-24, potem to już koszmar, budzi sie co 10 minut, piszczy, jęczy, kręci sie, wkońcu idzie do naszego łóżka ale to wcale nie pomaga, też sie kręci, piszczy, płacze i tak na zmiane do samego rana, na koniec budzi sie i nas o 7 każe włączyć bajkę w telewizji i budzi nas żebyśmy z nią patrzyli. KOSZMAR!!!:baffled::no: Od tygodnia chodze jak ztruta, zasypiam na stojąco. Podejrzewam albo ząbki ostatnie, albo koszmary albo nadmiar spacerów i wrażeń. Mam nadzieje ze szybko jej to minie

Witam serdezcnie,

moj Mateuszek takze urodził sie w sierpniu 2007, wiec mam nadzieje ze moge sie przyłaczyc do Waszego forum :)

a tak wlasciewie to skierowały mnie do Was dziewczyny z forum o dzieciach z kwietnia '07, na ktore to wpadłam szukajac informacji i odpieluszkowywaniu naszych malców.

ja akcje "nocnik" wprowadziłam dwa dni temu.A jak jest u Was? czy która z Was tez moze ma zamiar lub jej po odpieluszkowaniu.

Pozdr

Witaj Ikasiaa!
My z pieluchami jeszcze walczymy... tak do końca jeszcze nie jesteśmy konsekwentni... czekam na cieplejsze dni żeby nie było tyle rozbierania (kupę Kuba robi do nocnika i czasem uda się siku ale tylko czasem)
My teraz walczymy żeby nauczyć Kubę pić z kubka, kupiłam taki z LOVI
Kubek niekapek 150 ml LOVI 6m+ miękki ustnik (608316739) - Aukcje internetowe Allegro
w dzień kompot mu w takim podajemy ale wypija połowę tego co do tej pory pił :-( nie rezygnujemy i mam nadzieję że w końcu jakoś zaskoczy.....

Życzymy zdrowia wszystkim dzieciom! U nas na szczęście nic się nie dzieje.
edyta z mlekiem pewnie będzie problem skoro jest niedobre, ja dawałam Nutramigen ale problemu nie było bo Kubuś był malutki....powodzenia! Pisz jak Wam idzie?

Witaj Ikasiaa!
My z pieluchami jeszcze walczymy... tak do końca jeszcze nie jesteśmy konsekwentni... czekam na cieplejsze dni żeby nie było tyle rozbierania (kupę Kuba robi do nocnika i czasem uda się siku ale tylko czasem)
My teraz walczymy żeby nauczyć Kubę pić z kubka, kupiłam taki z LOVI
Kubek niekapek 150 ml LOVI 6m+ miękki ustnik (608316739) - Aukcje internetowe Allegro
w dzień kompot mu w takim podajemy ale wypija połowę tego co do tej pory pił :-( nie rezygnujemy i mam nadzieję że w końcu jakoś zaskoczy.....

Życzymy zdrowia wszystkim dzieciom! U nas na szczęście nic się nie dzieje.
edyta z mlekiem pewnie będzie problem skoro jest niedobre, ja dawałam Nutramigen ale problemu nie było bo Kubuś był malutki....powodzenia! Pisz jak Wam idzie?

Ikasiaa - Wikunia nocniczkuje od dłuższego już czasu ze zmiennymi rezultaytami. Widzę, że jak tylko coś jest nowego, interesującego, czy po prostu gorszy dzień to zapomina o nocniku. Tak w ogólę, to woli ubikację niż nocnik:tak:w domu czasami przez niedługi czas chodzi bez pieluszki. Ogólnie chyba idzie nam dobrze.

kozica - my teraz odstawiamy niekapek lovi 12+. :-)Wikunia w domu czy w gościach pije z normalnego kubeczka. Ładnie go trzyma dwoma rączkami i pije sama. Niekapek jest zostawiony na podróże itp, bo ciągle nie kupiłam bidoniku. Przez słomke tez pije, więc czasami z kartonika. A opstatnio nawet z małej butelki (pól litra) piła wode mineralną, ale musiałam jej pomóc przechylić, żeby się nie polała:-D

edyta - Wikunia pije różne mleka i po żadnym nic jej nie było, więc to chyba kwestia indywidualna. jako mleko bazowe ma Bebiko, ale pije czasem nestle junior waniliowe lub nestle mleko& owoce z kartonika.

No narazie idzie ciężko mieszam jej z Nestle ale tylko 3 miarki a 4 tej nieszczęsnej Humany. Czasami wypije bez niczego ale nieraz pluje i nie chce. Wieczorem najczesciej nie chce pic ale wtedy jak zasnie daje jej to wypije przez sen.:-)
A tak w ogóle chciałam spytac ile wasze dzieciaczki piją mleka? Ola dotychczas piła 3 razy ale chyba zmienie to na 2 razy ponieważ rano sie domaga ale jak wypije butle to juz o sniadaniu nie ma mowy dopiero tak miedzy 10-11 mogę jej cos dac.:baffled:

Cześć!
u nas już całkiem dobrze, tylko katar, nocnik też już zaczynamy
a mały pije 2 razy mleko rano i wieczorem czasem u cioci w kąciku:-)
pozdrawiamy

Kuba też pije 2 razy mleko po 240ml. rano i wieczorem (śniadania jako takiego nie jada, chyba że się do kogoś z nas "przykoleguje")

Zuzia tez pije wieczorem duzą butle i nad ranem jak juz marudzi ok 6 małą, śniadania też własnie dlatego różnie idą, czasem zje, czasem nie.

Zuzia do posiłków pije z kubeczka plastikowego z uchwytami (zwykły kubek niekapek canpolu i odkręciłam wieczko) tylko w między czasie dostaje picie w niekapku, zwłaszcza soczek bo by wszystko polała. No i mleko nieszczęsne z butelki. Z butli zwykłej nauczyłam ja pic rok temu w wakacje kiedy to na spacery czesto zapominałam o jej piciu albo juz wypiła to zawsze butla niegazowanej w wózku była, teraz z małej butleki półlitrowej sama zasuwa:tak:

Ja myśle o przejsciu na zwykłe mleko krowie, dzis dalam jej na noc bo brakło nam Bebiko i zapomnielismy kupic, ciekawe czy nic jej nie bedzie:baffled:

reklama
Hej kochane:sorry:
Oj dawno mnie nie było,ale pol dnia na dworku siedzimy:tak:zreszta jak wszystkie chyba bo pusteczki na forum:sorry:
Edyta-biedna Olka,kurcze,myslalam ze juz bedzie ok,a tu takie paskudztwo:baffled:a jak z tym mleczkiem?Lepiej troche?
Mrozik-to niezle musial biedny zareagowac ze az poparzenie:szok:co za paskudztwa te leki:eek:
Ewelia-jak Zuzinka?Lepiej?A jak ty sie czujesz mamusiu;-)
Edyta-Adas pije mleko zazwyczaj raz 240-260 ml na noc,niestety z butelki:baffled:czasem rano jakos 2 razy w tyg:tak:
U nas tez niekapek w odstawke poszedł:no:pije z normalnej butelki,cos w stylu "kubus play" a z niekapka to 1/5 tego co normalnie:baffled:
U nas tez jakas infekcja sie przyplatala,katar,kaszel i temp ponad 38.Oprocz tego jakies zapalenie siusiaka bo czerwony i Adas nie da sie dotknac:-(
Mam nadzieje ze szybko wszystko minie.Zdrówka dla maluszków:-)

Do góry